♥ inköpen

Hej på er!

Jag tänkte visa ett urval av det vi köpte till bla bebisen på Ullared. Jag tror att det flesta som själva varit där i just det ärendet har köp ungefär samma saker.


"Startpaket" med giraffer på samt världens mysigaste pyjamas :)



En mysig och mjuk filt med barbapapa på samt små strumpor.



Vi var bara tvugna att köpa en rock star nappflaska och den söta "dreggel scarfen". Även söta små nappar slank ner i vagnen :)

På tal om nappar... Ni som har barn som då använder napp. Ska man ha latex eller silikon? Den frågan visste vi inte att vi var tvugna att ta ställning till. Vi köpte latex... kanske fel... kanske rätt. Det är mycket man helt plötsligt måste veta! Tacksam för tips!



Måste även visa mina fina gummistövlar också.



Ha en skön helg!

// Sara♥




♥ Torsdagar

Hej på er!

Igår åkte Fredrik till Stockholm för att vara med på nått seminarium i dag. Då kom jag och tänka på när jag och min lillasyster var mindre...

Torsdagar va alltid vår myskväll med mamma och vi åt alltid tacos framför TV:n ♥ Kommer du ihåg, syster?

Jag tänkte återuppliva det minnet och sagt och gjort så gjorde jag en nachostallrik till middag i min ensamhet... och jag åt framför TV:n :)


Yammi!
 




♥ Längtan

Hej på er!

Jag har väntat så länge på kallelsen till ultraljud nr 2. I går kom den äntligen. Tre veckor kvar tills vi får se vår älskade Gnutten igen!

Jag har på senare tid verkligen förstått att det ligger ett litet barn i min mage som är hälften jag och hälften den man jag älskar ♥. Det börjar verkligen bli verklighet. Knappt tio veckor kvar till BF. Tio veckor!! När man hör det så, så låter det inte så länge! Det är inte så lång tid kvar!! Som vi längtar.

På kvällarna är bebisen väldigt aktiv och ibland känns det t o m lite obehgligt när den är på mina revben och grejar. Känns som om det börjar bli trångt för den och då ska den växa sig dubbelt så stor ungefär. Märkligt. Gnutten ska väga ca 1 600g nu. Vi njuter av att den verkar må bra och Fredrik vill väldigt gärna ha sin hand på magen så han också får känna. Jag kan tycka lite synd om honom och alla andra män som inte får vara med om denna fantastiska känsla.





♥ Tillskott i släkten

Nio dagar efter BF bestämde sig Sofia och Magnus son för att komma till världen.
Lilla Almi har blivit storasyster!


Ett stort grattis till er!






♥ Renoveringen

Hej igen!

Igår la Fredrik det sista golvplankorna i TV-rummet!! Ni anar inte hur skön den känslan är. Nu är det "bara" lister kvar på hela övervåningen plus Tv-rummet. Men det kan man ta lite åt gången, hoppas jag... har ju hört många som sagt så och fortfarande har kvar listerna efter ett år! Det ska inte hända oss!

Kopplingen mellan golvet och trappan blev jättebra. Nu flyter det i hop och känns naturligt. Så glada att vi bestämde oss för att byta golv.





Denna fina gröna heltäckningsmatta låg under det gamla golvet. Nice va? :) Grönt är vår färg, men kanske inte så här? :)





Det som också är kvar i Tv-rummet är tapetsering av fondväggen. Min kära man tappade tålamodet en kväll när vi skulle börja på det. Vi hade missat att det inte va en easyup tapet utan en sån man ska klistar på baksidan så den suger åt sig ordentligt. Det blev ju självklart gigantiska bubblor och efter mycket slit fick vi upp en vård. När vi kämpa med den andra hur länge som helst slet Fredrik ner den och vägrade tapetsera mer. Så nu ser det ut så här tills vi har samlat karft igen. Den är fin i alla fall :)



// Sara♥




♥ Ullared

Hej på er!

Vilket snöoväder det verkar ha varit i landet i helgen. Vi i skåne märkte inte direkt av det, men mina föräldrar som bor i Kungsbacka fick så mycket snö att pappa skottat i två dagar.

Vi bestämde oss på lördagen att åka till Ullared och köpa på oss lite saker till bebisen framförallt. Det belv endel förbrukningsvaror som tvättlappar och nappflaskor osv. Vi köpte även innekudde och täcke, amningkudde och en filt mm. Vi köpte även det vanliga som tandkräm, schampo och plastpåsar, det behövs ju alltid :) Vi fick väldigt mycket för pengarna. Jag fattar inte hur mycket man behöver köpa för att komma upp i 60 000 kr som den där familjen från Arlöv gjorde i tv-programmet om Ullared. Galet!

