♥ Varning för barn

Hej hopp!

Igår var jag på Varning för barn mässan i Malmö. Jag täffade på min höggravida kollega Emma i entrén. Vi kom fram till att vi säkert titta på olika saker och bestämde oss för att gå runt på egen hand. Efter en timma var jag ganska nöjd. Det var mycket kläder och roliga saker för barn, men den var egentligen inte så mycket att ha.


Det var såklart många barnvagnar på plats.

Jag fyndade ett par badbyxor (vi åker ju snart till värmen) och lite fina dagiskläder.Jag träffade även på en tjej som heter Sara Tilling som har en blogg som jag läser emellanåt. Det var kul att se hennes fina tjejer i verkligheten :)


// Sara♥


♥ Tjejmiddag

Hej hej!

I går städade, handlade och lagade jag mat under dagen då jag hade några av mina fina kollegor på tjejmiddag. Det var verkligen jättekul och jag kom i säng kl ett :) Hoppas detta blir en tradition!Tack för att ni kom tjejer och höll mig sällskap :)


Jag ställde inte om några klockor innan jag la mig utan tänkte fixa det när jag vaknade i dag. Så när jag vakande och tittade på klockan var den halv tio. Då tänkte jag att den var halv nio då eftersom man ställer tillbaka klockan en timma. Men när jag sen tittade på en annan klocka så var den halv elva! Mobilen hade ställt om sig själv :) Nio och en halv timma sov jag i natt. Så skönt! Och antaligen välbehövlig!

// Sara♥


♥ Mamma

Hej hej!

Hittade denna text hos en annan mamma... Känner vi igen oss? :)- Du inte kan minnas när du senast sov mer än sex timmar i sträck.
- Du njuter av en lång sovmorgon till 08.00.
- Du hittar durkslaget i tolettstolen. 
- Du varje gång som du går ut för att köpa nya kläder till dig själv istället hommer hem med pyjamaser med små grisar på i storlek 68...
- Du lyssnar fascinerat med halvöppen mun när folk pratar om aktuella biofilmer, teaterpjäser, nya romaner och annat du aldrig hört talas om.
- Du inte längre kräver att det du har på dig ska vara rent. Inte SÅ fläckigt duger bra.
- Du tycker att Sempers aprikospuré är riktigt god.
- Du börjar använda ändelsen -is på det mesta. Dagis, mellis, gullis, sötis och absurda själkonstruerade avarter somn tröjis, parkis, vovvis och sängis. 
- Din senaste litterära upplevelse är Max Balja och din nästa senaste är Max Potta.
- Du råkar kalla din partner för pappa.
- Du vill skicka lönnmördare på barnet som gjorde sönder ditt barns leksak så att det började gråta.
- Du har bara tid att raka det ena benet. 
- Du gömmer dig på badrummet för att få vara ifred. 
- Barnet kräks, och du fångar det i händerna.
- Du skaffar en barnvakt då du och din man inte varit ute ensamma på evigheter, och sedan tillbringar du halva kvällen med att prata om dem och ringer och kollar att det går bra.
- Du andänder ditt eget saliv till att tvätta ditt barn i ansiktet.
- Du har inte hjärta att ge bort bebiskläderna, det är så slutgiltigt att barnet blivit stort då.
- Du säger minst en gång om dagen: "Det här med moderskap är ingenting för mig", men vet att det inte finns något i hela världen du skulle byta bort det mot Jag ser mig själv i många punkter, det är bara att erkänna.


Tänk att Signe har varit så här liten....det är svårt att förstå.


// Sara♥


♥ Kompishelg

Hej hopp!

I helgen som var hade vi besök av Fredriks barndomsvän Christian och hans fina familj. Lilla Wilma är nio månader äldre än Signe och om det går snäppet busigare än också ;)
Tack för att ni kom och lekte med oss!


// Sara♥


♥ Svettig

Hej!

Nu är jag en ensam i några dagar. Vad gör jag det första jag gör... jo äter sallad och gå och tränar. Tänk vad nyttig jag är när jag är ensam hemma. Jag borde tagit mig ett glas vin och njutit av lugnet. Fast det hinner jag nog också med, innan mina älsklingar kommer hem igen.


Svettig mamma efter träningen :)


// Sara♥


♥ Höst på Senoren

Hej!

I måndags var Signe och Fredrik på Senoren hos farmor och farfar. De bor alldelles vid vattnet och det är lika fint där året om.


// Sara♥


♥ Snart

Hej!

Om en månad är vi här! Mmmm... längtar!// Sara♥


♥ Klättermus

Hej hopp!

