♥ Morsdag

Hej på er!

Först vill jag säga grattis till alla fantastiska mammor ute i vårt avlånga land.


Jag har bara varit mamma i tre och en halv vecka men blev ändå firad i dag :) Jag fick barn precis rätt tid  :) Signe tyckte jag var värd en ny mobiltelefon och frukost på sängen. Tack älskade dotter ♥ och hennes underbara pappa så klart!


Min mamma får vänta med att bli firad till nästa helg då vi ska träffa dem. Hon fick nöja sig med ett telefonsamtal idag.


Här är min morsdags present!


Dagen till ära har min dotter på sig denna passande bodyn

Vår lilla gullunge♥

Ha en superkväll!// Sara♥
♥ Karneval

Hej!

Förra helgen va det Lundakarneval och det som är speciellt med det är att den bara är var fjärde år. Så vi passade på att åka in och titta på detta. Signe var väldigt duktig och sov mesta delen och när hon väl var vaken låg hon nöjd i vagnen och tittade *stolt mamma.


Vi fick 3D glasögon för att se karnevalen i 3D :) (Avatar)


Bostadsbristen för studenterna togs givetvis upp.


Tiger Woods åkte dit med denna kommentaren :)


Askmolnet från Island


Det kungliga bröllopet


Grodorna från Anna Ankas mun :)


Så här nöjd var vår dotter.


Tyvärr var det blåsigt och kallt, men vi va glada ändå!


Fredrik kastade diskus i ståndet "vem vare som kasta?"

Det var fler än vi som besökte Lundakarnevalen... även Måns Zelmerlöw och Marie Serneholt var där som besökare.


Ha det toppen!


// Sara♥


♥ Utflykt

Hej hej!

I dag ska jag och min dotter göra vår första utflykt. Ja, alltså ensamma hon och jag... vi har en tid att passa så i dag har jag gått upp i riktigt god tid. Man vet ju aldrig hur lång tid det tar att göra sig ordning och samtidigt underhålla en tjej på tre veckor :) Än så länge sover hon så jag har haft en lyx morgon där jag har duschat, sminkat mig och ätit frukost i lugn och ro. Däremot vet jag inte hur lång tid det tar att göra henne färdig inför vår tripp. Hon ska ju säkert byta blöja flera gånger innan vi kommer i väg... och inte minst äta.

// Sara♥

♥ Födelsedag

I dag fyller min älskade lillasyster 22 år!

ETT STORT GRATTIS!!!
Hoppas du får en riktigt bra dag.♥ Sockerbullar

Hej hej!

Nått annat som min man hann med på sina tio dagar som pappaledig va att baka sockerbullar. Ja, precis... sånna med vanlijkräm innuti :) Jag blev riktigt impad.


Han tror han ska få höra detta under hela midsommarhelgen... men tjejer visst är detta något som det flesta män borde ta efter? :)


Bildbevis!// Sara♥


♥ Barnrummet

Hej hej!

Under Fredriks tio dagars pappaledighet hann han med att måla vår prinsessas rum. Vi var ganska överens direkt vad vi ville ha.. Ett riktigt flickrum! Vi valde att måla denna gång då vi har tapeter i resten av huset. Men vi tänkte köpa några fina "wallies" och dekorera det enfärgade väggarna. Tror det blir kanon.


Så här ser det ut just nu i alla fall// Sara♥


♥ Ensam

Hej hej!

I dag var första dagen som jag var ensam föräldraledig! Det gick bra... :)

Dagen har bestått av väldigt sen frukost... långpromenad och strålande sol! Mer sånt :) Signe sov gott i vagnen under promenaden och även senare när jag satt i en solstol jämte henne och läste senaste numret av mama. Dagen har varit väldigt bra helt enkelt.


Så här gott sov Signe på mitt bröst härrom dagen ♥

(Ja, Sofia I hon sover mycket! ;))

// Sara♥


♥ Skönhetssömn

Hej på er!


Jag är hemskt ledsen för dålig uppdatering!

I morgon börjar Fredrik jobba... känns väl sådär. Vi har ju varit två om det i två veckor nu. Blir annorlunda att vara själv med Signe. Det kommer ju säkert gå jättebra, men det uppstår ju nya situationer hela tiden som måste lösas.

Signe sover helt ok på nätterna... hittills i alla fall :). Vaknar runt 2 och 5, så jag ska inte klaga. hons sover som bäst på morgonen. Så passet efter 5 kan bli 4 timmar. Det säger inte jag nej till. Under dessa två veckor som gått har vi inte ätit frukost före tio. Det känns ju väldigt märkligt om vi ska studsa upp innan hon har vaknat. Det gäller väl att passa på att sova när hon gör det :)

Signe sover i en jättefin korg som farmor Ingmarie och "tant" Kerstin har fixat åt henne. Tydligen har denna korg gått runt i släkten så även Fredrik har sovit i den när han va bebis. Det känns lite kul.
På morgonkvisten kan det hända att hon får ligga kvar i vår säng och sova. Så här gott sover hon då!Ha en fortsatt bra vecka!

