♥ Snöig helg i Småland

Hej på er!

I kväll ska jag ha fredagsmys med Sussi och hennes pojkar Calle och Ville. Våra män ska ut och roa sig i den stora staden Nässjö :) Det ska i alla fall bli supermysigt att umgås med Sussi ikväll. Lär nog bli en del bebisprat :)




På lördag ska vi åka pulka och grilla korv med alla barnen som har ploppat upp i gänget det senaste 5 åren. Härligt! Tänk va livet svänger fort. Ett par i gänget ska ha sitt andra barn vilken sekund som helst. Hoppas den har tittat/tittar ut innan vi åker vidare på lördag eftermiddag.




Efter pulkaåkningen ska vi vidare till Hultsfred och Martina och Patric... vi brukar träffas när våra killar hittar nått med skidor att göra :) På söndag går nämligen ett skidlopp i Nybro inför Vasaloppet. Det är bara att sätta på sig varmaste kläderna och se glad ut :) Jag kommer nu mer inte i mina termobyxor så jag har lånat min mans som jag än så länge kan stänga :)

Ha en toppenhelg, det ska vi ha!

// Sara♥


♥ Inköpslista

Hej hej!
Idag är jag hemma och är sjuk. Bara ont i halsen och förkyld, så det går väl över snart hoppas jag.
Jag passade på att googla inköpslista till bebisen. Denna lista hittade jag på allt för föräldrar.se. Det är säker massor som är onödigt. Ska ta och gå igenom den ordentligt och göra den till vår lista.
Åka:
Babyskydd (bil) 
Barnvagn 
Skötväska 
Åkpåse 
Parasoll 
Myggnät 
Varm filt 
Regnskydd 
Plastad frotté 
Barnvagnsleksak 
Reflexer till hjulen 
Bärsele 
Täcke 
Kudde 
Fårskinnfäll
Bärsjal
Hjulskydd

Sova:
Madrass 
2 lakanset 
4 dra på lakan 
Plastad frotté 
Mobil 
Flera filtar 
Resesäng 
Täcke 
Kudde 
Spjälskydd 
Babynest

Sköta:
Tvättlappar 
Våtservetter 
Blöjor 
Frottélappar 
Rumpsalva (Inotyol) 
Barnolja 
Febertermometer 
Alvedon 
Borste 
Tops 
Bomullsrondeller 
Skötbädd 
Blöjhink 
Badbalja 
Badtermometer 
Bad-cape 
Nässug 

Till mamma:
2 amnings-bh 
Amningsinlägg 
Bindor 
Bystvärmare 
Minst 2 amningströjor 
Bröstpump 
Mjölkuppsamlare 
Bröstvårtsalva 
Bröstvårtsluftare 
Massageredskap
Amningskudde 

Möbler & Prylar:
Spjälsäng 
Skötbord 
Byrå 
Babysitter 
Leksakskista 
Skallra 
Baby-gym
Mjukdjur
I dag är det 100 dagar kvar tills vi får träffa vår älskade och efterlängtade bebis♥. Passande nog så ska jag ta spruta nr: 100 ikväll!
Du är redan så älskad av många♥

// Sara♥

♥ Magen växer

Hej igen!

Magen växer och växer och det är mycket liv på vår älskade Gnutten. Det är så mysigt att ligga i soffan om kvällarna och bara titta på magen som rör sig så häftigt.

Vi har varit lite dåliga på att ta kort på "rätt" dag. Denna gången blev det 25+1.



Nu börjar det bli dax att fundera på vad som behövs köpas in till det lilla livet innan den gör entre i denna stora värld. Ska börja göra en lista så får vi se vad som "måste" köpas innan den är född.

Ha en trevlig eftermiddag och kväll!

// Sara♥


♥ Golvet

Hej hej!

Hoppas ni har haft en trevlig helg allihopa! Vi har mest städat bort byggdamm....shit vad dammigt det blir även om dörrarna är stängda... och lagt golv på övervåningen. Jag hann även med att måla runt fönstret och dörren i TV rummet för andra gången. Nu är det vitt igen :)



Efter många timmars arbete....


... så är det klart!


Nu är det "bara" hallen kvar. I veckan ska även lister inhandlas. Det närmar sig :)

// Sara♥


♥ Tapeter och golv

Hej på er!

Jag har hört att ni är nyfikna på vilka tapeter vi har valt. Det ska ni självklart få se :)

Vi börjar med hallen. Nu mer sitter det även en dörr in till klädkammaren och spottar i taket :)









I Gnuttens rum är det bara grundmålat på väggarna än så länge. Vi får se om vi ska tapetsera en tjej eller kill tapet sen :)

Vårt sovrum blev brunt och guld med ränder. Som ni märker så gillar vi väldigt mycket varma färger som grönt och brunt.



