♥ Magen

Hej!

Efter önskemål från "läsare" så kommer här några magbilder. De är från 9+0, 11+0 och 13+0. Visst ser man skillnad? :) Det är första gången jag vill att magen ska växa!Ha en riktigt bra fredag!

// Sara♥

 


♥ veckorna går :)

Hej hej!

I söndags va vi en sväng på NOVA Lund och jag köpte mig mina första mammabyxor på Polarn och Pyret. Är supernöjd. Det är ganska lågt resår så vi får se hur det känns när magen blir större, men just nu kommer jag inte i mina vanliga jeans så dessa känns toppen just nu i alla fall.


Bild lånad från polarnopyret.se


Som sagt veckorna går... i morgon går jag in i vecka 14. På jobbet är vi alla tre anställda gravida så vi har jättekul och pratar varje dag om något bebis eller förlossningsrelaterat. Min kollega J ska ha i början på januari, efter det kommer nog tiden gå långsamt för mig och K som inprincip ska ha samtidigt i början på maj. Jag är jätteglad att jag har dem och kan fråga vad som helst och ser väldigt mycket framemot att tillbringa mycket av min mammaledighet med dem.

Ha en toppendag!

// Sara♥


♥ Takpannor

Hej hej!

I lördags kom det en kille från Växjö och plockade ner våra takpannor! Så nu har vi ett tak utan takpannor och självklart har det ösregnat sen dess :) Det ska inte vara nån fara säger snickaren. Måndag nästa vecka så läggs det på ny papp.

Vi var också och beställde inredningen till badrummet i lördags. Det blir det svarta från Aspen som jag visde för ett tag sen. Ett dubbelhandfat och ett högskåp är beställt. Kommer blir kanon. Vi har också nästan bestämt vilket kakel och klinker vi ska ha. Det som inte riktigt är klart är hur duschen ska se ut. Glasblock eller en fast glasvägg? Vi får se vad vi kommer fram till.

Så här ser taket ut nu!

Här ser ni den preliminära planlösningen på övervåningen. Eller ja, det blir nog så här i stora drag :) De sträckade linjerna behöver ni inte bry er om. Det är till för konstruktionen.Ha en toppendag!

// Sara♥


♥ Tapas

Hej på er!

I fredags blev jag så himla sugen på tapas men i vanliga fall när vi äter det så innehåller det ganska mycket som jag inte får äta nu. Därför var jag tvungen att komma på några nya smårätter. Vi hade en riktigt mysfredag framför tv:n med dobbido och idol. Så här blev resultatet:// Sara♥


♥ Utrensat!

Tänkte visa några bilder på hur övervåningen ser ut nu innan renoveringen börjar. Fredrik har ju som sagt varit väldigt duktig och rivit ut allt med hjälp av sin pappa.

Vi pratade med snickaren i går och självklart har det blivit missförstånd och vi trodde ställningen skulle komma upp på fredag och att de skulle börja på måndag. Vi har ju en kille som ska hämta tegelpannorna i helgen. Han kommer ända från Växjö så jag tror inte han blir så glad om vi ringer och säger att det ska skjutas upp en vecka. Snickare lovade att det skulle stå en aluminiumställning där på fredag som killen kan använda. Men den riktiga kommer inte upp förrän nästa fredag, och det har han lovat denna gång! Så renoveringen BÖRJAR 2 NOVEMBER! Tänk att det alltid är så. jaja, det blir mog bra när det är färdigt!Ska bli spännade och se vad det blir av det här. Helst två sovrum och ett badrum :)

Ha en toppendag!

// Sara♥
♥ Vår lördag

Hej på er!
 
Här kommer vår lördag i bilder!

