♥ Pepparkaksbak

Hej!
 
Igår var vi mest hemma för att reglerna säger det. Det var i o f väldigt skönt för mig att få vila en dag till. Förkylningen vill inte ge med sig. Men i morgon ska jag till barnmorskan och göra glukosbelastning. Då ska jag kolla med henne om jag kan göra något åt det. Men förkylningen går väl över när kroppen tycker det passar.
 
Vi passade på att baka lite pepparkakor. Det var kul att göra något tillsammans med Signe. Annars blir det mest att vi hänger framför TV´n, lägger ett pussel eller ritar. Det var kul och spännande en stund i alla fall. Det roligaste var nog att dekorerar då jag tog fram strössel. Det försvann mer strössel i munnen en på kakan :)
 

 
 
Vaxduken fick hon själv välja när hon och Fredrik var i väg i helgen och gjorde ärenden. Hon är väldigt stolt att det är "glassar" på den :)
 
// Sara♥
 

♥ Bebis inspiration

Hej hej,
 
På lördag går jag in i vecka 30...Shit tiden flyger fram. Vilket iof är bra :) Jag börjar känna att jag vill förbereda lite inför bebisen ankomst. Vi har bla börjat spana efter en byrå som ska få förvara kläderna. Sen skulle jag vilja gå igenom Signes kläder i stl 50-56 och titta vad vi har för neutrala saker. Just nu känns det som om jag skulle vilja veta vad det är för en sort. Det hade blivit lite enklare. Men samtidigt klarade vi oss med Signe så varför inte igen?
 
Mamma hjälpte mig tvätta av Brio vagnen inför försäljningen men när vi väl skulle lägga ut den insåg vi att vi inte får något för den även om den är i jättefint skick. Det är inget fel på den, därför känns det jättefel att göra oss av med den bara för att jag vill ha en ny. Nej, det går inte. Så vi har nog bestämt oss för att avvakta och använda den som liggvagn i alla fall. Så får vi se till sommaren om vi uppdaterar sittvagnen. 
 
Vi har egentligen inte köpt någonting till bebisen förutom en filt från Klippan och den söta overallen från Lindex som jag visat tidigre. Får se om vi hittar lite mer på mellandags rean :)
 
 
 
// Sara♥
 

❤ Sjukling

Hej på er!

Idag är jag hemma med en liten sjukling. Det blir mycket mys i soffan och lite längre sömn mitt på dagen. Då passar även en sliten mamma på att vila. Det blir en hemma dag i morgon också. Så ska vi se om vi orkar förbereda inför advent. Det blir mysigt!


♥ Konstnär

Hej på er!
 
Här har vi en skön hemma helg. 
 
Igår ringde de från dagis att jag skulle hämta vår pärla då hennes ögon var kletiga och besvärliga för henne. Det gjorde inget kan jag säga då jag själv inte kände mig helt ok.
 
Jag är fortfarande inte helt bra efter mer än två veckors förkylning. Det tar på de få krafter som jag har. När Fredrik och Signe åkte iväg för att fixa lite ärenden mitt på dagen passade jag på att vila. Eller ja, vila, jag somande i två timmar. Tror det bevisar att jag inte är helt ok. Vi får väl se om jag somnar ikväll.
 
Annars har vi piffat i vår nya hall. Jag har inte visat er processen där, men snart är allt klart och då ska ni får sen förvandlignen av vår trä inkäldda hall till en ljus och fräsch hall :) Vi är så nöjda.
 
Mellan piff, fix och vila ska ju Signe underhållas också. I dag  ville hon måla och det fick hon så klart göra. När hon säger måla menar hon med pensel och när hon säger rita då är det med kritor :) Min söta unge! Vi får införskaffa vattenfärger tror jag bestämt.
 
 
 
 
Ha en fortsatt bra helg mina vänner!
 
// Sara♥
 

❤ Bak

Hej hej!

Idag är det grått och trist ute och jag är hemma med förkylning och ögon inflammation. Därför har jag inget bättre att visa er än mitt smått misslyckande bak från förra helgen.

Skulle prova på att göra fluff med Ahlgrens bilar. Men det blev inte bra och den skar sig. Det fick bli lite rosa glasyr på istället. Signe var ganska nöjd ändå :)

Ikväll kommer ett av mina favorit program på tv igen. Det är final i Hela Sverige bakar. Det verkar som om det står bröllopstårta på schemat. Är väldigt spänd på vad de ska hitta på.