I går började vi dessutom att lägga parkettgolv i vårt sovrum. Min man har tyvärr inte så mycket tålamod och att börja vid halv nio en torsdagskväll va väl ingen hit. Men vi la i alla fall tre rader. Målet för helgen är kanske att få färdigt vårt rum :) Kanske är ett för stort mål, vem vet :)






Badrummet är i stort sätt klart. Det är bara den lilla detaljen att rörläggaren ska komma och sätt in toaletten och kranarna i dusch och handfat. Vi får väl se när han tycker det är lämpligt att dyka upp....





I helgen händer det kanske lite mer. Vi får väl se hur långt vi kommer. Kul är det i alla fall att det NÄSTAN är klart!

Ha nu en riktigt skön helg!

// Sara♥


♥ Barnmorskan

Hej igen!

Vi var hos barnmorska i veckan igen. Allt såg bra ut med blodtryck, järnvärde och bebisens hjärtljud. Så himla skönt! Det är väldigt vanligt att man behöver ta tillskott av järn när man är gravid, men det behöver jag inte göra än i alla fall :) Bebisens hjärtljud ligger på drygt 150 slag per minut, vilket tydligen är normalt.
Jag har bokat in en ny tid för gukosbelastning som alla gravida ska göra i vecka 28. Eftersom jag hade lite högt värde första gången så hoppas jag att det ska vara bra denna gången så jag slipper nått konstigt med graviditetsdiabetes.

Du är på dag 174 av 280. (62,1%).
Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 5 fulla dagar (v24+5).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 7 maj 2010
Du har 106 dagar kvar till beräknad förlossning.

// Sara♥


♥ Rea

Hej hej!

Jag fick mail från polarn och pyret pm deras rea... jag kunde ju självklart inte låta bli att gå dit. Eftersom det var 50% rea så slog jag till på detta. Jag som lovat mig själv och min man att inte köpa nått mer på ett tag. :) När jag sa till Fredrik att jag köpt några plagg så sa han att han redan visste att jag inte skulle kunna hålla mig. Han är snäll min man ♥.

     KOFTA          BODY
Bild lånad från polarnopyret.se


Ha det toppen!

// Sara♥





♥ Namn

Hej på er!

Vi har börjat prata om namn till Gnutten, men har långt ifrån bestämt oss. Det är ett viktigt beslut känner vi och det viktiga är att vi båda gillar namnen.

Vi har fått en bok i present som ska hjälpa oss med lite inspiration. Hoppas den kan hjälpa oss. Jag tror vi kommer att ha bestämt oss gör ett flicknamn och ett pojknamn när det väl är dax. 


Bild lånad från gravid.se


♥ Kakel

Hej hej!

Vill även visa er hur fint det blev när kakel och klinker är på plats i hela badrummet. Idag sätter snickarna in möblerna och porslinet. Längtar tills jag kommer hem och få se det!









Ha en fortsatt bra dag och kväll!

// Sara♥


♥ Chock

Hej igen!

En tjej som heter Tova har läst och kommenterat min blogg ett tag så jag har börjat titta in hos henne emellanåt och eftersom hon vad beräknad till den 14 januari så har jag kollat lite mer nu för att se hur det går osv. Igår när jag kom in på hennes blogg fick jag en chock. Men det är nog inget att jämföra vad hon fick i lördagskväll.


Skrivet av Tova 17 januari 2010 klockan 11:53

Chock. Chock. Chock. Och lycka!

Ja hörrni.
Gårdagens händelseförlopp skulle väl kunna beskrivas som det mest oväntade och overkliga jag någonsin varit med om.

Lillen kom alltså igår, och på ett sätt som jag aldrig ens kunnat föreställa sig i mina vildaste fantasier.

Från den "helt normala" morgonen och förmiddagen, med långpromenad och fika i stan, till eftermiddagen då jag började få lite duffusa smärtor i ryggslutet.
Och till slut det nerblodade badrummet där jag står ensam och förlöser mitt eget barn med bara händerna.

På en-två krystvärkar (nej, jag minns inte) var han alltså ute i världen vid "19-snåret" igår kväll.
Den chockade pappan kom 5 minuter senare, och ytterligare 10 minuter ambulansen, som vi åkte i ilfart med till sjukhuset.