Fredrik krattade i trädgården medan jag putsade fönstren, dammsög, torkade golven och tvättade sängkläderna.Vi satte upp får bröllopspresent. Blev vädigt fint. Nu väntar vi bara på att fåglarna ska hitta hit. Tack fam Küchler.Till lunch blev det tomatsoppa med fetaost, bacon, purjolök och eget gjort vitlöksbröd. Smaskens.Vi började "rycka" upp växter som varit i trädgården säkert 50 år. Shit vilka rotsystem :) Vi är lite mer fan av gräsmatta än de förra ägarna.Här ser ni ytterligare gigantiska rötter på små blommor! Helt osannorlikt hur mycket rötter det är på små fina blommor.Vi hade vår glöggpremiär i lördags också. För min del alkoholfri glögg och utan ost på pepparkakorna... Fredrik smakade på årets årsglögg.


På kvällen åt vi hemmagjorda hamburgare och tittade på en av Johan Falks nya filmer....mys!

// Sara♥


♥ Mässa

Hej på er!

Idag tänkte jag passa på att tipsa om en mässa som ska vara här i Malmö 31 okt - 1 nov. Varning för barn- mässa för gravida och barn mellan 0-6 år www.varningforbarn.se 

"Länge har det funnits ett behov för en renodlad barnmässa i Öresundsregionen- och nu är det dax! Alla barn från 0-6 år, gravida och familjer är välkomna till Stadionmässan i Malmö 31 okt -1 nov. Mässan blir en inspirerande mötesplats med utställare, föreläsningar, nyheter, mode- visningar, uppträde, aktiviteter för barnen samt massor av upplevelser för hela familjen. Alla barnens favorit figurer finns på plats för många kramar
och foto. I år lägger vi grunden för ett årligt återkommande arrangemang med, om och för barn.
Varning för barn – mässan för barn i farten!"Ha en toppen fredag!

Hos oss blir det fredagsmys ♥

// Sara♥


♥ Höststädning

Hej på er!

I helgen har vi inget planerat eller i alla fall så ska vi inte åka i väg över helgen. Vi har pratat om att höststäda i trädgården med allt vad det innebär. Jag har tänkt tvätta fönstren sen får vi se vad tiden säger. Jag har ju aldrig haft ett helt hus att tvätta fönstren på! Fredrik ska räfsa löv och ta hand om likande saker i trädgården.

Ett annat projekt för helgen är att kolla på kakel och parkettgolv så vi har bestämt oss när det väl är dax att köpa det. Vi vill inte att snickaren ska behöva vänta på oss, så vi vill ha bestämt oss redan nu. Sen ska vi kolla vad som blir billigast, om vi köper sakerna eller om vi går via hantverkarna. Ibland har de ju lägre inköpspris men gör ett pålägg till oss konsumenter så det kanske går jämnt upp. Vi får se vad vi hittar. Vi ska leta rea och kampanjer på olika sånna saker i helgen i alla fall. Vi vet redan att det badrumsmöblerna vi är sugna på finns till 20% rabatt till och med sista oktober.Ha en fortsatt bra dag!

// Sara♥

p.s jag skulle berätta om läkarbesöket, men det finns inte så mycket att säga. Läkaren undrade varför vi va där för det är ju så himla enkelt det här med sprutorna, enligt honom. Jag vill aldrig ha med denna läkaren att göra någon mer gång och det ska jag vara väldigt tydlig med till min barnmorska, som jag för övrigt gillar väldigt mycket. d.s


♥ 11+0

Hej hej!

I dag går jag in i vecka 12. Känns riktigt bra. Fredrik tycker t o m att Gnutten syns nu. Och enligt mig me :)Du är på dag 78 av 280. (27,9%).
Du är i vecka 12.
Du har gått 11 fulla veckor och 0 fulla dagar (v11+0).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 3:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Tis 4 maj 2010
Du har 202 dagar kvar till beräknad förlossning.

Jag berättar om läkerbesöket lite senare.

Ha en superdag!

// Sara♥

♥ Läkarbesök

Hej på er!

