♥ Helgens dop

Hej på er!

I lördags va vi på dop. Min kollega J och hennes P döpte sin son Noa. Samtidigt döptes även Noas kusin Lucas, som är en dag äldre :) Märkligt hur det kan bli.


Dessa underbart söta servetter låg på borden.




Visst är dessa tårtor för söta?!






Här är min dopoutfit :)



Tack för en trevlig tillställning!

// Sara♥



♥ Spamys

Hej på er!

Nu är jag hemma efter mys med syster på Varbergs kurort! Vi har haft det toppen med behandlingar, bad, bastu och god mat.

Tack för en toppen dag!


Lugnt och skönt i poolen




Systrarna ♥




Vi passade på att ta en magbild vid poolen. Vecka 34+0!




Maten var också jättebra, med god buffé.





Det va underbart att få umgås med min syster, det händer ju inte för ofta :)

// Sara♥




♥ Födelsedag!

I dag för ett år sen gjorde jag mitt första inlägg här på bloggen.

Grattis bloggen på 1-års dagen!



Hipp hipp hurra!


♥ Släck ljuset!


Ni glömmer väl inte att släcka ljuset kl 20.30-21.30?
Unna er extra mys med dina nära och kära. Prova att umgås utan TV och dator i en timma.




// Sara♥


♥ Syster lyx

Hej på er!


Det är lika fint väder här i dag som i går :) (Jag är ledsen fam Sundman- Larson om ni tycker det är jobbigt att vi har vår och ni vinter)

På söndag ska jag lyxa till det lite igen. Med spavistelse och pedikyr för trötta och svullna gravid fötter. Jag och min syster ska åka till Varbergskurort och har en lyxig mysig syster dag.





Jag har dessutom tagit ledigt på måndag för hemresa från Varberg och läkarbesök inför förlossningen. Så det blir bara jobb tre dagar nästa vecka :)

Vet ni vad? Bara 42 dagar kvar! Längtar ♥

Ha en riktigt skön helg, det ska jag ha!

// Sara♥


♥ Revisionsplikten försvinner


Regeringen har beslutat att ta bort revisionsplikten för cirka 250 000 småföretag, berättar näringsminister Maud Olofsson på en presskonferens.

Regeln föreslås börja gälla från 1 november 2010.

– Det här är ett viktigt steg för att regelförenkla för företagen, säger Olofsson.


Från Aftonbladet 25 mars 2010.



Jaha.. då va det nästan klart. Får väl se om det finns nått jobb kvar som revisor efter min mammaledighet.

// Sara♥


♥ Vår i Skåne

Hej hej!

Idag är det riktig vår här! Klarblå himmel, sol, 10 grader varmt, kanotister i ån, krokusar i rabatterna :) Underbara vår!





På lördag ska jag även plantera lite påskliljor i krukor utanför ytterdörren! Jag älskar våren och dess underbara färger. Hoppas det får vara sånt här väder i många månder framåt nu :)


Ha en riktigt bra vårdag!

// Sara♥


♥ Sammanställning så här långt

Jag måste säga att det är ganska få som har gissat om jag jämför med antalet unika besökare. Det är frivilligt jag lovar, men några fler våger sig nog på en gissning :)


Så här ser det ut så här långt.

Terese: 1maj, 3950gram och 54cm lång
Gynter: 1maj, 3210gram och 51cm lång
Mormor: 7maj, 3330gram och 49cm lång
Sofie: 8maj, 3650gram och 50cm lång
Linda: 10maj, 3560gram och 52cm lång
Syster Sofia: 15maj, 3867gram och 48cm lång
Karina: 17maj, 3817gram och 52cm lång
Marie: 18 maj, 3750gram och 52cm lång


Det där sista gissningarna hoppas jag är fel :) Nu längtar vi så mycket!

// Sara♥


♥ Gissa!

Hej!

Fredrik frågade mig härrom dagen om jag inte skulle låta mina läsare gissa vilken dag vår älskade Gnuttis kommer till världen. Det är klart jag ska göra. Nu börjar det ju närma sig och jag tänkte att det kunde vara läge att börja med gissningsleken.

Skriv dag, vikt och längd samt ditt namn i kommentarfältet. Så gör jag en sammanställning löpande under tiden gissningarna kommer in. Ska bli kul att se vem som får mest rätt! Hoppas ni är med mig på det!


