♥ Det har hänt mycket

Som rubriken säger så har det hänt mycket med magen de senast två veckorna. Fredrik stannade upp helt plötsligt och sa shit va stor mage du har nu! Så både han och jag tycker att det har hänt riktigt mycket. Men det är tydligen inte så konstigt eftersom bebisen fördubblar sin vikt dessa två veckor, så nu väger den nästan 200g. det konstiga är också att jag tycker själv att jag har större mage än vad som syns på bilderna. Men jag ser den ju uppifrån så det blir en annan vinkel. Det kanske är därför.

Här är jag i vecka 17+0.





♥ Julpynt

I helgen satte jag även upp mina julstjärnor och ljusstakar. Det blev så fint. Jag har köpt en ny fin stor stjärna till vårt fönster i vardagsrummet. Jag blev väldigt nöjd. Här ser ni resultatet.






Jag pysslade även ihop en adventsljusstake i veckan. Jag blev så himla nöjd. Idén fick jag från Camillas blogg.





Hos oss blev det rosa julstämning i helgen då jag inte kommer att byta till julgardiner nu när huset är lite upp och ner pga renoveringen.



Hoppas ni hade en mysig första advent! Det hade jag tillsammans med de människor som betyder mest för mig.

Kram kram

// Sara♥


♥ Familjehelg

Hej på er!
I helgen va min familj här och vi fick hjälp med renoveringen av pappa och diskhjäp av mamma (gud va jag längtar efter en diskmaskin)
Här ser ni hur kupan ser ut nu. Vindskivor är på så det är fönstren och plåten som saknas. Ni ser även det nya takpannorna som är så röda och fina!
Här är dörren in till vårt nya sovrum.
Dörren in till vårt nya stora fina badrum.


Min syster hjälper till och tvättar den fina murstocken som är i hallen på övervåningen.

Tack för en supermysig helg! Vi ses snart igen.
Stor kram till er.
// Sara♥



♥ Söta A-S

Hej igen!

Vill bara berätta vad min vän Anna-Sara hade gjort till mig när de kom till oss i lördags. Hon hade kokat egen glögg till mig, för hon hade hört att den alkoholfria glöggen som finns i handeln inte vad god. Det kan jag hålla med om. Hennes glögg vad kanongod! Hon hade dessutom gjort egna saffransskorpor som vi också fick. Tack Anna-Sara, du är så söt! ♥




Nu längtar jag efter min man som kommer hem sent ikväll efter möten i Portugal sen i söndags. ♥

Ha en toppenkväll mina kära läsare.

// Sara♥




♥ Takfönster

Hej på er!

Nu kommer äntligen bilder som jag tog i helgen på renoveringen. Snickarna jobbar på i fortsatt bra takt och satte in takfönstren i förra veckan. Det kommer släppa in mycket ljus i hallen och i Gnuttens rum.

Så här såg det ut i helgen.













I helgen kommer mina föräldrar och min syster hit för att umgås och hjälpa oss att sätta upp gipsskivorna i taket och på väggarna. Elekrikern är här i veckan för att sätta alla uttag osv.

Stor kram till er!

// Sara♥


♥ Tiden rusar

Hej igen!

Vill bara berätta att tiden bara rusar i väg och skönt är väl det :) Nu väntar jag mest på ultraljudet som är om tre veckor och att känna fosterrörelser ♥ som enligt många kan börja när som helst.

Du är på dag 113 av 280. (40,7%).
Du är i vecka 17.
Du har gått 16 fulla veckor och 0 full dag (v16+0).
Du är i 5:e graviditetsmånaden
Beräknat förlossningsdatum Tis 4 maj 2010
Du har 167 dagar kvar till beräknad förlossning.

Ha en superkväll!

// Sara♥


♥ Goda vänner är viktigt

Hej på er!

I går kväll så va det riktig storm här i Skåne. Tur att byggställningen på huset är fast borrad så den inte kan blåsa iväg. Vi klarade oss ganska bra med enbart 20 minuters strömavbrott, då passade vi på att ta vårt första bad i badkaret ♥ riktigt mysigt med levande ljus.