Kommer med en mer detaljerad förlossningsberättele senare. Men vi mår i alla fall jättebra, installerade på patietnhotellet i Danderyd. Grabben är frisk och kry med mycket hår på huvudet.

Så nej, denna min första förlossning blev inte alls den utdragna men välstrukturerade process jag sett framför mig.
Okej att min graviditet varit nästan löjligt "smärt- och symptomfri", men att det skulle kunna gälla även för förlossningen finns ju liksom inte i ens föreställningsvärld.
Fysiskt sett var det en barnlek, men psykiskt har jag nog aldrig varit med om en större chock. Paniken och rädslan - tänk er själva att plötsligt känner att bebisen är på väg UT, och det NU - ligger fortfarande kvar färskt i minnet, och det kommer nog ta ett tag att smälta allt detta.

Men som sagt, vi mår bra alla tre. Och kan man vara annat än lycklig med ett litet snusande troll som ligger och sover snällt en meter ifrån en?



Snacka om att allt inte blir som man föreställer sig. Såklart jag tror att jag kommer att ligga i en sjukhussäng och kämpa för att få ut vårt underbara barn. Tänk om det blir så här! Hjälp!

Ett stort grattis Tova till lilla Elliot! 

// Sara♥


♥ Helgen

Hej på er!

Jag skrev ett inlägg i fredags om hur skönt det skulle bli med helg efter första hela arbetsveckan på lång tid, men det verkar ha försvunnit. jaja, nu får jag berätta om helgen i stället :)

I fredags efter jobbet åkte vi och köpte parkettgolv till övervåningen plus tv-rummet samt innerdörrar till rummen på övervåningen. Vilken skillnad det kan va i pris alltså. I offerten vi fick från byggfirman skulle golvet kosta mer än dubbels så mycket som vi verkligen köpte det för. Man måste vara om sig och kring sig så man inte blir lurad. Det gällde även dörrarna, där hittade vi samma sorts dörr till i alla fall 2 000 kr billigare. Kvällen avslutades med middag hemma hos oss med svärföräldrarna på besök.

Både lördag och söndag har bestått av renoveringsjobb. Vi har nu satt covertapet i hela tv-rummet.



Jag tyckte vi skulle passa på att tvätta fönstret i trappan nu när vi kan ställa en stege där eftersom den nya trappan inte är på plats än. Sen vet man inte när det blir :) Hoppas verkligen inte nån fågel tycker att det skulle passa att lägga en bajs just på vårt fönster i trappan. Eftersom jag inte tyckte jag skulle upp på en stege 4 meter upp i luften så hjälpte min snälla man mig med det projektet.



Lördagen avslutades med en snabb men god färdigköpt middag. Efter en hel dag med kroppsarbete började jag känna mig väldigt trött så vi köpte färdiggrillade kycklingklubbor med potatissalld. Mums efter en lång dag! Till "efterrätt" skämde min man bort mig med en skön massage.




Söndagen såg inprincip ut på samma sätt förutom att vi avslutade söndagskvällen med bio inne i Lund. Snabba Cash blev det. Vi lyssande på boken för tre års sen, men jag hade svårt att koppla till den. Men filmen var ändå helt ok. Även om jag inte uppfattade den som i boken, men det kan ha och göra med att det va ett tag sen.



Hoppas ni också hade en bra och givande helg!

// Sara♥





♥ Badrummet så här långt

Snickarna sa i går att det troligen blir helt färdiga med badrummet denna veckan. Då kom jag på att jag inte dokumenterat hur arbetet med badrummet har fortskridigt.

Det blir i alla fall jättefint med det stora vita plattorna på väggen och den inkaklade spegeln.











Så här ser det ut i trappan med det två "hyllorna". Det blir nog också jättebra när den nya trappan kommer på plats.



Ha en toppen kväll!!

// Sara♥


♥ Magen (23+2)

Hej hej!

Nu va det ett tag sen jag visde hur magen ser ut. I går kände jag att naveln börjde blir konstig. Så jag får säkert en utåt navel vad det lider :)


♥ Shopping i London

Hej igen!

Tänkte visa lite vad jag shoppade i London.


Det blev en ny promenad outfit med pumaskor och fleecetröja. Detta kommer användas flitigt när bebisen kommit. Sen blev det två koftor som jag kan ha nu när magen är stor. En lite längre lila mamma kofta och en svart "öppen" kofta som ej är med på bilden. Jag hittade även en lite längre t-shirt från Esprit som jag förhoppningsvis kommer i nu under våren.