// Sara♥


♥ Förtydligande

Hej på er!

Jag vill bara förtydliga att det självklart gjorde ont. Jag hade nog upplevt förlossningen på ett helt annat sätt om jag legat med dessa smärtor i 20 timmar. Jag hade tur som "bara" hade riktigt ont i 5 timmar. Det kanske är som ni säger... Jag kanske är skapt för att vara gravid och föda barn :) Jag har i alla fall redan glömt hur ont det gjorde.


Men till alla er som inte fött barn... Det ska göra ont för att få fram våra mirakel!! Men all smärta är värt det hundra gånger om... jag lovar!


Stolt mamma och nybadad Signe// Sara♥


♥ Förlossningsberättelse

Hej!
Ja, det är många som är nyfikna på hur det gick till då vår underbara dotter kom till världen. Nu har jag äntligen tid att berätta för er.

Jag vill börja med att gratulera morfar Nenne som gissade rätt på datumet. Han gissade även på att det skulle bli en liten flicka. Det var bara han och jag som trodde det i vår närmsta familj :) Priset är en heldag med Signe ♥
På tisdags eftermiddagen (4 maj), ungefär vid 18 tiden, började jag känna att det va nått speciellt. Jag och Fredrik satt vid datorn och kollade på nått. Jag sa till honom att det va nått på G, men till en början märkte han inget på mig. Men efter en timma började vi klocka värkarna som egentligen inte gjorde ont, det kändes mest att det va nått. Vi hade blivit tillsagda att ringa tidigt till förlossningen då jag skulle ta några extra prover pga min medicin. Efter att vi ätit mat nån timma senare så ringde jag och berättade att jag hade regelbundna värkar med var tionde minut. Jag fick ju självklart svaret att det var för tidigt. Jag sa till Fredrik att pappa får nog rätt :)

Efter att inget hade förändrats vid 23 tiden gick vi och la oss. Fredrik som hade varit hemma från jobbet för en förkylning somnade direkt. Men det gjorde ju självklart inte jag. Vid halv två tiden gick jag upp, då värkarna gjorde betydligt ondare. Jag satte på min favvo film, Dirty Dancing, och satte mig i soffan och klockade värkarna. Nu kom dom med 5 minuters mellanrum.

Jag ringde åter till Förlossningen och fick rådet att ta ett varmt bad. Så jag gick upp och väckte Fredrik och sa att jag skulle ta ett bad och att han kunde sova vidare... :) Men det gick han inte med på utan kom ner till mig och hjälpte mig klocka värkarna när jag badade. Helt plötsligt var det bara två minuter mellan.... nu va klockan tre ungefär och Fredrik tyckte absolut att jag skulle ringa igen.

Tjugo i fyra var vi inne på förlossningen och jag blev tillkopplad på en CTG. Där visade det även att jag hade mellan 1,5 och 2 minuter mellan värkarna. Barnmorskorna sa mest oj va tätt dina värkar kommer. Under hela tiden jag var hemma hade jag en TENS som smärtlindring och den hade jag även på när jag kom in. Undersökningen visade att jag var öppen fem centimeter och hade gjort halva jobbet hemma :)

Vid femtiden sa BM nu ska jag bjuda dig på lite lustgas! Just det tänkte jag... jag kan få smärtlindring :)! Undra hur man ska tolka det? Gjorde det inte så fruktansvärt ont då, eller? :) Fredrik hade koll på värkarna åt mig och talade om när det började gå upp och ner. Jätteskönt tyckte jag. Men efter en halvtimme tyckte BM att jag skulle kopplas i från CTG´n. "Här kan ni inte ligga, detta kommer ta lång tid. Upp och gå lite med dig nu"

Det räckte att jag satte mig upp i sängen så gick vattnet och efter några steg frågade jag om jag kunde krysta snart. Jag fick lägga mig i sängen igen och en ny undersökning gjordes som visade att jag var öppen nio centimeter. Barnmorskorna började förbereda för förlossningen och jag låg där och kände hur jag hade halva huvudet ute. BM sa att nu ser jag huvudet och jag krystade ungefär fyra gånger på tio minuter, sen var hon ute. Signe föddes kl 06.15 den 5/5-10. Hon vägde 3 645 g och var 52 cm lång.


Precis född och ligger och värmer sig på lyckliga mamman.


Jag fick  mycket beröm av barnmorskorna för att jag jobbade så bra med värkarna och var imponerade av att det gick så fort. Fast det kunde ju inte jag göra nått åt :) Från att jag kände att nått va på G tog det 12 timmar men från att vi kom in till BB tog det 2,5 timmar :) Efter fyra timmar flyttades vi till patienthotellet där vi stannade och vilade upp oss i drygt 48 timmar.

Lycklig pappa håller sin dotter för första gången.
Första kläderna på...stl 50 var på gränsen för litet:)// Sara♥


♥ Tack

Hej på er mina vänner!

Förlåt för dåligt bloggande, men tiden räcker inte till. Ja, eller den tiden som finns prioriteras inte för bloggning.

Nu har jag satt mig till rätta med mitt hjärta i knät för att svara på alla grattis kommentarer.