BF enligt sista mensen: 5 maj, BF enligt UL: 7 maj. Beräknad vikt 32+5: 2 324g






Lycka till!

// Sara♥


♥ Skötväska

Hej på er!

Just nu håller jag på att bestämma mig för en skötväska. Jag fick denna, Brio Weekend bag, av min svärmor. Den är samma gröna färg som vår vagn.


Men jag funderar på att byta till denna, Ryco Messenger bag.







Usch det är jättesvårt. Men jag antar att jag får gå på min känsla och vad jag tycker om utseendet. För det är i princip samma funktioner med madrass, hållare för flaska och mycket utrymme för blöjor och kläder. Jag ska ta mig en funderare på hur jag ska göra.

Har ni tips så tar jag gärna emot det.

// Sara♥




♥ Hotell Skansen

Hej igen!

Vi har haft en kanonhelg med mys, lugn och ro.

Vi började i relaxavdelningen där det fanns en jätteskön jacuzzi (tror jag i alla fall) som Fredrik badade i. Jag badade lite i den andra poolen som va långt i från lika varm. Vi läste lite tidningar och väntade på att vi skulle ha våra behandlingar. Efter behandlingarna slappade vi lite till vid poolen innan vi gick upp på rummet för att göra oss i ordning till kvällens middag.



Till middag fick vi Bresola med chevre cheescake/toast skagen, kalvrygg med potatisterrin samt chokladparfai. Det va verkligen jättegod mat!







Fredrik avslutade kvällen med en fantastiskt god whisky (enligt honom själv i alla fall) som är lagrad på sherryfat och det finns endast 180 st flaskor i hela världen. Han va riktigt nöjd!



Tack kära vänner för denna upplevelse! ♥


// Sara♥



♥ Blodtrycket

Hej på er!

Jag har varit hemma från jobbet några dagar pga högt blodtryck. Konstigt det där... jag förstår inte riktigt hur blodtrycket funkar och varför man kan få högt blodtryck. Det är inte riktigt mitt kit det där. Tur att det finns andra som förstår sig på sånt. Jag fick i alla fall låna hem en blodtrycksmaskin för att kolla det själv. Det är helt ok nu, men jag hade ganska lågt blodtryck vid inskrivningen som min barnmorska tar hänsyn till. Det ligger högre men ändå helt ok säger hon. Ska bara försöka ta det lugnt och inte stressa varken hemma eller på jobbet. Även om jag ska jobba fem veckor till så är det ju en hel del som ska avslutas, det är inte konstigt att jag blir stressad! Jaja, andas lugnt är mitt nya motto :)

I torsdags tog jag denna bilden framför spegeln... 32+5!

Ha en skön kväll!

// Sara♥


♥ Ultraljud

Detta inlägg skulle publicerats i går!

Hej hej!

I dag är det passande nog 50 dagar kvar till BF och vi har varit på tillväxt ultraljud. Den är så söt, vårt barn! Allt såg väldigt bra ut och huvudet ligger ner. Jag har trott att vi kommer få ett litet barn eftersom jag vägde 3 160g och Fredrik ca 2 900g. Men Gnutten ligger tydligen något över genomsnitts barnet. I dag vägde den 2 324g!! Fattar inte hur hon kunde beräkna så exakt. Ca 2 300g hade räckt för mig. Hon beräknade att den kommer väga ca 3 700g vid födseln. Jag som bara köpt kläder i stl 50! Går jag över tiden får jag nog köpa nya :)



// Sara♥

♥ Bärroyale

Hej!

Vill tipsa om denna goda paj. (Rosita här kommer receptet :))

Denna otroligt smarta och goda paj kan du göra helt färdigfylld och frysa obakad, för att sedan ta den direkt från frysen in i ugnen och grädda. Den är perfekt att ta fram när du får oväntat besök, eller som dessert till det stora partyt om man vill förbereda flera dagar i förväg.

Mördeg:
150 g kallt smör
4 dl vetemjöl
0.5 dl florsocker
1 st ekologiskt ägg
0.5 msk kallt vatten
Royalesmet:
6 st ekologiska ägg
4 dl kesella 10%
2 dl crème fraiche
2 dl strösocker
200 g mandelmassa
Fyllning:
6 dl blandade färska bär (eller frysta)
2 st näve mandelspån

Gör så här

1. Nyp ihop tärnat, kallt smör med vetemjöl och florsocker.

2. Tillsätt ägget och vattnet och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte.

3. Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.

