♥ Valborg

Hej på er!

Nu har det gått ytterligare några dagar och Gnutten tycks vilja bli ett maj barn :)

I går hade vi jättefint väder här i Skåneland. 20 grader ända till kl 19. Jag och Fredrik tog en jättemysig promenad när Fredrik kom hem från jobbet. Eller ja, promenad... vi gick i 40 minuter i alla fall och vi hann gå runt några kvarter på den tiden. Sen va jag helt slut och det värkte i både rygg och mage... haha, vad jag gnäller :) Det va skönt i alla fall med tystnad och lugnet i försommarkvällen (vi vet att det kommer förändras snart).

I dag är det Valborgsmässoafton och det kommer antagligen bli den lugnaste någonsin :) Tyvärr är det inte så fint väder i dag. Hoppas det blir bättre framåt kvällen. Vi gjorde en chansning och ringde till ett par i föräldrargruppen, som har BF 6 maj, de hade inte heller nått planerat så vi bjöd hit dem på grillning i eftermiddag. Ska bli trevligt. Sen kollar vi väl på elden vid 20 tiden innan vi går hem och sover :)

Ska ni göra nått kul idag? Lund är ju annars kända för sitt Valborgsfirande, vi får ta det ett annat år helt enkelt.Ha en riktigt bra dag!

// Sara♥


♥ Gissningar

Hej på er!


Ingen av er har gissat att vår bebis kommer i april. Denna månaden är ju snart slut och jag kan snart börja stryka från listan med gissningar. Jag hoppas att vi alla ha fel och att den kommer till oss riktigt snart. Jag vet ju att den tillslut kommer men det där uttrycket den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge, känns jobbigt nu :) Vi längtar så. Inte mindre nu när min kollega fick sin bebis i går. Vi har ju verkligen kunna jämföra och prata om precis allt då vi va så nära i graviditeten.


Terese: 1 maj, 3 950 gram och 54 cm lång
Gynter: 1 maj, 3 210 gram och 51 cm lång
Emmelie: 3 maj, 3 950 gram och 51 cm lång
Martina: 3 maj, 3 786 gram och ?? cm lång
Kerstin: 3 maj, 3 555 gram och 50 cm lång
Anna-Lena: 4 maj, 3 365 gram och 50 cm lång
Morfar Nenne: 5 maj, 3 450 gram och 51 cm lång
Farfar Sven: 6 maj, 2 966 gram och 49,5 cm lång
Sussi: 7 maj, 3 910 gram och 51 cm lång
Mamma Sara: 7 maj 3 400 gram och 50 cm lång
Mormor Anette: 7 maj, 3 330 gram och 49 cm lång
Sofie: 8 maj, 3 650 gram och 50 cm lång
Pappa Fredrik: 9 maj, 3 240 gram och 50 cm lång
Helena: 9 maj, 3 456 gram och 51 cm lång
Rosita: 9 maj, 3 450 gram och 49 cm lång
Linda: 10 maj, 3 560 gram och 52 cm lång
Farmor Ing-Marie: 11 maj, 2 960 gram och 49 cm lång
Line: 11 maj, 3 352 gram och 50 cm lång
Moster
Sofia: 15 maj, 3 867 gram och 48 cm lång
Karina: 17 maj, 3 817 gram och 52 cm lång
Marie: 18 maj, 3 750 gram och 52 cm lång


// Sara♥♥ Magcollage

Så här i väntans tider kollade jag tillbaka på bilderna vi tagit på magen. Shit, vad har hänt? Galet hur stor jag har blivit. Jag som tyckte jag va "stor" i vecka 28!! Haha, där fick jag. Undra hur stor jag blir tillslut?

Jag tänkte dela med mig av min mage ♥
// Sara♥♥ Ännu ett mirakel

I natt fick min vän och kollega sin andra son!

Ett stort grattis till Kristina och Micke.

Även denna gång två veckor för tidigt!

Nu ser jag fram emot att träffa er och umgås med våra små mirakel.

Min tur kommer snart ♥


♥ Första dagen att vänta

Hej hej!

Ja, nu väntar jag bara på minsta tecken att Gnutten vill komma ut till oss. Flera gånger under dagen har jag "glömt" av varför jag är hemma och inte jobbar. Jag är ju inte sjuk... just det... bara väldigt gravid :)


Min första dag i väntan på Gnutten har jag hunnit med att sova länge, äta frukost ute i solen, städa hela övervåningen (dammsugit, torkat golven, tvättat fönstren samt städat toaletten), bakat muffins och läst i min bok i en solstol. Så på en dag har jag hunnit med vad jag ska på två veckor... så nu kan du komma älskade Gnutten :)Vi får se vad jag ska hitta på i morgon... Det finns ju alltid nått att göra... nånstans i bakhuvudet viskar nån VILA :) Vi får väl se vad jag hinner med :)

// Sara♥


♥ 37+5

Hej!

