♥ Bilder från Umeå

Hej hej!

Jag lovade att återkomma med bilder från helgen. På lördagskvällen var vi på en fest med Lines tandläkarvänner. Det var mycket trevligt. Kul att få dansa lite :)

♥ Bilder på huset

Hej på er!

Jag har fått förfrågan om bilder på insidan av huset. Jag kan lägga upp de bilder vi fått i från mäklaren, men det är bilder från hur det ser ut idag. Alltså inte med våra möbler utan möbler som ett 80 årigt par har. Ni får försöka bortse från inredningen :)

Framsidan av av huset. Som ni ser är det riktiga trädgårdsmästare som bor där i dag. Vi får se om kan förvalta det :).


Baksidan med ett uterum.

Överblick på huset och trädgården.


Hallen, som ni ser behövs en del renovering för att stilen ska passa oss!


Vardagsrummet som ska bli öppet mot köket och där vi ska ha vårt matbord.


Sovrummet på entrévåningen.


Tv-rummet och rummet där trappan till ovanvåningen går.


Dessa bilder får räcka för idag. Det kommer med på kök, badrum och ovanvåningen. 

Ha en fortsatt skön kväll!

//Sara ♥


♥ Svenhippa

Hej hej!

Jag är ledsen att jag inte har skrivit på länge. Därför ska jag berätta vad vi gjorde för trevligt för två helger sen. Jo, Fredriks kusin ska gifta sig på lördag och vi hade en gemensam möhippa och svensexa för brudparet. Det var superkul och jag tror även de tyckte det. Det är ju det viktigaste. Det var på fredagen det hela gick av stapeln. Vi träffades hemma hos ett av brudparets vänner för att gå i samlad trupp hem till dem. Efter att det blivit lite smått överraskade så åkte vi iväg för att spela laserdome. Verkligen superkul även om tjejerna förlorade alla tre omgångarna :) Sen när vi fått nog av allt skjutande åkte vi hem till brudparets vänner igen för att äta en god italiensk buffé. Senare på natten kom vi igång med sing star. Till och med jag sjöng några gånger. Som sagt en lyckad kväll och natt.

Ha det toppen!

//Sara ♥♥ Tjejhelg i Umeå

Hej hej!

Förlåt för att jag inte har skrivit på ett tag. Det har varit mcket att göra och det har gått i ett. Jag återkommer med vad som hände förra helgen samt hur lång vi kommit med snickarna. Nu änkte jag berätta om min helh här uppe i norr.

Jag var ledig i går och flög då upp till Umeå för att umgås med min underbara Line. I går gick jag lite på stan medan jag väntade på Line som gick i skolan på eftermiddagen. Sen hade vi en supertrevlig kväll med vin och massor med prat. Vi hade mycket att uppdatera :).

Nu ska vi åka in till stan igen och strosa lite. Kanske blir det nån fika också. Jag återkommer med bilder.

Ha en bra lördag!

//Sara ♥


♥ Planritning

Hej igen!

Tyvärr har inte mäklaren mailat bilderna än, men jag tänkte visa er planritningen på huset i alla fall. Det finns tyvärr ingen planritning på övervåningen. Ni får tänka er två sovrum i var ände av huset med en hall och en toalett i mitten. Det vi ska ändra på planlösningen på entreplan är att vi ska slå ut väggen mot vardagsrummet, så vi får en mer öppen planlösning. Sen när vi gör om köket så ska själva köksinredningen vara längst med ytterväggen samt den sidan som spisen står på idag.

Fredrik satt hela kvällen igår med att rita in kupan på huset. Han har varit jätteduktigt. Det verkar väldigt pilligt. Men det är svårt att veta vissa saker när vi inte ens har bestäm vilken snickare vi ska använda. Så jag hoppas inte man måste gå efter vår egen ritning när vi väl ska bygga, för det blir ju inte helt rätt med mått och så. Det återstår att se. tur vi är ute i god tid och vi måste rita om.

Så här ser planlösningen ut idag.
Ni får ha en fortsatt bra kväll. Nu ska jag mysa i soffan med Fredrik.

//Sara ♥

♥ 4 månader kvar

Hej på er!

I går var det 4 månader kvar till vår stora dag. Jippi!!

Eftersom jag vill ha ordning på saker och ting, så har jag legat på här hemma att vi ska boka allt i tid. Därför ligger vi väldigt bra till i tidsschemat. Alla stora saker är bokade. Det vi håller på med just nu är menyn. Vi har fått några goda förslag från Flädie mat och vingård. Så nu ska vi bara komponera ihop den som vi vill ha det. Det kommer säkert bli bra. Men vi vill gärna provsmaka menyn, så vi ska höra med dem om det är ok att vi gör det innan vi bestämmer oss. När vi är färdiga med menyn och viner så är det mest detaljer kvar. Ska nog snart börja på att göra framsidorna till fest- och vigselprogrammet, så det är färdigt när innehållet är bestämt.