I morgon ska vi träffa en specialistläkare på MVC. Vi ska diskutera om det behövs några extra kontroller på barnet eftersom jag kommer gå under behandling från och med vecka 12 (12+0). Ni som känner mig vet att jag haft ett antal blodproppar och tack vare det så ska jag ta en spruta blodförtunnande varje dag från vecka 12 (12+0) till tre månder efter förlossningen. Totalt blir det vaje dag i nio månader! Jag är lite orolig för det, men det är tydligen en beprövad behandlig och ska inte skada barnet. Så vi får väl lita på det. Från början skulle jag ta sprutorna i magen, och i början är det väl lugnt. Men när barnet börjat sparka och ha sig känns det lite konstigt att sticka in en spruta i magen. Så nu ska jag ta dem i låret i stället. Det känns mycket bättre. Det känns skönt att prata med en läkare om kontrollerna. Jag skulle ju känna mig lite lugnare om de gör nått extar ultraljud eller så. Barnet kollas inte fören i vecka 18 i första ultraljudet. Vi får se vad han säger.

Ha en toppendag!

// Sara♥

♥ 1+1=3 ♥

Hej på er mina kära bloggläsare!

I dag kan jag berätta om den glada nyheten att vi ska bli en till i familjen ♥ I början på maj är beräknad födsel och vi ser framemot detta jättemycket!

Jag mår väldigt bra, inget illamående i alla fall, vilket jag bävade för! Lycka!

Så nu har snickarna press på sig så allt hinner bli färdigt innan Gnutten kommer, som vi kallar den för ♥

Ni kommer få följa mina tankar om graviditeten och bebisar. Det ska bli kul att äntligen få dela med mig av detta till er.

// Sara♥

♥ Helg frukost

Hej på er!
Så här såg det ut vid vår mysiga helg frukost i morse.
Nu har vi städat och plockat i ordning här hemma och snart ska vi åka på rockfest hos några vänner i Nässjö. Ska bli kul att träffa alla igen. Det blir säkert en toppen kväll.
I morgon är vi bjudna på fika hos våra grannar. Jättetrevligt, så vi måste försöka vara hemma till kl tre.
Ha en fortsatt trevlig helg.
// Sara♥

♥ Vår fredagkväll

Hej hej!
Här har vi en efterlängtad mysfredag. Det har varit lite mycket här runt omkring oss en ganska lång tid nu så en lugn tvkväll med god mat har vi sett framemot.
Hoppas ni också har en mysig fredag!
// Sara♥

♥ Möte med snickaren

Hej hej!

I går kom snickaren förbi för att prata igenom våra ändringar. Jag var tyvärr tvungen att jobba över så jag kom hem precis innan snickaren skulle gå. Så jag missade själva mötet, men Fredrik återberättade va det kom fram till. Allt verkade bra. Han skulle bara räkna om lite grann på priset och göra en specifikation så kan vi skriva under kontraktet nästa vecka. Det roligaste var att de troligen kommer att börja på det om en och en halv vecka, nästa måndag! Det beror på om han som har byggställningen kan sätta upp den nästa fredag, så killen som är intresserad av våra takpannor kan komma och hämta dem nästa helg. Yeaah!!

♥ Bonde söker fru

Hej på er!

I går drog nya avsnitt av bonde söker fru igång. Det verkar vara riktigt härliga bönder. Men förr så valdes de bönder med flest brev ut att följas under programmet. Nu valde ju TV4 ut helt själva vad det tyckte. Det va lite konstigt tycker jag. Två av bönderna fick ju "bara" runt 30 brev medan en av dem de inte valde fick ca 100 st brev. Det blir säkert jättebra att följa just dessa bönder med de har gått ifrån sitt koncept.
Bönderna som vi får följa Janne Hansson, Thilde Höök, Pecka Östling och Roger Karlsson.

foto: TV4

Ha en toppendag!

// Sara♥


♥ Blossa

Hej igen!