4. Sätt ugnen på 175 grader.

5. Kavla ut och klä en pajform med mördeg.

6. Vispa samman alla ingredienser till royalesmeten med riven mandelmassa och fyll det ogräddade pajskalet till 2/ 3.

7. Fördela bären över pajen och strö över mandelspån.

8. Grädda pajen långt ner i ugnen i 30–40 minuter tills den stannat till och fått en gyllene färg (alternativt frys pajen för att bakas av vid senare tillfälle).


Så här blev mitt resultat!


Hoppas det smakar!

Stor kram till er!

// Sara♥


♥ Myshelg med goda vänner

Hej igen!

Ville bara berätta om helgen och vad vi hittade på då. Jo, våra vänner Rosita, Christian och deras lilla Wilma kom till oss i lördags. Vi pratade barn, förlossning och hus samt myste med charmtrollet Wilma. Vi längtar så efter vårt eget barn men innan den kommer får vi nöja oss med att låna våra vänner underbara knyten.


Så söt så man smälter ♥



Det är så kul att många av våra vänner får barn undefär samtidigt. Vi kan dela med oss av erfarenheter och våra barn kommer säkert har lika kul ihop som vi vuxna har.

Tack för en jättetrevlig helg!

// Sara♥


♥ Kärlek i luften

Hej på er!

Vi fick en underbar nyhet i går! Våra kära vänner och även Fredriks kusin förlovade sig i går! Jag ryser i hela kroppen när jag får höra nått sånt. Ett stort grattis till er!


Martina och Patric på vårt bröllop i sommras. Vi är så glada att ni finns i våra liv ♥ Ett stort lycka till!




Dessutom köpte Fredrik  rosor till mig i går "bara för att jag älskar dig och Gnutten mest av allt" stod det på kortet ♥


// Sara



♥ Bröllopspresent

Hej på er!

Ber så hemskt mycket om ursäkt för min dåliga uppdatering... Inget att skylla på men mycket både på jobb och hemma...

Till helgen ska vi "utnyttja" vår bröllopspresent och ta en välförtjänt paus från renoveringen. Av våra fantastiska vänner i "Nässjögänget" fick vi ett presentkort till Hotell Skansen på Öland. Där ska vi njuta av varandra, god mat och underbara spabehandlingar. Blir nog även några smakprov på Sveriges största sortiment av whiskey för min make. Ska bli otroligt skönt att koppla av och ta hand om varandra. Vi hoppas på blå himmel och sol också som pricken över i:et :)








Tack för denna underbara bröllopspresent!

// Sara ♥


♥ Tapet

Hej i gen!

När vi kom hem i måndags kväll så var den berömda fondtapeten uppsatt!! Wow, så skönt! Så bra det blev. Nu är det några få lister kvar innan Tv-rummet är klart. Vi väntar även på vår nya soffa som vi beställde i mitten på januari. Galet hur lång tid det ska ta att få en soffa.


Lampan fick vi i julklapp och har redan hittat sin plats i det nya rummet :)



Nu är det inte mycket kvar. Samtidigt som det är detaljerna som tar lång tid!

Ha en toppen dag!

// Sara♥


♥ Vasahelgen

Hej på er!

Vilket väder det var i fredags när vi satte oss i bilen fär att köra 75 mil... solen gassade in och solbrillorna åkte på. Synd att jag inte är utanför bilen, tänkte jag.

Resan gick bra. Det var väldigt lite trafik och vi stannade för att sträcka på benen några gången. Jag hade gjort räkbaugetter som vi åt i bilen till lunch. Nä vi kom till Mora vid åtta tiden tog vi en pizza med Martina och Patric.

Lördagen ägnade vi åt vasaloppsmässan och dalahästförsäljning i Nusnäs. Sen tidigt i säng för killarna som gick upp kl 4 för att äta frukost.

Jag och Martina sov i alla fall till halv åtta och såg starten i soffan :) Sen bar det iväg till spåret där vår uppgift var att heja på våra män och ge dem dricka och energi i allmänhet. Tror det var nöjda med vårt jobb i alla fall.

Lite bilder från Vasaloppssöndagen!


