Gott nytt år!

Jag vill önska er alla ett GOTT NYTT ÅR!
 
Vi ses igen år 2013 ♥
 
bild: we♥it
 
 
// Sara♥
 
 

♥ Julafton nr 2

Hej på er!
 
Nu äntligen fick jag till det med bilderna från Julafton i Gbg. Här kommer ett gäng från den kvällen. Det var en toppendag med mys, god mat och massor med julklappar.
 
 
 
Tack alla för fina julklappar till Signe och till hela familjen.
 
// Sara♥
 
 
 

❤ Utflykt

Hej på er!

Idag var vädret grått och trist. Efter en sovmorgon och frukost vid 10, så åkte vi till badet i Lomma. Dessutom bestämde vi en dejt med Neo och hans familj. Det blev en succé! Våra älskade ungar ❤


❤ Julbak

God fortsättning!

Hoppas ni alla haft en bra jul. Det har vi. Först tre dagar hemma med Signes farmor och farfar. Sen tre dagar i Göteborg hos mina föräldrar. Det har varit en perfekt jul. Men efter en vecka med folk omkring oss så är det ändå skönt att vara hemma i lugn och ro.

Jag tänkte visa er lite bilder från julen i Göteborg. Men det får vänta. Så länge får ni se bilder från julcupcakes jag bakat under helgen.


♥ God Jul

 
 
Jag vill önska er en riktigt GOD JUL!
 
 
 
 
Hoppas ni får en lugn och skön julafton med mycket god mat och många julklappar.
 
 
// Sara♥
 

♥ Julafton nr1

Hej hej,
 
Igår firade vi den första av våra två julaftonar. Vi var här hemma med Signes farmor och farfar. Det var riktigt mysigt, lugnt och skönt.
 
Signe fick sin efterlängtade sparkcykel som hon pratat om hela hösten. Det första hon pratade om när hon vaknade i morse var sin sparkcykel :) Hon fick såklart mycket annat fint av farmor, farfar, Kerstin och sysslingarna Alva och Agnes. Tack allihopa för kanon presenter!
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack farmor och farfar för en riktigt bra julafton!
 
// Sara♥
 
 

♥ Verkstad

Hej!
 
Signe gillar att hjälpa till även om det bara är en kort stund. Härromkvällen gjorde Fredrik och Signe pepparkakshus. Det gick galant och Signe tyckte det var kul ganska länge. Framför allt så klart att sätta godis på taket.
 
Mina fina!
 
 
 
Idag tar vi jullov! Det var längsen jag kunde säga så. Men med en perfekt julvecka så behövs det inte många dagar semester för att få en lång sammanhängande ledighet ♥
 
// Sara♥
 

❤ Jul i vårt hus

Hej på er!

I morgon börjar jullovet och även det första julmyset med Signes farmor och farfar. Härligt!

Hela familjen ska vara lediga i två veckor. Så himla skönt och välbehövligt efter en tuff höst.


♥ Saffransbak

Hej hej!
 
Jag som älskar att baka passar på nu i jul och bakar några sorter. Denna gången blev det 70st saffransbullar. Fredrik sa med vädjande röst, du ska väl inte ta med så många bullar till jobbet. Men ärligt talat tror jag vi klarar oss på det 40 som ligger kvar i frysen :) De blev förövrigt väldigt goda. Traditionella lussebullar kan bli så torra så dessa passar mig mycket bättre. Det har en fyllning på smör och vaniljsocker. Mums! Jag fick höga betyg av både maken och arbetskollegorna.
 
 
 
Snart kommer ännu mer julbak :)
 
// Sara♥
 

♥ Mina två

Hej hej!
 
När jag hittade mina två hjärtan mysandes och skrattande så värmde det lite extra gott i mitt hjärta!
 
 
Jag älskar er!
 
// Sara♥
 

♥ Tredje advent

Hej på er!
 
Hoppas ni haft en bra helg. Det har vi. En trip till farmor och farfar som sen gick vidare till julmiddag med släkten. Signe blir uppassad som vanligt av de andra större barnen. 
 