❤ Förkyld

Hej på er!

Just nu sitter jag och myser i soffan framför favoritprogrammet Greys Anatomy. Jag är täpp i näsan och det har börjat komma klet i ögat :( Nu har jag varit förkyld i två veckor. Mer än förkyld egentligen. Jag har liksom inte känt mig hundra på två veckor. Nu får det vara nog. Vila och uppassning står på schemat :) Det börjar bli tungt att vara en gravid heltids arbetande småbarns mamma. Men det kommer vara värt det och det är inte långt kvar ❤ Nu ska bara förkylningen ge med sig så jag blir människa igen.

Ha en fortsatt bra vecka. Vi hörs snart igen!

//Sara ❤


♥ Prinsessa

Hej hej!
 
Vi har en riktig liten prinsessa här hemma. När farmor och farfar hade med sig finaste prinsessklänningen var lyckan total! Tack för det ♥
 
 
 
 
Det är klart vi påverkat henne till att vara en riktig tjejig tjej. Men det är ändå lite chockartat när vi börjar märka att hon väljer sin rosa tallrik framför den blå. Men vad gör det? Gillar hon den rosa bättre så får hon gärna göra det. Det hade lika gärna varit den gröna eller gula hon fastnad för.
 
Som ni märker är inte jag den där "hen" typen :) Vad tycker ni om diskussionen "hen"?
 
// Sara♥
 

♥ Vem är du?

Hej på er!
 
Som jag skrev tidigare skulle jag göra ett inlägg om er. Det går ut på att jag vill veta vem du är som läser min blogg. Jag har mellan 45 och 60 unika läsare per dag. Vilket jag tycker är riktigt många :) Tack för det allihopa!
 
Skriv gärna en kommentar om vem du är och hur du hittade hit. Tack!
 
 
// Sara♥
 

❤ Torekov spa

Hej på er!

Förra helgen tog jag och Fredrik välbehövlig egentid tillsammans. Vi åkte till Torekov för avslappnad tid i poolen, behandling och god mat. Det var en lyckad dejt ❤. Mer sånt!


♥ Bästa vännen

Hej hej!
 
Jag har tidigare visat bilder på Signe och Neo. De leker så bra och de märks verkligen att de trivs tillsammans. Det skiljer tre veckor på godingarna och det roliga är att det ska bli stora syskon med ca fyra veckors mellanrum. Vi ser alla framemot ledighet och umgänge tillsammans till våren.
 
Senaste bilden på dem i soffan med glass. Sötisar!
 
 
Signe pussade sig själv på spegeln i går och jag kommenterade det. Svaret blev, nej jag pussar på Neo! ♥
 
// Sara♥
 

♥ Barnmässan

Hej på er!
 
Här kommer lite bilder från barnmässan förra helgen. Det är en ganska liten mässa men precis lagom för vår familj. Lite lek och pyssel för Signe och lite smakprover och shopping för mamman.
 
 
 
// Sara♥
 

♥ Mat och vänner

Hej på er!
 
Några av våra bästa vänner är Anna-Sara och Jocke. Vi trivs väldigt bra tillsammans och har flera gemensamma intressen. Bla god vällagad mat och smakrika viner. Det är så kul när vi träffas för vi brukar göra det lilla extra för varandra. Detta blev vi bjudna på sist vi var där. En pumpasoppa med thai inspiration samt en lågtempererad oxfilé med potatisgratäng. En riktig succé kan jag meddela.
 
Se och njut :)
 
 
 
// Sara♥
 

❤ Pappa

Idag firar vi våra pappor, både min och Signes! Grattis världens bästa pappor ❤

Vi firar med farsdags tårta och paket. Härligt att ha familjen samlad.


♥ 97

Hej på er!
 
I dag går vi in i v 27. Galet vad tiden går fort. Bara 97 dagar kvar till BF. Jag har dessutom tagit drygt 100st sprutor. Bara 200 kvar :)
 
Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.
 
 
 
Ha en trevlig helg mina vänner!
 
Snart ska jag göra ett inlägg om er. Vore kul om ni kan ge er till känna :)
 
// Sara♥
 

♥ Lördag

Hej hej!
 
Ibland händer det att Signe får några bitar godis på lördagar. Hon tycker det är kul att få lite eget i en skål. Hon brukar mest bita på dem och sen lägga ifrån sig dem. Sötunge!
 