Ville bara berätta att i går kom min man hem med två flaskor Blossa 09! Glögg, det är väldigt tidigt tänkte jag. Jag öppnade och luktade på en redan öppnad falska glögg från förra året och blev genast sugen. Kanske blir glögg premier snart :)
♥ Det svänger fort

Hej hej!

I söndags kväll var konstruktören hos oss för att rita upp planlösningen till bygglovet. Han gav oss några ideér att fundera på och skulle återkomma redan dagen efter med olika förslag. Men när han hade gått började det snurra i våra huvuden.... det blir en gigantisk renovering. Va det verkligen så vi ville ha det? Vi vill ju ha råd att göra köket och badrummet också! Ska vi börja om från början? Hur ser vårat liv ut om fem år? Var jobbar vi då? När blir det ett problem att bara ha två sovrum på övervåningen (vi har tre totalt)? Är det värt 400 000 att få 20 cm högre i tak? Vem bygger vi för, oss eller potensiella köpare i framtiden? Ja, ni förstår. Det snurrar! Efter att bolla detta i några timmar plus att vi pratade med min pappa så kom vi fram till att börja om från början. Det hade börja skena iväg. Byta takstolar och göra tre sovrum. Vi skulle helt plötsligt få ett ganska stort hus. Vi har nu bestämt oss för att göra det vi redan har fått bygglov för. En kupa med badrum och två sovrum. Takhöjden blir inte så hög, ca 1.95 som högst. Men för oss är det inga problem. Vi är inte direkt långa av oss. Men det kan bli problem om vår vän Floyd ska gå upp på övervåningen :)

Nu väntar vi bara på besked från snickaren att vi kan börja. Kanske redan nästa vecka! :) Håll tummarna för oss. För nu har vi bestämt oss och velat färdigt, så nu kör vi!


♥ Helgen som va

Hej på er!

I helgen som va så va vi hos min familj och firade födelsedagar och flyttade min syster till egen lägenhet.

På fredagen åt vi kräftor och eftersom min man kommer från småland så är min pappa noga med att han får smaka på riktiga kräftor när han är i vår familj :) Det va supergott! Tack för det, mamma och pappa!

Lördagen började med gemensam frukost med hela familjen inkl min farmor. Det är alltid lika mysigt att vara allihopa. Sen började vi packa in systers saker i släpkärran och körde sen vidare till hennes nya boende. Lägenheten är jättefin... eller kommer bli det när hon fått ordning på allt. Den ligger toppen, både nära till skola och jobb :) Jag tror hon kommer trivas kanon.

På lördagkvällen va vi ute och åt för att fira min pappa och farmor som fyllde år under helgen. Farmor fick en fotobok som jag gjorde av bilder från bröllopet. Hon blev väldigt glad. Pappa fick en japansk whiskey, han blev också glad :)

På vägen hem på söndag svängde vi förbi våra vänner som blev föräldrar för två veckor sen. Vi hade köpt blommor och sen söt body till den lilla prinsessan. Jag fick även mysa och gosa med det lilla knytet ♥ så söt!

Det va även storm denna dagen och flera tarfikolyckor med släpvagnar inträffade på väg hem. Vi klarade oss som tur va. Men man kan inte låta bli att tänka vad som kan hända om man råkar vara bakom en släpvagn som helt plötsligt lyfter och flyger i väg några meter över vägbanan. Puh!!

Ha en toppen dag!

// Sara♥


♥ Ny lya

I dag den 1 oktober 2009 får även min syster nyckel till sin lägenhet. Som hon har längtat efter denna dagen. Vi ska åka till henne i helgen och hjälpa till med flytten. Grattis syster
♥ 1 oktober

Hej på er!

I dag är det 1 oktober 2009 och det betyder att jag och min underbara (numera) man har varit tillsammans i fem år! Det är nog sista gången vi uppmärksammar årsdagen. Det får nog bli bröllopsdagen händanefter.
Grattis till oss! ♥
RSS 2.0