I början va både jag och Fredrik väldigt noga med att räkna veckor och dagar. Men nu när det närmar sig så är det som om det inte spelar nån roll... den kommer ju ändå när den vill :)

Men i går va jag på 37+5 och nu spricker jag snart :)
Jag trodde jag hade kommit undan bristningar för jag trodde nämligen att bristningarna blev på sida, men jag har fått bristningar runt naveln! Jättekonstigt ser det ut... jaja, inte mycket att göra.


Nu ser jag framemot i alla fall några dagar med vila.

// Sara♥


♥ Blomsterkurs

Hej!

I går passade jag på att hitta på nått som jag tycker är kul. Jag hade nämligen bokat in mig på en blomsterkurs. Den lokala blomsteraffären anordnar några gånger per åt olika tema kurser. Denna kväll skulle vi binda ett hjärta, så jag tycket det passade väldigt bra.

Vi började med att "fylla" ett hjärta. Halva med krukväxter och halva med snittblommor i en oasis.


Så här blev resultatet!Efter det så klädde vi en rund oasis i fina blad som vi stack ner ett litet rör i så den går att använda som vas. Det bästa med det är då att oasisen inte blir blöt och börjar lukta utan jag kan bara byta ut blommorna när dom är vissna.

Så här blev den!Jag blev nöjd med båda min verk. Det va dessutom kul att göra nått för mig egen skull :) Vet ju inte när jag kan komma i väg på nått sånt igen.


Sista dagen på jobbet i morgon, på typ 1,5 år!! Shit... konstig känsla!Kram till er!

// Sara♥


♥ Aprilväder

Hej hej!

Ja, man kan verkligen kalla vädret för det klassiska uttrycket Aprilväder. Efter en vecka med strålande sol från blå himmel samt flitigt använda uteseveringar så snöade det och va 2 plusgrader igår. Ja, alltså riktigt stora vita flingor! Helt galet! Jag som har spanat in väderprognosen in för min avslappningsperiod och sett att det ska bli sol och upp till 20 grader nästa vecka. Det har jag lite svårt att fatta när jag tittar ut genom fönstret just nu. Nu regnar det bara, men ändå!


Aprilväder är ett omväxlande väder, där det kan vara solsken och sommartemperaturer en dag, och snö, regn, hagel och kyla nästa. Denna typ av osäkert väder är vanligt på våren, på norra halvklotet särskilt i april, den månad då temperaturerna ökar fortast. Solen värmer upp marken, den uppvärmda luften stiger och bildar stackmoln. Högre upp är det dock fortfarande kallt och övre delen av stackmolnen blir isiga och blir bymoln, som ger ifrån sig regn, snö eller snöhagel/trindsnö, som är mjukare än vanligt hagel, men hårdare än snöflingor.

Aprilväder kan leda till problem då folk har svårt att veta hur de bäst bör klä sig, vissa personer är klädda i shorts och t-shirt medan andra fortfarande går i tjocka vinterkläder. Dessutom kan det orsaka svårigheter i trafiken om det kommer snöfall och halka efter att bilister bytt till sommardäck.

Text från Wikipedia.se                                                              


Nu ska jag kämpa på det sista dagarna på jobbet, sen kommer nog solen till mig som belöning :)

Ha en toppendag!

// Sara♥♥ Sista veckan!

Hej!

Jag kan inte fatta att den är här, sista veckan att jobba på väldigt länge. När jag började kolla på hur lång tid det va kvar kändes det enormt länge. Tiden har gått så himla fort och nu är sista veckan på jobbet här.
Jag har kollat in vädret inför nästa vecka. Jag har ju fått order från min BM att jag ska slappna av och vila. Det tänker jag göra i en solstol i trädgården :) Det verkar som om min mammaledighet börjar precis lagom till försommaren :) Nu ska jag njuta av livet och förbereda mig för förlossingen.

Ha en bra vecka på jobbet!

// Sara♥


♥ Det närmar sig

20 dagar kvar ♥! Kan inta fatta att vårt kärleksbarn snart är här. Jag ska bara jobba nästa vecka också. Sen får vi väl se hur många dagar jag hinner öva på att slappna av :) Jag känner mig faktiskt ganska trött och tung nu. Benen är svullna och jag vaggar fram och tillbaka när jag går :) Det är inte så att jag klagar, det är bara fakta. Fredrik är dessutom underbart söt när han pratar med Gnutten och säger att pappa vill att du kommer ut snart ♥ Det värmer verkligen i hjärtat!