Totalt blev det fyra gula påsar samt en påse från skobutiken, där vi köpte var sitt par gummistövlar. Som husägare är det ett måste :)



Jag visar bilder på inköpen till Gnutten senare.

Vi valde helt rätt dag att åka, då det kommit ganska mycket snö även i Falkenberg/Varbergs trakten. Vi klarade av besöket på 2,5 h! Tror Fredrik va nöjd med det. Liket taktiskt av mig, då jag säkert får med honom fler gånger och då kanske det inte går lika fort :)

Ha en bra dag!

// Sara♥


♥ Magen

Hej på er!


Jag gör ju självklart som mina kära läsar vill! Igår åkte kameran fram.


Jag är inte lika nöjd med dubbelhakan som jag är med min fina mage... antar att jag fått den på köpet :)



Du är på dag 203 av 280. (72,5%).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 6 fulla dagar (v28+6).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 7 maj 2010
Du har 77 dagar kvar till beräknad förlossning.

Helt galet va kort tid det är kvar! När jag såg att man började räkna ner från 280 dagar, tänkte jag herregud va tiden kommer gå långsamt. Men det har den inte gjort hittills i alla fall.


Magen 28+5! Inga bristningar än i alla fall :)

Ha en toppen helg!

// Sara♥





♥ OS glädje

Hej igen!


Måste bara kommentera OS gulden som vi fått. Vilka duktiga idrottsmän och kvinnor vi har i detta relativt lilla land. Helt magiskt! Trodde inte så himla mycket på Björn Ferry igår så vi hade "bara" på tv med ganska högt ljud medan vi satte upp panel i taket. Tillslut hörde jag att det började blir spännande.... vi sprang in till TV och såg från sista skjutningen. Så kul att han fick ta ett guld!


En annan sport som jag självklart följer så här i OS tider är ju konståkningen.  I natt åkte Adrian sitt korta program och blev historiskt som första svensk att sätta en kvadrupel (fyra varv i luften) på tävling. För er som inte vet så har jag och min syster ganska starka "känslor" för denna kille, då vi tränade tillsammans i KKK (Kungsbacka konståknings klubb). Det är extra kul att följa honom då man vet hur han var i början av sin idrottskarriär . Lycka till med långa programmet, Adrian!


Bild lånad från svt.se


♥ Inflyttning

Hej hej!


Nu äntligen börjar det likna nått!

I måndags fick vi hjälp av Fredriks föräldrar att flytta upp sängen till vårt nya sovrum! Så nu har vi sovit två nätter där. Känns hur bra som helst efter allt jobb.

Det saknas fortfarande lister och garderob men det överlever vi så länge.

Så här fint blev det med nya lakan i det nya rummet







I går va även rörläggaren här och gjorde det sista. Satte in element och kopplade på vattnet i badrummet. Så i går flyttade vi även in där. Bilder på det kommer senare.

I dag ska vi tapetsera fondväggen i Tv-rummet. Nu är det nära!

Ha det toppen!

// Sara♥




♥ vår alla hjärtans dag

Hej på er!

Tiden flyger förbi så jag har inte hunnit berätta om vår kärleksdag.

Den började tidigt då Fredriks resekompis Fidde skulle med tåget vid halv tio. Men det va bara skönt då vi kom i gång med dagens sysslor.

Min man fick inte vila längre utan vi började genast tapetsera i Tv-rummet. Vi gjorde tre av fyra väggar på en dag. Riktigt bra jobbat av oss måste jag säga.

Så här såg det ut.



Här ser ni även taket som jag och pappa satte upp helgen innan.



Efter en del timmar med tapeter så gjorde jag middag till kvällen.

Det blev en stor favorit hos oss båda :)


Toast skagen!


Lammfilé och potatisgratäng med getost samt rödvin och rosmarie sky!


Efter maten orkade vi ingen efterrätt utan vi gjorde varmchoklad på dessa istället. Koka upp mjölk och låt chokladen smälta i. Jättegott!

// Sara♥


♥ Garderob

Hej hej!

Vi har varit utan garderob sen långt innan jul. Vi trodde bara det skulle ta några dagar, men det blev månader.... Så här har det sett ut ett tag medan våra kläder har legat i backar i källaren.