På lördag kommer våra underbara vänner Anna- Sara och Jocke från Helsingborg till oss. Ska bli riktigt roligt att umgås med vänner igen. Vi är så vana att ha våra vänner omkring oss men flera helger i rad nu har vi varit ensamma hemma med fix i huset och vila. Nu är det dax att vara lite social igen :) om så bara för en helg. Det ska i alla fall bli jättetrevlig och sist vi sågs va på vårt bröllop. Just nu sitter jag och funderar ut maten, men det ska bli en hemlis så det får jag berätta om senare.


Här är A-S och Jocke från vår skidresa i våras.

// Sara♥


♥ Kupan

Hej igen!

Jag måste säga att snickarna som jobbar hos oss är riktigt effektiva och duktiga. I torsdags började de med kupan och det blir så himla bra. Badrummet blir större än förväntat och framförallt högre i tak än vad vi trodde. Så här ser det ut än så länge.











// Sara♥


♥ Magbild

Hej på er!

Tiden går så himla fort. Jag kan inte fatta att jag gått fyra hela månder på torsdag :)

Vi tar kort på magen varannan hel vecka. Så här såg jag ut i torsdags (15+0).









Det lilla blåmärket på magen har jag fått från sprutorna. Jag har tagit dem i tre veckor nu och det funkar bra. Det gör fortfarande lite ont med jag vänjer mig för varje spruta.. det är ju bara ca 250 st sprutor kvar :)

På tal om sprutor så vaccinerade jag mig för svininfluensan i lördags och jag har fortfarande ont i armen. Men det bröjar gå över nu i alla fall. Men det är säkert inget i jämförelse med att föda barn :) Även om detta gör väldigt ont.

Stor kram till er!

// Sara♥


♥ Turtal

Hej hej!

Ni som känner mig vet att jag brukar säga att nr 9 är mitt turtal. Jag är född 9 januari, bodde på nr 98 när jag växte upp och jag hade nr 9 när jag spelade innebandy. Det är bara några av min 9:or. Vet ni vad det är för år i år? 2009!!! Och vad har hänt mig undet detta fantastiska år? Köpt hus, gift mig med mannen i mitt liv och blivit gravid! Jag tror inte jag kan ha mer tur detta år :) Jag ville bara säga att turtal är sanning för er som inte tror på det :)

Snart är detta underbara 2009 slut och även om det dröjer många år innan en nia finns med igen så vet jag att vi, jag och min familj kommer ha många lyckliga år framför oss!

Ha en superkväll!

Stor kram!

// Sara♥


♥ Underbara hjärta

Hej på er!

I dag är glad dag! Vi var hos barnmorskan i dag och jag gjorde om min sockerbelastning och blodtrycket, som båda låg för högt förra gången. Jag har tagit blodtrycket varje dag hemma i tre veckor och det var min BM nöjd med nu. Så nu slipper jag oroa mig för högt blodtryck på ett tag i alla fall. Sockerbelastningen visade förra gången att jag låg i gråzonen mellan bra värde och graviditetsdiabetes. Men i dag låg värdet på en normalnivå. Skönt! Det mest underbara med denna dagen är att vi fick lyssna på Gnuttens hjärta!! ♥ BM hittade hjärtat direkt och allt lät bra. Det var riktigt häftigt att få höra att det slår ett litet hjärta i mig. Det blir mer verkligt när man får bevis på att den lever där inne i mig.

Ha en fortsatt bra kväll!

// Sara♥

♥ Matpyssel

Igår fick Fredrik idén att vi skulle göra piroger och det är klart vi gjorde det. Vi gjorde deg och stekte en köttfärsröra. Det blev så klart supergoda! Vilket teamwork! Vi passar på att göra sånt nu i fem månader till, sen finns det nog bara tid för snabbmat :)

Här är resultatet!






Ursäkta den dåliga bilden på mig! :)


♥ 1 vecka

Hej hej!