För er som inte har sett inbjudningarna så kommer här några biler på dem. 

Framsidan på inbjudningarna    // Sara ♥

♥ Påsk helgen

Hej på er!

Vi har haft en riktigt mysig helg. Hoppas ni också har haft det. Jag tänkte lägga upp lite bilder från helgens påskfirande.

På långfredagen var som ni redan vet Johan och Sussi här och vi hade en super kväll med mycket bröllopsprat och annat kul. Tack för en mysig kväll, kära vänner. Det är alltid lika trevligt! ♥ 
Tidigare på dagen åt jag och Fredrik en påsklunch med sill, lax och nubbe :-)

Vi beslutade oss för att överraska min syster och farmor med att dyka upp hemma hos mina föräldrar på påskafton. De blev väldigt överraskade och det var kul. Vi fick en trevlig kväll med nära och kära. På påskdagen spelade jag, Fredrik, mamma och pappa golf på Sjögärde. För mig och Fredrik var det årets första runda. Den sammanlagda slutsatsen för oss båda var att det var ok för en första runda för säsongen. 

Vi har även hunnit med att åka på konstrunda med Fredriks föräldrar idag på annandag påsk. Vi fick en super mysig dag med picknick på linneduk och fint väder. (Vi såg lite konst också ;-)) Vi valde att åka på den mindre kända konstrundan på Bjärehalvön. 

Nu i kväll har vi tittat på ansökan om bygglov som vi tydligen behöver ha för att göra en kupa på huset. Det är många papper som ska fyllas i. Men jag har en duktig kille som har tagit reda på hur vi ska göra.

Hoppas ni har haft en lika trevlig påsk som jag!

Ha en fortsatt skön kväll!

//Sara♥


                    


♥Glad påsk

I dag kommer våra kära vänner Johan och Sussi till oss. De ska vara toastmaster respektive toastmadame på bröllopet. Vi tänkte visa dem festlokalen och kyrkan så det vet lite hur det ser ut. Efter att vi tittat på dessa saker blir det en mysig middag och massor med prat. De har lämnat sina underbara småkillar hemma så det är nog extra sugna på att få en trevig kväll. Vi ska göra vårt bästa!

Ha nu en riktigt skön påsk!

//Sara♥

♥ mysig helg

Hej på er!

Vilken mysig vårhelg det har varit. Jag har känt mig lite krasslig så vi har inte gjort så mycket, men en trevlig middag hos våra kära vänner A-S och Jocke hann vi med. Lika mysigt som vanligt!! Tack för det! De håller också på och letar hus, så det är så kul att kunna diskutera med några som är i samma läge som oss. Vi kommer nog utbyta många idéer framöver.

Vi hade med oss en snickare till huset i söndags för att gå igenom vad vi vill ha hjälp med. Han har fått ritningarna och ska återkomma inom två veckor med en offert. På onsdag ska vi träffa två snickare till. Vi tycker det är viktigt att jämföra priser så vi inte blir lurade att tro på första bästa. Vi håller tummarna för att de med bästa priset också kan börja när vi vill.

Ååå som jag längtar tills vi får huset!!

Ha en skön kväll!

//Sara ♥♥ offerter

Hej på er!

Nu ska jag berätta lite mer om huset som den här bloggen kommer att handla om till stor del. Huset är ett tegelhus från 1959. Från början var det enplans med källare, men 1963 så inreddes vinden till övervåning med två sovrum. Det är där vi ska börja vår renovering.

Isoleringen av taket är inte det bästa (år 1963 års standard) så vi ska bygga på takstolarna så vi får plats att isolera och göra luftspalt. När vi ändå håller på ska vi byta ut yttertaket och göra en takkupa där badrummet ska vara. Vi ska även öppna upp i nock så vi får lite rymd på övervåningen. Sen ska vi göra en toalett eftersom det inte finns någon på övervåningen idag. Det är här vi ska börja som sagt. Så just nu tar vi in offerter från några olika snickare för att få det bästa priset. Vi skulle vilja börja med renoveringen i september, så vi för se om det är några snickare som kan åta sig jobbet.

Jag har scannat in lite bilder på huset. Så förlåt att det är väldigt dåliga bilder. Lägger ut bättre sen när vi fått dem av mäklaren. Håll till godo!RSS 2.0