Signe älskar att klättra på allt. Framförallt i lekparken vill hon upp på stegar och rep.


Oj oj, det gäller för pappan att hänga med på dagarna :)

// Sara♥


♥ Helgbus!

Hej hej!

I helgen som var hade vi våra fina vänner familjen Palmquist på besök. Signe älskar verkligen att ha Calle och Ville här. Hon springer efter och tror säkert hon är lika stor som de är.


Tack för att ni kom, det är alltid lika trevligt att se er här!

// Sara♥


♥ Babar

Hej hopp!

Vår lilla tjej är helt frälst i Babar. Så fort hon får tag på våra iphone eller ipaden så håller hon upp den mot oss och gnyr. Vilket betyder att vi ska sätta på svtplay :)

Vilken teknik våra barn växer upp med!! Det är inte klokt. oj vad jag känner mig gammal :)

// Sara♥


♥ Babynews


Äntligen har Agnes blivit storasyster!

I lördags fick Daniel (Gunter) och Sofie en lite tjej till.

Ett stort grattis till er.


Massor med kramar!

 

 


♥ Förvaring

Hej hej!

Vi har haft ett litet projekt på gång som har blivit färdigt i dagarna. Nämligen vårt lilla kryp in på andra våningen där vi ska ha linneförvaring och Signes gamla grejer som inte kan förvaras i källaren.Det krävdes så lite för att få detta fint och praktiskt. Vi är jättenöjda med resultatet.

// Sara♥


♥ Mums

Hej!

När mormor vispat grädden till tårtorna i helgen fick Signe slicka på vispen :)

Det var mums det!
Tack mormor!!


// Sara♥


♥ Kalas

Hej hopp!

I helgen hade vi kalas för min farmor som fyllde hela 90 år förra veckan.


Den bästa presenten till gammelfarmor var att Signe satt i hennes knä.På lördag förmiddagen lagade vi mat och bjöd på buffé.Signe kalasfin!Bryllingarna Signe, Theo och Nike.Lilla farmor och jag.Tårta och kakor är ett måste på ett 90 års kalas :)Så här ser det ut mest hela tiden när man har en klätter apa till dotter.Ett riktigt lyckat släktklas och farmor var väldigt nöjd!

// Sara♥


♥ Hjälpa till

Hej!

Signe är inne i en rolig period just nu där var vi än gör i köket så ska Signe vara med. Hon skjuter pallen framför sig tills den slå emot köksskåpen och hon klättrar upp jämte oss. Härrom dagen skulle hon hjälpa mig veva i köttfärssmeten. Sötis!!Underbara tjej!


// Sara♥


♥ Konstnär

Hej svejs!

Vi hade en helt fantastisk helg med sol och 20 grader. Då passade vi på att sätta Signe i gräset utan kläder framför en tavla med lite finger färg, för att se vad som hände :)Det var skönt att vi kunde vara ute, kan jag berätta :) Men kul var det i alla fall! Och fint blev det!


// Sara♥


♥ 90 år

Idag vill jag hylla och gratta min underbar farmor

som fyller 90 år!

Hipp, hipp, hurra för dig i dag!// Sara♥


♥ kompisbus

Hej hej!

I helgen hade vi Signes kompis Neo med familj på besök. Riktigt kul att ses igen. Barnen lekte och busade långt in på kvällen.


Vid nio slocknade båda barnen, utslagna av allt bus!


// Sara♥


♥ Loppis

Hej hopp!

I lördags åkte Fredrik in tidigt till Lund för att sälja lite saker på loppis. Han var där kvart i åtta på morgonen och var sist!! Jag skojar inte när jag säger att det var loppis stånd i flera hundra meter längst Södra Esplanden. Helt galet! Fredrik hann inte ens plocka upp grejerna innan folk började rota i lådorna.

Signe och jag åkte bussen in lite senare. Vi tänkte att det kankse inte skulle vara Sigens favoritsyssla att sälja grejer. Det roligaste hon tyckte var att prova golfhandsken vi hade till salu och lägga grus i ljusstaken som egentligen också skulle säljas :) Bus!En lyckad och skön första oktober för vår del :)

// Sara♥


♥ Bro

Hej hej!

Förra veckan var jag som sagt på fina Thoresta Herrgård och blev lite klokare när det gäller moms... eller inte :) Dest mer man lär sig om detta desto mindre kan man :)
Stället låg väldigt fint vid vattnet. Innan middagen gick vi en skön promenad och såg solen gå ner.// Sara♥


RSS 2.0