❤ Önskan

Hej hej!

En stor önskan från min sida var en härlig ostbricka efter förlossningen. Såklart åkte min underbara man ner på stan och fixade en fantastik middag som vi avnjöt på patienthotellet. Massor med goda ostar, parmaskinka, korvar och champagne att dricka ❤ Jag njöt ordentligt på fredagskvällen med god mat och min nyfödda dotter intill mig. Livet är härligt!

 

 

 

 

// Sara♥

 


❤ Stolt

Hej på er!

Signe är en stolt storasyster! Fast det börjar nog bli lite mycket tjat om att hon är storasyster ;) Hon är jättesnäll mot Ester men börjar så smått göra revolt mot oss. Säkert en helt normal reaktion men ändå jobbigt. Framför allt när det gäller maten. Men jag ska tänka positivt och att det snart går över.

Dessa två prinsessor är mitt allt! Helt underbara tjejer ❤ som gör mitt liv perfekt!


♥ Hemma

Hej på er!
 
Ja, då var jag tvåbarns mamma ♥ Underbart och samtidigt skrämmande. Det är många frågor som ska besvaras. Räcker jag till? Finns jag där när de behöver mig? Gör jag rätt? Än så länge är allt så nytt. Men det kommer såklart bli jättebra. Signe är så stolt när hon pratar om sin lillasyster ♥
 
Framför allt är lilla Ester helt underbar och perfekt! Ganska olik sin syster till utseendet än så länge i alla fall. Vi får väl se hur det utvecklas. Spännande!
 
 
Vi mår alla bra och allt gick kanon på förlossningen. Jag återkommer snart med en förlossningsberättelse.
 
Jag ser att det är jättemånga som är här inne och läser just nu. Vore jättekul om du lämnade ett avtryck :)
 
Vi hörs snart!
 
// Sara♥
 
 

❤ Äntligen!

Nu är hon här! Signes efterlängtade lillasyster, Ester ❤ Helt underbar och perfekt! 3770g och 53cm, bara aningen större än storasyster.

Efter en snabb förlossning kom hon till världen kl 05.07 i morse.

Jag berättar mer sen! Nu ska vi njuta av vår fina bebis på patienthotellet i alla fall tills i morgon. Saknaden av storasyster är redan påtaglig.

 


❤ Sol

Hej hej!

Vilket härligt väder vi har här idag. En promenad för mamman och lite lek på lekplatsen för Signe satt fint. Lite sol i ansiktet och vi har fått ny energi för den återstående tiden.

Vår älskade unge ❤


♥ Färdigt

Hej hej,
 
Äntligen är den här... min fina vagn. Oj, vad det har varit stul med leveransen. Babyproffsen Toftanäs ska vara glada att bebisen inte har tittat ut tidigare. Det kan ju vara så att den väntat på att allt skulle bli färdigt. Men nu är det färdigt och jag har boat in vagnen lite också. Så nu är allt färdigt för dig att komma till oss älskade bebis ♥
 
En underbar BRIO Smile!
 
 
 
 
Nu är det bara du som saknas älskade och efterlängtade bebis ♥
 
 
// Sara♥
 

♥ Kontroll

Hej på er!
 
Vi väntar fortfarande....
 
I måndags hade jag ganska mycket känningar och det kom ungefär var tionde minut. Jag ringde förlossningen för att höra om jag kunde komma på kontoll. Fredrik kom hem och vi åkte in efter en stund. Jag hade inte direkt ont men det var fortfarande regelbundna känningar.
 
Jag hade inte ont när det satte igång med Signe och det gick ju så snabbt när det väl började göra ont. Därför vill jag inte chansa.
 
Men så klart var det falskt alarm och det jag känner är fortfrande förvärkar. Suck!
 
 
 
Nu gäller det att planera lite för kommande dagar. Det är bara att försöka att ställa in sig på att vi kommer gå tiden ut. Jag tror det är två veckor här i Skåne innan igångsättning. Jag har tid till barnmorskan på måndag och har det inte hänt något innan dess får jag fråga hur det fungerar med igånsättning. Jag vet att det är många dagar dit. Men nu är inställningen så. Då kan det bara bli bättre. Som en tjej som också har gått över tiden skrev på sin blogg: Jag har aldrig varit närmare förlossningen än vad jag är just nu :) Tänka positiva tankar nu!
 
Vi hörs!
 
// Sara♥
 

❤ Pyssel

Hej hej!

Jag har äntligen tagit tag i det sista som ska in i Signes album. Passar bra nu innan jag ska börja på nästa album ;) Jag har framkallat lite extra kort som jag tror hon kommer uppskatta som äldre.

Lite pyssel får alltid tiden att gå. Så det får nog bli ett par timmar med det i morgon också.♥ v 41

Hej på er!
 
Så här länge har jag inte varit gravid förut... känns galet att vara i v 41. Man är ju gravid i 40 veckor!? Jaja, nu är jag här och får göra det bästa av det.
 
Jag har planerat för veckan och handlat mat och hyrt film, så jag är redo att vänta lite till :)
 
 
 
 
God natt mina vänner!
 
// Sara♥
 

❤ Väntan

Hej på er!