På en vecka har byggubbarna hunnit långt tycker vi. Det känns superskönt att det händer saker varje dag. I helgen va det byggstädning av det som inte hunnits med under veckan. Fredrik tog bla upp allt skräp efter vår rivning av den gamla läkten och pappen och slände det i containern. Det är kolsvart när vi kommer hem så sån städning får bli på helgerna. Det blev dammsuget ytterligare en gång på övervåningen så att inte sågspån byggs in i onödan. Det är lika spännande varje dag att komma hem och se vad det gjort. På onsdag är jag ledig för lång besök hos barnmorskan och läkare så då är jag hemma några timmar mitt på dagen. Det behövs några stickprov för att kolla så det jobbar den tidn det sätter upp. Men så länge vi ser att det går framåt så klagar vi inte men vi
vill inte betala för åtta timmar om de jobbat sju. Så är det väl överallt? :)












Så här ser det ut nu! Nya takstolar och luftspalten verkar vara klar. I morgon ska vi ha byggmöte så då får vi reda på vad som är gjort och vad som ligger närmast i tiden att göras. En gång i veckan ska vi ha byggmöte, det känns super så vi har koll på kostnaderna under byggets tid.

Ha en toppen kväll!

// Sara♥


 


♥ Besök

Hej alla glada!

Härligt med fredag och helg!!

I morgon kommer en pluggkompis från Karlstad tiden och hälsa på mig. Jag pluggade bara ett år i Solas stad men Jag och Erika hittade varandra redan första dagen och vi har hållt kontakten under åren. Vi ses väldigt sällan, nu var det ett år sen jag fikade med henne i Gbg. Tiden går så fort. Ska bli jättekul att ta igen lite skvaller och annat som bara tjejer kan. Det blir ju inget direkt party men jag hoppas hon tycker det är ok ändå :)


Här är härliga Erika. Bilden är lånad från hennes blogg.

För övriga ska vi hinna med att byggstäda i helgen. Fredrik ska slita med det på lördag när jag och Erika går en runda på stan. Men på söndag har jag självklart lovat att hjälpa till. Det behövs röjas efter snickarna både på övervåningen och i trädgården. Jag lovar att återkomma med bilder på vad som  hänt under veckan.

Ha en underbar kväll!

// Sara♥


♥ Tid för ultraljud

Hej igen!

Jag ville bara berätta att jag fick en kallelse till ultraljud i går! Det ska bli så spännande. Jag kommer vara i vecka 19 när ultraljudet sker. Nu är jag i vecka 14 så det känns som att det är långt kvar men ändå inte. Nästa vecka ska vi till barnmorskan och då ska vi få lyssna på Gnuttens hjärtljud! Ett litet delmål i väntan ♥


Stor kram till er!

// Sara♥


♥ Helgens rivningsarbete

Hej hej!

Nu äntligen har renoveringen börjat! Så som vi har väntat. Snickaren är optimistisk och säger att det är färdigt till jul :) men i kontraktet har han gaderat sig till sista januari. Första dagen jobbade killarna på bra... fast det va dem tvungna att göra då vi under hela helgen tagit bort läkt och papp på hela taket. De fick lite panik i går när de kom och märkte att det snart skulle börja regna. Men de hann lägga papp på hela taket!! Jag pratade med en av killarna i morse och han tyckte vi skulle köpt en lott så hade hela bygget varit betalt :) Vi hade alltså tur att det inte regnade en droppe i helgen :) Puh!!

Här kommer lite bilder från i helgen.











Det som görs på dagarna får jag ta kort på morgonen efter för när vi kommer hem är det kolsvart så vi ser kanppt vad som är gjort. Men jag tror det kommer att gå fort så några kort längst med vägen vill vi ha. Det kommer nog vara stor skillnad om vi bara skulle ta kort på helgen. Vi får se vad som fastnar på bild. Vi är lika nyfikna som ni :) Det kommer va jättespännande att komma hem varje dag och se vad som är gjort.

Ha en toppendag!

// Sara♥

 


♥ SM final 2009

HEJA IFK GÖTEBORG!!! KÄMPA PÅ!

RSS 2.0