För er som inte har en blogg där jag kan svara er så tackar jag er här. Tack!
Så här fin är Signe i dag i body från farmor och farfar.
// Sara♥


♥ Vår älskade Signe

Hej på er!
Det är många som undrar hur vårt underverk ser ut. Här kommer första bilden.
Jag skriver mer senare.
Här är hon 1 dygn gammal.


På väg hem från BB.


//Sara♥

♥ Välkommen Signe!

Syster Sofia som skriver.

Igår, onsdagen den femte maj, klockan kvart över sex så föddes Saras och Fredriks dotter Signe. Efter att kommit in till sjukhuset tjugo i fyra på morgonen gick allt väldigt fort. Allting gick jättebra och både Sara och Signe mår toppen.

Hon var 52 cm lång och vägde 3645 g.

Imorgon får den lilla prinsessan komma hem och resten av familjen kan inte vänta tills vi får träffa henne.

Sara berättar med när hon får chansen.

Sara, Fredrik och Signe hälsar så gott till alla.


/Sofia

♥ Sista magbilden?

Hej på er!

I söndags tog vi en bild på magen.... hoppas det är sista bilden! Jag ville jämföra med vad som hänt dessa två veckor som gått emellan. Syns det nån skillnad?Bilderna är kanske svåra att jämföra då det inte riktigt är från samma avstånd. Men jag tycker nog 39+0 är lite längre ner...


Ha en skön dag!


// Sara♥


♥ Börjar stryka

Hej hej!Ja, då kan jag börja styka från listan på era gissningar.


Terese: 1 maj, 3 950 gram och 54 cm lång
Gynter: 1 maj, 3 210 gram och 51 cm lång
Emmelie: 3 maj, 3 950 gram och 51 cm lång
Martina: 3 maj, 3 786 gram och 49 cm lång
Kerstin: 3 maj, 3 555 gram och 50 cm lång
Anna-Lena: 4 maj, 3 365 gram och 50 cm lång
Morfar Nenne: 5 maj, 3 450 gram och 51 cm lång
Farfar Sven: 6 maj, 2 966 gram och 49,5 cm lång
Sussi: 7 maj, 3 910 gram och 51 cm lång
Mamma Sara: 7 maj 3 400 gram och 50 cm lång
Mormor Anette: 7 maj, 3 330 gram och 49 cm lång
Sofie: 8 maj, 3 650 gram och 50 cm lång
Pappa Fredrik: 9 maj, 3 240 gram och 50 cm lång
Helena: 9 maj, 3 456 gram och 51 cm lång
Larson: 9 maj, 3 790 gram och 48 cm lång
Rosita: 9 maj, 3 450 gram och 49 cm lång
Linda: 10 maj, 3 560 gram och 52 cm lång
Farmor Ing-Marie: 11 maj, 2 960 gram och 49 cm lång
Line: 11 maj, 3 352 gram och 50 cm lång
Moster
Sofia: 15 maj, 3 867 gram och 48 cm lång
Sofia: 15 maj, 3 600 gram och 51 cm lång
Karina: 17 maj, 3 817 gram och 52 cm lång
Marie: 18 maj, 3 750 gram och 52 cm långSom flera har sagt, bla min mamma, syster och man, så har många runt omkring oss fått pojkar. Undra om det betyder nått :) Är ju väldigt nyfiken på vad som gömmer sig där inne. Men det är inte långt kvar nu... hoppas jag!


Vi längtar så efter dig nu ♥


// Sara♥

♥ Söndag

Hej hej!

Vår sköna söndag bestod av sovmorgon, loppis i byn och fix i trädgården. En riktigt bra söndag helt enkelt!


Det var väldigt mycket folk på loppisen.Dagens loppisfynd blev ett kubpussel och skidboken "de ä bar å åk"Hoppas ni hade en lika bra dag som jag!// Sara♥


♥ Bilder från Valborg

Hej hej!

Jag måste bara visa er lite bilder från Valborgsfirandet här i byn. Det va helt klart en stor händelse för invånarna :) Framför allt för alla barn. Vi visste att det skulle vara nått typ av ankrace i bäcken som in sin tur va ett lotteri. Efter att vi ätit middag med ett par från föräldrargruppen begav vi oss till bäcken. Vi fick en chock när vi såg alla människor. För alla oss fyra som är nyinflyttade vad detta inget vi hade trott.


Det va Lions som anordnade denna dag och de kändes väldigt rutinerade. Ändå lyckade det inte tända elden mer än att halmen och tändvätskan brann. Så efter tjugo minuter begav vi oss hemåt igen...


Här brinner halm och tändvätska!


Så här såg det ut när det brunnit upp... inget kul för arrangörerna :)Fick precis reda på att värkarna satte igång för Anna senare denna kväll och att det fick sin son 1 maj! Grattis Anna och David! Vi som skämtade och sa att det blir i alla fall inga aprilbarn... men nästintill :) Deras bebis var beräknad till 6 maj.Nu känns det verkligen som om det bara är jag kvar! Den som väntar på nått gott...

// Sara♥RSS 2.0