Du är på dag 260 av 280. (92,9%).

Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 7 maj 2010
Du har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.

♥ Glada nyheter

Hej hej!

Det bara haglar in glada nyheter i vårt liv.

Den senaste är att våra underbara vänner Anna-Sara och Joakim har förlovat sig. Ett stort grattis till underbara ni!


Njut nu av ännu en helg med dina nära och kära! Glöm inte vad dem betyder för dig. Framför allt kan det inte sägas för ofta ♥ Vårda kärleken i ditt liv!


// Sara♥


♥ Solig helg

Hej hej!

I helgen som va så hade vi besök av underbara familjen Palmquist! Vi hade som alltid trevligt och roligt tillsammans. Jag har verkligen fått en riktigt vän i Sussi, tack för att du finns! Att de dessutom har två charmtroll till söner gör ju inte saken sämre :)

På söndagen va vi ute i det fina vädret och lekte på lekplatsen och matade fåglar vid bäcken.Tack för att ni kom och det känns underbart att vi redan har bokat in nästa dejt :) Och då har vi vår bebis hos oss ♥

Ha en skön dag i vårsolen!

// Sara♥
♥ Stort bröd!!

Hej!

När Fredrik hade klippt sig härrom dagen så gick han in ett bageri och skulle köpa två frallor att ta med hem. Klockan va då strax innan 18 och bageriet skulle snart stänga. Då tog tjejen i kassan fram ett mega bröd och la ner i påsen. Fredrik säger men det ska jag inte ha... men detta ingår i priset i dag säger tjejen då. Kolla in detta!
Lika stor som min mage :) Haha!


// Sara♥


♥ Babybjörn
Jag deltar i BABYBJÖRN tävlingen hos En mammas dagbok för att vinna denna ergonomiska bärsele!

// Sara♥


♥ Fredriks ärende

Hej hej!

I fredags skrev jag att Fredrik gjorde ett ärende som han skulle komma hem glad och lycklig efter. Detta va ärendet :)


Vi har köpt ny bil! Tjoho!


Uppdatering efter önskemål: Det är en A4.... vill ni ha mer specifik beskrivning av bilens egenskaper får ni fråga min man :)
I bilen ska denna sitta som vi fått tag på begagnat. Den är fäst på en sk "base" så det är jättesmidigt att plocka ut och in den i bilen.
Vi fick låna ett babyskydd av Fredriks kusin med efter att ha kollat upp att den är drygt sju år gammal så valde vi efter många rådfrågningar att köpa ett annat. Livslängden är tydligen max fem år då plast och frigolit utsätts för stora värme och kyla påfrestningar. Usch, det är många beslut man ska ta!


Ha en skön kväll!


// Sara♥


♥ Uppdatering av gissningar

Hej!

Så här ser det ut just nu i gissningen :)

Terese: 1 maj, 3 950 gram och 54 cm lång
Gynter: 1 maj, 3 210 gram och 51 cm lång
Emmelie: 3 maj, 3 950 gram och 51 cm lång
Kerstin: 3 maj, 3 555 gram och 50 cm lång
Anna-Lena: 4 maj, 3 365 gram och 50 cm lång
Morfar Nenne: 5 maj, 3 450 gram och 51 cm lång
Farfar Sven: 6 maj, 2 966 gram och 49,5 cm lång
Mamma Sara: 7 maj 3 400 gram och 50 cm lång
Mormor Anette: 7 maj, 3 330 gram och 49 cm lång
Sofie: 8 maj, 3 650 gram och 50 cm lång
Pappa Fredrik: 9 maj, 3 240 gram och 50 cm lång
Helena: 9 maj, 3 456 gram och 51 cm lång
Rosita: 9 maj, 3 450 gram och 49 cm lång
Linda: 10 maj, 3 560 gram och 52 cm lång
Farmor Ing-Marie: 11 maj, 2 960 gram och 49 cm lång
Line: 11 maj, 3 352 gram och 50 cm lång
Moster
Sofia: 15 maj, 3 867 gram och 48 cm lång
Karina: 17 maj, 3 817 gram och 52 cm lång
Marie: 18 maj, 3 750 gram och 52 cm långJust det... jag har fått vatten i benen och fötterna... ser helt konstig ut. Som om jag inte har några vrister typ... Nu kommer väl problemen som jag sluppit under hela tiden innan. Men det är inte långt kvar så jag ska inte klaga :)


Ha en fortsatt bra helg!

// Sara♥


♥ Välkommen helgen

Hej hej!