Till Gnutten köpte vi en velouroverall, en glad body och mössa samt en super mysig filt. Kul att ha köpt nått till Gnutten i London.

Kram kram

// Sara♥


♥ London- överraskningarnas stad

Hej på er!

Nu så ska jag berätta om min helg i London!

Den började tidigt i fredags morse när klockan ringde vid 4 på morgonen. Vi sov ganska dåligt, det va som om vi va rädda för att försova oss. Jag brukar göra det när jag vet att jag ska upp tidigt.

Vi tog tåget över till Kastrup och var där vid halv sex. Fredrik tog det lugnt och flummade runt på flygplatsen innan vi checkade in. Sen sa han stå här så ska jag kolla en sak. Jag som är väluppfostrad stod snällt kvar medan han frågade kvinnan i inteckningen nått. Sen vinkade han fram mig och kvinnan sa nått konstigt om att hon skulle lösa det.... Jag fattar inte danska så bra så jag tänkte inte mer på det. Sen skulle vi äta frukost och då helt plötsligt fick Fredrik bråttom och skyndade på mig. Då blev jag irriterad och sa att nu vill jag äta min frukost i lugn och ro för du tog det så himla lugnt innan....haha. Vi gick sen vidare till gaten och eftersom det va riktigt tidigt på morgonen så hade jag inte tagit på mig linserna. Ser ganska ok utan men detaljer på håll blir lite suddiga. När vi väl hade gått igenom den sista passkontrollen så ser jag några som står och vinkar framför mig!!! Jag fattade ingenting, men där står Anna-Sara och Jocke och ler! Va gör ni här? Är min första fråga. Jag fattar ingenting säger jag bara och sen måste vi skynda på planet. Det va först senare som jag riktigt förstod att de skulle me på resan! Jag blev lurad... ja, eller överraskad!

Första dagen va vi turister och kollade på Big Ben och London Eye m.m


Jag och Big Ben :)

Det va ganska kallt med lite snö och blåst. Men är man i London för första gången finns det vissa saker man måste se.


Jag och världens bästa man ♥ med Big Ben i bakgrunden.

Senare på eftermiddagen blev det pubbesök med god öl för övriga medresenärer :) Jag blev glad för en varm choklad!

Eftersom vi va trötta och A-S och Jocke hade gått upp ännu tidigare än oss så var middagen bokad till kl 19. Restaurangen som vi åt på var jättefin och hade supergod mat. Jag tyckte de la ribban högt eftersom det va dagen efter som jag fyllde år :) Restauranegn hade visst vunnit pris som bästa restaurang och bästa mat eller nått i den stilen.


Vi på den mysiga restaurangen med öppenspis och glastak.

Min födelsedag började med en continental frukost :) Den var helt ok faktiskt, förutom att vissa yogurthar hade gått ut i datum.


Jag och frukosten :)

Lördagen ägnade vi åt shopping. Vi började med att gå till det berömda shoppingcentrat Harrods. Vi ville i alla fall komma ut med en påse därifrån. Vi gjorde vårt första inköp i den häftiga matavdelningen och köpte te.


Här står jag och funderar vilken sort jag ska välja. Köpte sen den gröna trepacken ni ser där med jordgubb, äpple och mango.

Under dagen fick jag veta att vi hade en tid att passa kl halv sex så vi begav oss hemåt vid fyra tiden för att göra oss ordning för kvällen.

Födelsedagsmiddagen blev självklart också super. Enligt uppgift från de andra så skulle vi inte hinna äta efterrätt.... Jag fick frågan och jag kunde gissa vart vi skulle. Jag hade sett skyltar om att musikalen Dirty Dancing gick några meter längre ner på gatan, så jag gissade det. De sa inget, jag fick se helt enkelt!


Hela gänget samlat vid min födelsedagsmiddag!

När vi väl närmade oss skyltarna om Dirty Dancing så sa Fredrik självklart ska vi se din favorit! Ååå så glad jag blev. Vilken överraskning! Jag som tyckte resan i sig va tillräckling.


Vi utanför entren till teaterna.

Musikalen var självklart superbra. Så bra dom dansade och sjöng, och allt viktigt från filmen va me! Vi satt dessutom på fjärde raden så vi hade superplatser. Gnutten sparkade och va glad till den unerbara musiken :)

Tack så hemskt mycket min underbara man och mina fantastiska vänner för denna oförglömliga resa! Jag hade en toppen helg tillsammans med er!

// Sara♥



♥ TV våren

hej på er!