Kalasfina tjejer!
 
 
 
 
Det var mycket som hände denna helgen. Jag gick in i vecka 32 och det är två månader till BF ♥. Yeay!
 
 
Signe spexar med farfars jaktmössa :) 
 

Fortsatt trevlig tredje advent!
 
// Sara♥
 

♥ Skidor

Hej hopp!
 
Ett av Fredriks stora intressen är skidåkning. Tyvärr har hans intresse fått stå lite åt sidan de senaste åren. Men han försöker lite smått att få Signe intresserad. Det är ganska gulligt att se honom. Så här såg det ut härrom dagen när han ville prova pjäxor på Signe.
 
 
Undra vem som var gladast att provningen gick hem hos Signe? ♥ Ååå vad jag älskar er båda!
 
// Sara♥
 

♥ Lucia

Hej på er!
 
I dag var det Lucia firande på dagis. Det var det sötaste jag sett! Tur att jag kan skylla på att jag är gravid för när alla barnen tågade in kom tårarna. Så söta i sina luciakläder över tjocka overaller och mössor. Vi var nämligen ute och termometern visade -10 grader. Alla barnen  var så duktiga, ingen som vägrade och sprang runt. Vi föräldrar fick inte ta kort under tiden de sjöng utan när de var färdiga fick vi några minuter på oss innan barnen började springa fram till oss. 
 
 
 
 
 
 
 
Tack för fint ordnat Stinsen förskola. Och tack Åsa och Helena för att ni gör allt så bra för barnen!
 
// Sara♥
 

♥ Fika

Hej på er!
 
Vår lilla tjej är en riktig fikatjej. Hon äter inte så mycket men älskar när vi säger att vi ska fika. Hon och jag tog en paus i julklappsshoppingen och fikade. Vilke succé.
 
Vår fina lilla tjej!
 
 
Trevlig Lucia på er allesammans! I eftermiddag ska vi på vårt första luciafirande. Ska bli så kul att se Signe uppträda :)
 
// Sara♥
 

♥ Ny hall

Hej hej,
 
Här kommer det äntligen. Bilder på vår nya hall! Som alltid är vi väldigt nöjda. Det som återstår är en ny ytterdörr. Den är försenad och kommer i början på januari. Sen funderar vi på att lacka innerdörrarna vita. Vad tycker ni?
 
Men ni ser ju ändå skillnaden på då och nu :)
 
 
Väkomna hem till oss för att se det live :) I vår ska vi försöka vara lite mer sociala igen. Hoppas ni har förståelse om ni saknat vårt sällskap under hösten.
 
// Sara♥
 

♥ Julbord

Hej på er!
 
I helgen var vi på vårt traditionsenliga julbord. Denna gång var vi i Arild utanför Mölle i Skåne. Snön dalade ner i några minusgrader och det var riktig julstämning. Men en alvedon i kroppen höll jag halsontet borta och jag orkade vara trevlig i några timmar och det var skönt att vi kom i väg. Signe tyckte såklart det var lyx med gottebordet :)
 
Signe har hela munnen full med choklad. "Det var gott, mamma!"
 
 
Efter som vi bor i Skåne sen flera år tillbaka var jag ju "tvungen" att prova spettekaka. Det var ingen för mig, men nu har jag i alla fall smakat. 
 
// Sara♥
 

♥ Blomsterkurs

Hej på er!
 
I torsdags var det dags för min kväll med egen tid. Jag försöker boka in en kväll per halvår där jag får pyssla med det jagtycker är kul. Blomsterarrangemang är precis vad jag vill hålla på med då. Denna kurs hette Julkrans och hyasinter. VI är rätt så styrda med idén som ska genomföras men sen får vi dekorera som vi känner.
 
Detta är mitt resultat. Kransen fick även lite silverglitter på sig innan jag gick därifrån nöjd och trött efter 3 timmar. 
 