Äntligen är det fredag igen och ytterligare en vecka har gått. Bara två kvar att jobba :) När väl bebisen har kommit vill jag inte att tiden ska gå så här fort... tänka att det alltid finns nått att klaga på :)

I dag ska jag inte göra nått. Bara fredagsmysa i soffan. Jag har blivit så himla trött... vet inte va det beror på :) Jag lär nog somna gott efter min nya favvo komdiserie, Solsidan :) Den är så himla bra, kanske ännu bätter just för att hon är gravid och det skämtas en hel del om det. Det är tydligen sista avsnittet i dag... tråkigt, kommer sakna det på fredagskvällar framöver.


Bild lånad av tv4.se


Fredrik är i väg på ett "ärende" och kommer hem glad och lycklig i morgon :)

Det blir en lugn helg med mys, vila och underbart trevligt sällskap från vänner.

Ha en toppen helg i solen!

// Sara♥♥ 7 april

Hej hej!


Vet ni va det är för dag i dag? :) Jo, det är 1 kalendermånad kvar till BF! Det stämmer ju även in på att det är 30 dagar kvar! Shit, det närmar sig ♥


Du är på dag 250 av 280. (89,3%)
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 4 fulla dagar (v35+4).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 7 maj 2010
Du har 30 dagar kvar till beräknad förlossning.


Magen 35+0 i söndags. Ibland känns det som om den växt över natten. "så här stor va jag inte igår" :)


Nu har nedräkningen verkligen börjat. Vi har nog inte börjat bli nervösa men det kryper på allt mer. Jag ska bara jobba två och en halv vecka till sen ska jag öva på att slappna av, som min barnmorska säger. Vi får väl se hur mycket jag hinner. Vem vet, vår Gnutten vill kanske komma tidigare? :)

Vi längtar så efter dig!

// Sara♥
♥ Påskbesök av mamma och pappa

Hej hej!

Från skärtorsdagen till påskafton va mina föräldrar här. Så himla mysigt! När vi sa hejdå slog det mig att nästa gång vi ses har vi en bebis! Så himla overkligt! Men häftigt! ♥


Vi fick hjälp av pappa att flytta in tv:n i tvrummet. Vi har nämligen fått vår soffa!

Jag bjöd på min favvomat också. Toast Skagen och Lammfilé med potatisgratäng. Mamma och pappa tycket det kom till en lyxrestaurange :)

// Sara♥♥ Vårhelg på Påskafton

Hej!

När vi slog upp våra ögon på Påskaftons morgons lyste solen in genom fönstret! Underbart! Vi beslöt oss för en dag utomhus med att bla så gräs och städa i uterummet. Välkommen våren!


Nu hoppas vi på både sol och regn så att gräset tar sig till sommaren!

// Sara♥


♥ Uppdatering av gissningar

Hej!

Så här ser det ut just nu i gissningen :)

Terese: 1 maj, 3 950 gram och 54 cm lång
Gynter: 1 maj, 3 210 gram och 51 cm lång
Emmelie: 3 maj, 3 950 gram och 51 cm lång
Kerstin: 3 maj, 3 555 gram och 50 cm lång
Morfar Nenne: 5 maj, 3 450 gram och 51 cm lång
Farfar Sven: 6 maj, 2 966 gram och 49,5 cm lång
Mamma Sara: 7 maj 3 400 gram och 50 cm lång
Mormor Anette: 7 maj, 3 330 gram och 49 cm lång
Sofie: 8 maj, 3 650 gram och 50 cm lång
Pappa Fredrik: 9 maj, 3 240 gram och 50 cm lång
Rosita: 9 maj, 3 450 gram och 49 cm lång
Linda: 10 maj, 3 560 gram och 52 cm lång
Farmor Ing-Marie: 11 maj, 2 960 gram och 49 cm lång
Moster
Sofia: 15 maj, 3 867 gram och 48 cm lång
Karina: 17 maj, 3 817 gram och 52 cm lång
Marie: 18 maj, 3 750 gram och 52 cm lång


Ha en fortsatt bra påskhelg!
// Sara♥

♥ Glad påsk!


Jag vill önska mina söta läsare en riktigt riktigt GLAD PÅSK!

Hoppas ni får njuta av mycket vacker vårväder.♥ Ny gammal hall

Hej hej!

Nu äntligen är jag klar med mitt lilla sidoprojekt, hallen. Den är klädd med underbar träpanel från golv till tak. Vi har bestäm att vi ska låta det vara så så länge. Men jag tycker ju ända vi skulle frächa upp den lite. Jag har bla klätt två pallar i mysigt "fårskinn". Jag blev faktiskt väldigt nöjd.

Jill: Här ser du att allt inte är nytt. det har bara inte funnits anledning att visa det gamla :)Det tidigare ägarna måste bara älskat träfärg :( suck!

// Sara♥


RSS 2.0