Ikväll börjar ett av mina mysprogram på tv... Våren är ofta en bra tv period där många program har premiär. Familjen annorlunda som har premiär i dag är ett av det lite mer mysiga programmen. Det är bara att luta i tillbaka i soffan och känna Gnuttens sparkar medan jag avslappnat kollar på hur kaotiskt och kärleksfullt familjerna har det.


Bild lånad av TV4.se


Jag lovar att berätta om min fantastiskt roliga, underbara och trevliga helg lite senare.

Ha det bra så länge!

// Sara♥


♥ Kalas

Hej hej!

Ååå så kul att se vilka ni är. Jättekul att många som jag kände från förr kollar in här ibland :) Det gör mig glad!

På lördag fyller jag 25 år och i går hade jag kalas för mina föräldrar, Sofia och farmor samt mins svärföräldrar och de två närmsta kusinerna med familj på Fredriks sida. Totalt va vi 17st. Det är många för att vara ett kalas i min familj. Det är så kul att jag har fått en större familj nu när Fredrik kommit in i mitt liv.

I vilket fall som helst så är min man en överraskningskille... jag har hela tiden trott att min familj ska vara här till på söndag med i går ville även de och Fredrik lämna sina presenter. Fredrik hade som alltid skrivit ett rim

"Jag har Lurat dig Och gjort eN kupp,
på fredag måste vi riktigt tidigt stiga upp.
I dagar tre vi huvuDstad ska studera,
äta, shOppa och kanske Något mera.
Detta plan vill du inte missa,
kan du nu vart vi ska flyga gissa?"




Jag gissade först på Stockholm men sen sa Fredrik att det finns ledtråd i rimmet.... då såg jag det stora bokstäverna och skrattade högt! London! Så kul, där har jag aldrig varit! Så nu ska vi packa och kolla lite vad vi ska se när vi gör London. Jag ska helt enkelt fira min 25 års dag i London! Tack min underbara älskling!







Ha nu en toppen helg här hemma i Sverige :)



// Sara♥



♥ Vem är du?

Hej igen!

Jag blir så glad när jag ser statistiken på hur många ni är som läser min blogg. Det tråkiga är att jag inte vet vem du är. Jag skulle bli så glad om du skrev en kommentra och berättade vem du är. Tack för det, söta du!

Det är ni läsare som gör att det är roligt att skriva hur mitt liv ser ut. Tack fär att ni vill vara med och dela detta med mig.

Stor kram till mina underbara läsare!

// Sara♥


♥ Första inköpet


Hej på er!

Det dröjde inte länge in på det nya året innan det första undebart söta bebiskläderna införskaffdes ♥.



Lindex Shop Online - Body Lindex Shop Online - Byxa
Bild lånad av Lindex shop online.



Jag kunde inte motstå dessa! Så vad Gnuttens första plagg på BB är, vet vi nu :) Det dröjer nog inte länge innan jag kan visa er fler inköp till den lill*

Ha en toppendag!

// Sara♥


♥ Mitt tvåtusennio i bilder

Hej på er!

God fortsättning på det nya året tvåtusentio!

Tänkte berätta om mitt år som varit så himla bra.

Det började toppen med en resa till alperna i januari med underbara vänner.

I april åkte jag till Umeå för att umgås med min allra bästa vän ♥

Midsommar firades i paradiset på jorden. Vårt älskade Senoren.

I juni började vi packa inför den stora flytten till vårt hus. Detta är en av det största händelserna under detta fantastiska år.




Under hela våren och försommaren var det mycket bröllopsfix och planering inför den största dagen i våra liv, hittills!



Möhippan var en av det roligaste dagarna i mitt liv.



Den 15 augusti 2009 var den stora dagen D, då vi blev man och fru ♥



Efter bröllopet åkte vi på årets resa!



På resan upptäckte vi det mest underbara som kunde hända i våra liv, jag är gravid ♥. Fredrik tog kort på mig när jag kom ut från toaletten på en restaurang i Lamai på Koh Samui, med ett positivt gravtest.



Hösten tvåtusennio har bestått av renovering och åter renovering.



Den har även bestått av en växande mage ♥



Året avslutades med en snöig julhelg.



Tack för detta underbart fantastiska år! Jag kommer alltid ha minnen från detta år nära mitt hjärta! Det har varit så kul att få dela med mig med er.

Nu ser vi framemot ytterligare ett fantastiskt år. Tvåtusentio kommer att förändra vårt liv, det vet vi redan idag ♥. Hoppas ni vill fortsätta följa mitt liv och se vad som kommer hända framöver.

Ha en fortsatt bra helg!

Stor kram!

// Sara♥


RSS 2.0