Sorry, bild från mobilen.


Rörläggaren har dragit avloppsrören från övervåningen genom garderoben. Det är helt ok... eller vi hade inget val. Så detta blev ändå en bra lösning. Vi förlorar en del häng yta men vi ska ju ha vårt sovrum med garderober där uppe sen.

Nu ser det äntligen ut så här.


Jag har flyttat in backarna och i morgon tar jag och hänger in de kläder som får plats. Så skönt att blir av med det från källaren samtidigt som det inte varit någon ordning bland kläderna sen vi var tvungna att ta ut dem. Ni kan ju tänka er hur meningslöst det har känts att stryka kläderna när vi inta har någonstans att lägga dem. Men nu så, det närmar sig helt färdigt....


Ha en fortsatt trevlig kväll. Jag ska krypa ner i soffan och se till att bli frisk till i morgon :)


// Sara♥



♥ Nytt tillskott i gänget!

Äntligen har våra kära vänner M & M fått sin efterlängtade dotter!

Ett riktigt stort grattis till er!


 

 

 



♥ Kärlek

Hej hej!


På söndag kommer kärleken sprudla här hemma ♥. Det är många anledningar till det.

1, Fredrik har varit bortrest och jag har saknat honom
2, Alla♥dag!
3, På måndag har vi varit gifta ett halvår!


Jag tänkte göra en riktigt god middag, sen ska vi sitta och prata och mysa av varandras närvaro riktigt länge.

Så här ser bordet ut inför kärleksdagen på söndag.

Sorry för den dåliga bilden. Min älskade man tog med sig BÅDA? våra kameror så jag fick ta mobilen till hjälp.



// Sara♥


♥ inredning

Hej igen!

Nu har jag så smått börjat fundera på inredningen på övervåningen.

Eftersom vi har så smala fönster där uppe så blir det inga gardiner men däremot har jag funderingar på att köpa
denna rullgardin till bebisens rum från MairoMONSTER BY KARIN MANNERSTÅL.

Den finns även som "vanlig" mörkläggningsgardin som jag tycker är bättre. Jag vill ha helt mörkt när jag sover så jag antar att vårt barn också vill ha det :)


Photo Title 1
Jag tycker den är lite söt, får se om vi slår till på den.




// Sara♥





♥ Mama

Hej hej!


Lägligt nog fick jag nya numret av Mama i går. Perfekt när jag här hemma och är sjuk.

En intressant artikel handlade om "De nya 80-talistmammaorna" Får barn tidigt, göra karriär och vara hemma. Helst samtidigt. 80-talistmammorna vet vad de vill i livet- och har ingen lust att sitta och vänta. Och barn är inget hinder.

Tycker det passa in på mig väldigt mycket! :) Det står även att lattemammorna är borta och nu kommer bullmammorna. I en undersökning av 80-talistmammorna gillar 70% att baka! :) Stämmer ju in på mig också.

Lite kul att jag är en typisk 80-talistmamma :)


// Sara♥


♥ Födelsedag

I morgon fyller min underbara man 32 år! Ett stort grattis till honom som firar den i franska aplerna.

Detta kort togs för ungefär 30 år sen :) Sötis!


(Är väl ganska säker på hur vårt barn kommer se ut! ♥)


HIPP HIPP HURRA!


// Sara♥


♥ Förberedd

Hej hej!

I dag köpte jag bilagan inför OS i Vancouver! Tycker den är bra att ha så jag lätt kan kolla vilka grenar som kommer vilken dag och framförallt vilken tid. Såg tex att det är skidskytte på lördag kväll. Perfekt så jag håller mig vaken tills min man kommer hem från skidresan.

Nu är jag förberedd inför alla OS guld! Heja Sverige!


// Sara♥


♥ Förkyld

Hej mina vänner!

Jag måste bara få gnälla lite :)

Jag blev helt plötsligt megaförkyld i går kväll. Jag var täpp i näsan och huvudet värkte. Men som gravid vill jag ta så lite droger som möjligt. Så det är bara att stå ut så länge det går innan jag bara måste ta en panodil. Jag var på apoteket och köpte nässpray som gravida kan använda. Det är mycket att tänka på. Jag var dessutom tvungen att jobba i dag då en kund som vanligt varit ute väldigt sent inför momsredovisningen på fredag. Suck, men efter några övertidstimmar i förkylningsdimmans tecken så kan jag med gott samvete vara hemma och kurera mig i morgon.