 
 
 
Är det någon som är sugen på att hänga med till våren? Hojta till!
 
// Sara♥
 

♥ Längtan

Hej hej,
 
Vissa dagar längtar jag mer än andra efter vår lilla bebis. När längtan slog till sist plockade jag fram Signes BB kläder. Jag behövde uppdatera mig lite på den fronten. Vi hade ganska mycket märkte jag. Men en pyjamas i glada färger får det nog bli till den nya i familjen ♥ Vilka minnen jag fick när jag tänkte att Signe varit så liten och haft dessa små kläder. 
 
Nu återstår det vara att vänta och se vad det är för en krabat där inne. Resten av Signes små kläder är rosa och åter rosa :)
 
 
 
// Sara♥
 

♥ 30+0

Hej hopp!
 
Tänk att i dag har jag gått 30 hela veckor och är på dag 211 av 280, alltså 75,4% är avklarade. Inte långt kvar nu. Det börjar märkas kan jag lova. Det är ganska tungt att jobba heltid, ta hand om Signe och hemmet. Fredrik är duktig på att avlasta men vissa dagar blir långa ändå. Jag har börjat få ont under magen när jag reser mig upp från sittande samt när jag går. När det kom i torsdags trodde jag först det var sammandragningar men det kan kankse vara någon form av foglossning också. Jag känner inte igen känslan från sist, så det är svårt att säga vad det är.
 
Dessutom har jag åkt på en ny dunder förkylning. Jag var frisk i fyra dagar. Så det känns som om jag varit sjuk i en månad nu. Denna gången har jag hosta och ont i halsen. Min röst låter som om jag supit i flera dagar :( Jag är så trött och frustrerad på detta nu. Tyvärr får min familj lida av min frustration. Förlåt mina älsklingar ♥
 
 
Ha en fortsatt bra helg!
 
// Sara♥
 

♥ Hallen före och under renoveringen

Hej på er!
 
Jag har fått flera förfrågningar på hur vår hall har blivit efter renoveringen. Jag börjar visa hur den såg ut innan och även lite in action bilder. Som ni ser är det MYCKET trä inslag, vilket ger en väldigt mörk känsla. Det är helt tvärt emot resten av vårt ljusa hus.
 
 
Väggarna har bredspacklats och slipats. Vi satte gips i taket som har målats vitt. Spotar vid ytterdörren och toalettdörren samt en vanlig lampa med dimmer i det större utrymmet. Vita lister och samma gråa matta som vi har i köket är lagt även i hallen. Mjuk och skön samtidigt som den är lätt städad efter grusiga stövlar och barnvagnar. Helt perfekt för oss.
 
 
Fortsättning följer.... :)
 
// Sara♥
 
 
 

❤ Rida

Hej hej!

I lördags var det julmarknad här i byn. Ett självklart inslag här, där hälften av invånarna bor på hästgård, var ponnyridning. Vilken succé! Signe hoppade upp på hästryggen först av alla barnen. Inga hämningar där inte. Men däremot ville hon inte klappa sin kompis lilla hund.


♥ Jämförelse

Hej på er!
 
Det är så många som frågat om det är någon skillnad på magen nu och när jag väntade Signe. Jag har kollat på korten från den tiden och kommer väl fram till att det är rätt så lika. Magen är nog lite längre ner men i profil ser den annars ganska lika ut. Vad tycker ni?
 
 
 
Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.
 
Familjeliv.se
 
// Sara♥
 
 

❤ Lycklig

Hej på er!

När vi drog upp rullgardinen i söndags hoppade Signe ur sängen och upp i fönstret för att se den härliga snön dala ner på backen. Vilken lycka hon utstrålade :)


❤ Första advent

Hej hej!

Vilken härlig dag vi vaknade upp till. Signe blev helt lyrisk när snön låg tjock och vit utanför fönstret. Det blev mycket tajt innan vi äntligen kom ut och hon fick leka av sig och åka pulka.

Trevlig advent mina vänner!


RSS 2.0