Spåret i väntan på "löparna". Det var sol i ca 10 minuter och jag hann föreviga det på kort :)


Ledarna i Vasaloppet. Vi stod efter kontrollen i Evertsberg. Här har de åkt ungefär hälften.


Så här såg jag ut, dagen till ära i min svärfars jacka :)


Älsklingen får varm saft och pepping av kusin Martina. Han ser fräsch ut för att ha kört 4 mil på skidor.


Det är denna skylten alla skidåkare vill komma fram till :)


Här har älsklingen bara några meter kvar till mål. Du är så duktig! Han kunde inte åka en sekund snabbare sa han efter loppet :)


Nyduschad kille efter nio mil på skidor. Den jättebra tiden blev 7 h och 35 minuter! Vilken prestation ♥.
En hammare i handen i stället för traditionell träning verkar vara min mans knep :)

// Sara♥




♥ IdaandEmil

Hej!

Vill bara tipsa er om en jättebra barnklädesbutik. Den ligger på Staffanstorpsvägen 113b, 232 91 Arlöv, Vid Stora Bernstorp. Webbshopen finns på IdaandEmil

De har färgglada och roliga mönster på bas plagg till väldigt bra priser!

Detta köpte vi till kusinbarnen Almi och Valte för ett tag sen.




Ha en trevlig helg! Jag återkommer efter en helg i vasaloppets tecken.

// Sara♥


♥ Magmys

Hej på er!

Min mage rör på sig och det är så mysigt att känna vårt barn leva där inne. Det är som om jag känner små fötter som glider längst med magen och ger mig sparkar på revbenen ♥  Säger som min kollega J sa när hon va gravid, jag vill bara lyfta bort skinnet så jag kan se hur den har det där inne :).

Jag och magen 30+5!



Tänk att jag ska bli ännu större. Det små blåmärkerna från sprutorna får jag leva med i fem månader till :(



Gravid vecka 31

Barnet

Barnet är nu cirka 40 centimeter långt huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet har fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.

Vikt 1 800 gram.

Mamma

Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Tala med din barnmorska eller hör efter på apoteket. Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, ångestframkallande, häftigt? Prata med din familj och dina vänner. Din barnmorska finns också där för att reda ut begrepp och lyssna till dina tankar.

Ha en skön vår dag!

// Sara♥


♥ Vårväder!

Hej hej!

Vilket väder! Jag va ute och gick en stund på lunchen i dag och kände det sköna vårvädret. Solen värmde riktig på ryggen, underbart! Hoppet om en varm och solig vår är inte förbi, vilken lättnad :)










♥ Vasaloppet

Hej igen!


Min man gjorde en svensk klassiker förra året (Han tycker inte om att jag säger att det va hans 30-års kris :) Sorry älskling!). Han har fastnat för att åka vasaloppet. Så i år blir det tredje året i rad som han kör denna enormt långa sträcka på skidor.

Fakta om Vasaloppet:
Datum: 7 mars 2010
Antal Åkare: ca. 15 800
Längd: 90 km
Åkstil: Klassisk


Så här beskrivs starten på hemsidan vasaloppet.se

"Starten går i världens största skidtävling. En märklig tystnad uppstår samtidigt som skrapandet av 15 000 par skidor fyller luften. Långt där ovanför svävar en helikopter. Speakerns röst uppmuntrar och peppar alla de åkare som sakta glider ut från Berga by. Det är den första söndagen i mars, och det är magi i luften."



Det blir en liten minisemester i samma veva... fast vi lägger semestern i bilen då det är ca 80 mil enkel väg. Jag har handlat nya stödstrumpor och varnat min man om flera pauser längs vägen. Det är sånt man får stå ut med om man har med sig sin relativt höggravida fru :)
 

// Sara♥



♥ Äntligen

Hej hej!

I morgon börjar det. Världens bästa tv serie! Grey´s Anatomy! Äntligen lite drama, kärlek och tårtar på TV. Förutom OS då :) Jag kommer sitta bänkad.







Stor kram till er mina underbara läsare. Jag blir så glad när jag ser hur många ni är. Den 25/2 kom jag upp i rekordet 89 st unika besökare! :) Tack för det. Kom gärna med tips om det är nått mer ni vill veta om mig eller att jag ska skriva om nått speciellt ämne.


// Sara♥




RSS 2.0