Det gör det inte bättre när min man är bortrest och roar sig... hade ju självklart behövt honom hemma nu. Jag är både gravid och förkyld! Killar, ni skulle inte överlevt länge i den situationen :) Sorry om jag klagar...

// Sara♥

♥ Barnvagn

Hej hej!

Nu har vi bestämt oss för barnvagn! Det blev denna skönhet, Brio Sing. Vi valde en grön som passar till båda flicka och pojke. Vår vagn har även grön sufflett, inte svart som på bilden. Vi är jättenöjda. Den är liten, smidig och lätt att fälla ihop. Den får även plats i vår nuvarande bil, vilket jag tycker är skönt. Jag ska väl vara ärlig och säga att jag fick bestämma ganska mycket när det gällde vagnen, då Fredrik tycker att det är jag som ska ha den mest :)


brio_sing
















I helgen var mina föräldrar här och vi var och kollade på åkpåse till vagnen. Det är så himla svårt det där. I början på maj kan det vara både 10 och 25 grader. Jag har i alla fall valt en svart som vi även kan ha i höst när vi går över till sittvagnen. Blir det jättevarmt i maj får jag väl bara ha en tunn filt. Det löser sig säkert :)

Ska visa er bild på just vår vagn lite senare :)

Ha en skön kväll!

// Sara♥

♥ Trappan!

Hej på er!

Jag måste bara visa er vad vi fick se när vi kom hem i går! Vår efterlängtade trappa! Så bra det blev! Trappan är ju nått vi inte har sett i verkligheten utan bara kunnat föreställa oss hur det skulle bli. Men visst känns det som en övervåning nu och inta som om man går upp till vinden i en garderob? Vet att det kanske är svårt för er att se/förstå men håll bara med mig :)







Jag blir så frustrerad ibland när det gäller hantverkare. Allt har flytit på så himla bra i tre månader och det har varit resultat varje dag. Men i två veckors tid har det näst intill stått still fast elektriken och rörläggaren inte är färdiga. När jag var hemma tisdag och onsdag så var dom är några timmar och jag påpekade att vi vill ha det klar nu när det "nästan" är helt färdigt! Men när vi kom hem i går hade verken elektriken eller rörläggaren varit där!! Suck! Trodde duschen va inkopplad nu. Vad är problemet, koppla på vattenet nu för f*n! Jag kan inte förstå vad som är bra med att åka runt och hatta på olika ställen. Borde det inte vara lättare för alla parter att göra färdigt på ett ställe innan man åker till nästa? Jaja, det lär jag aldrig få svar på. Men nu har "arbetsledaren" lovat att det ska vara helt klart på tisdag. Vi får väl se, säger jag :)

Ha en toppen helg!

// Sara♥


♥ Baka

Hej igen!

Jag har varit sjuk i två dagar, och idag känner jag mig bättre så jag slängde ihop en kladdkaka. Tänkte bjuda min älskade man på den när han kommer hem i eftermiddag.

Kladdkaka med Marshmallows
Bild lånad från tasteline.com. Kladdkaka med marshmallows :)


Jag har precis tagit ut den ur ugnen. Den ser riktigt fin ut.

Ha en toppen dag i snövädret.

// Sara♥


♥ Iskallt

Hej på er!

Helgen i småland blev inte riktigt som planerat. Men min fredagskväll blev lika mysig som jag tänkte mig. Flera timmar med Sussi och bebisprat. Vi konstaterade att det var tur att våra män var ute eftersom det annars inte hade blivit så mycket prat och bebisar och förlossningar :)

På lördagen var ju tanken att vi skulle åka pulka och grilla med alla barnen. Men när termometern visade -20c så ångrade vi oss. Det blev en mysig fika med egen gjorda semlor hemma hos familjen Palmqvist. Det var minst lika bra.

Stackars min man och hans medtävlande i Nybroloppet. När vi lämnade Hultsfred i söndags morse var det -19c. Det var helt enkelt iskallt att köra 4 mil längdskidor. Tur att jag planerat att åka till Kalmar och shoppa under tiden. Gnutten hade nog inte tyckt det var så kul att frysa :) Men som alltid presterar killarna på topp och både Fredrik och Patric åkte över förväntan. Grattis killar!

Uppvärmning i den extrema kylan.


Fredrik i mål efter 3 timmar och 10 minuter. Du är så duktig ♥.


// Sara♥




RSS 2.0