 
Ha en riktigt skön dag på er!
 
// Sara♥
 
 

❤ Kurs

Hej hej!

I onsdags var jag och två kollegor på en rolig cupcake kurs. Det var så kul att få tillgång till massor med material och verktyg. Fantasin kunde bara flöda, det fanns inga begränsningar. Dessutom extra mysigt att få lite tid utanför kontoret med två härliga kollegor.


♥ Ankorna

Hej på er!
 
När det blir lite torrt bröd över efter veckan är det en perfekt anledning att gå och mata ankorna. I söndags hade vi återigen sällskap av min kollega J men hennes söner Noa och Wilmer.
 
 
 
 
 
 
En riktigt härlig höstdag då är det perfekt att komma ut lite. Tack igen för att ni kom till oss.
 
// Sara♥
 
 
 
 

♥ Tommy Myllymäki

Hej hej,
 
Jag följde programmet Kockarnas kamp nu i höstas. Den vinnande kocken blev Tommy Myllymäki. När jag såg honom göra en höstig Chili på nyhetsmorgon tänkte jag slå till och göra en av hans recept. Det blev supergott och högsta betyg av min man :)
 
Tommys chili
2 st gula lökar grovt hackade 
4 st vitlöksklyftor skivade 
1-2 st röd chili skivad med kärnor 
2 tsk malen spiskummin 
2 tsk malen koriander 
1 tsk rökt paprika 
1 tsk torkad oregano 
1 tsk torkad fänkålsfrö 
1 st lagerblad 
2 msk tomatpuré 
3 dl kalvfond 
Salt 
Olja till stekning 
800 g högrev i tärningar 
 


 
Mitt första långkok. Det kommer nog bli fler i höst.
 
// Sara♥
 

♥ Lekland

Hej hopp!
 
I fredags hade vi som sagt en familjedag och lät Signe ha lite extra kul. Det dåliga samvetet har luftats lite efter alla "vänta lite, kommer strax och inte nu" som lätt kommer från våra munnar. Hon hade jätteroligt och dessutom träffade vi min kollega J och hennes fina familj där. 
 
 
 
Tack för trevligt sällskap.
 
// Sara♥
 

♥ Fågelmat

Hej på er!
 
Nu när det börjar bli kallt ute var det dax att ta fram vår fina fågelmatare. Efter första omgången frö tyckte Signe vi skulle köpa mer mat till fåglarna. Vår omtänksamma lilla tös ♥ Såklart vi gjorde det. Hon ville även vara med att fylla på. Hon var jätteduktig som vanligt.
 
 
// Sara♥
 

♥ Pumpa

Hej hopp!
 
I helgen var det ju Alla helgons dag. En helg som vi inte firar över huvudtaget. Men det är ju kul att få pyssla och pynta lite ändå.
 
Tidigare i veckan tog vi vara på helgens tema och gjorde en pumpalykta. Något jag aldrig gjort förut. Signe tyckte det var kul och spännande, vilket var huvudsaken.
 
 
 
 
 
 
Signes kommentar var att pumpan ser arg ut. Hon fick mig att lova att göra en glad pumpa nästa år.
 
// Sara♥
 
 

♥ Familjedag

Hej på er!
 
I dag har vi haft en mysig dag. Jag och Signe har varit lediga och Fredrik slutade vid lunch. 
Vi åkte buss och tåg in till Malmö och mötte upp Fredrik för lunch på det nya köpcentrat Emporia. Efter en liten sväng där inne åkte vi vidare till Leos lekland. Signe fick leka av sig bland stuttsmattor och bollhav. Det var perfekt att åka dit en fredag eftermiddag, trots att det är höstlov var det lagom med folk. Bilder får ni senare :)
 
I morgon bär det av till Malmö igen för mässan Varning för barn. 
 
 
 
// Sara 
 

♥ Inköp

Hej hej!
 
Nu har jag slagit till på det första inköpet till bebisen. En söt overall från Lindex :) Kunde inte stå emot och hade som argumnet att den kommer vara slut i januari. Argumentet höll för mig i alla fall.
 
 
Bild från Lindex Shop Online.
 
 
Imorgon har jag ledig dag från jobbet. Då blir det extra mys med Signe :)
 
// Sara♥
 

RSS 2.0