Ja, då är det ytterligare en ny dag. I dag har vi tagit det lugnt och ätit lång skön söndagsfrukost. Vi har precis lämnat i väg Signe och farmor på tåget till Karlskrona igen. Känns lite tomt att inte ha vår lilla tjej hemma men det blir bäst så. Signe får det kul hos farmor och farfar och vi får lugn och ro här hemma i vår väntan och längtan.

Nu tittar vi lite på skid VM och om en stund tar vi oss nog ut på en promenad. Frisk luft kan inte skada :)

Hoppas ni har en bra söndag!


❤ Tidsfördriv

Hej hej!

På helgerna brukar jag känna för att hitta på något. Eftersom jag mest är hemma och vila och grejar på veckorna så är det skönt att få något annat att tänka på ett par dagar. Förra helgen var vi på Malmö museum. Där var det en utställning om leksaker. Signe tyckte fet var kanon. Så det var inte sista gången vi gick på museum.


♥ BF

Hej hopp!
 
Ja, då var dagen här. Dagen jag inte trodde skulle komma. BF dagen ♥. Vi trodde aldrig att jag skulle gå längre än med Signe. Mycket för att vi tror att beräkningen är fel och att jag var längre gången än vad som sas på ultraljudet samt att de beräknade bebisen som 17% större än genomsitten (vilket stärkte vår tro om att BF var fel beräknat) Men så var det inte... om jag då egentligen inte redan har gått över en vecka ;) 
 
Jag var hos barnmorskan i dag och fick gjort en hinnsvepning. Inte jättebekvämt men ändå helt ok. Så nu hoppas vi på att det ska sätta fart på det. Jag har öppen 2-3 cm och livmodertappen var mjuk. BM tyckte det var god chanser för att det skulle lyckas. Det känns ju bra i alla fall. Jag fick order om att vila i dag i fall det sätter i gång i kväll så behöver jag vara någorlunda pigg. Håll tummarna för oss nu!
 
 
Du är på dag 280 av 280. (100%)
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och fulla dagar (v39+6).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum idag 
Du har 0 dagar kvar till beräknad förlossning.
 

// Sara♥

❤ Alla hjärtans dag

Hej på er!

När resten av familjen kom hem hade vi mysig middag med lasange, levande ljus och kaka till efterrätt. En perfekt mysig alla ❤ hjärtans dag för en familj i väntans tider. Signe pussade på magen och sa kom ut med detsamma till storasyster ❤

Det är kärlek!

Lite uppvaktning har vi hunnit med också. Finaste blommorna fick jag av min man. Kort på posten från underbara familjen. Fredrik hade köpt en hjärtan smurf till Signe också. Alla blev nöjda och glada, precis som det ska vara en sån här dag.


❤ Dans

Hej på er!

Så här på alla ❤ dag har det varit lugnt. Jag har försökt hålla mig sysselsatt med att tvätta sängkläderna och målat foder runt dörrarna i hallen som inte blev gjort efter renoveringen innan jul. Men fast jag har hållt i gång hela dagen verkar bebisen trivas i magen.

Nu är Signe på dans med pappa och farmor. Förra veckan var första gången och då var jag tvungen att dansa med henne. Så mycket som jag rörde på mig då har jag inte rört på mig på väldigt länge :) Signe var lite avvaktande först och stod mest still och kollade läget innan hon tyckte det var ok att dansa med.

Bilder från förra veckans dans.


❤ Boa

Hej på er!

Nej, det blev inget den 12e heller. Men idag är det ju ett bra datum 130213. Då kanske den vill titta ut... Hoppas kan man ju alltid göra ;)

Under tiden jag väntar passar jag på att vila mycket. Men ibland känner jag det där boa behovet. Jag drog igång ett projekt med ny gardin i lekrummet. Det blev faktiskt riktigt bra. Det var också ett precis lagom stort projekt som var rimligt att göra klart.

Får se vad som hägrar här näst. Ska nog ta mig ut på en promenad och se om det kanske drar igång nått.


♥ Liten

Hej på er!
 
Vår tjej som snart ska bli storasyster är fortfarande en liten tjej. Pappan packade ner henne i en kundkorg sist vi var och handlade. Vår lilla bustjej! Det var mycket populärt och hon satt still där nästan hela tiden.
 
 
 
// Sara♥
 

♥ Stryka

Hej hopp!
 
Ja, nu har jag börjat stryka på listan. Helt plötsligt känns det som om det kommer ta lång tid innan bebisen är här, fast jag känner förvärkar varje dag. Jag känner mig mer otålig denna gången än med Signe. Varför är det så?
 
 
Linda S; 6 feb, 3710g och 52cm
Mamma Sara; 7 feb, 3 850g och 52 cm
Anna; 7 feb
Line; 8 feb, 3 755g och 52 cm
Moster Sofia8 feb, 3 867g och 55cm
Hanna W8 feb
Kerstin; 10 feb, 3 550g
Marie B; 11 feb, 3 750g och 52cm
Pappa Fredrik; 12 feb, 3 950g och 53cm
Petra; 12 feb, 3 350g och 53cm 
Larson; 12 feb, 3 812g och 52 cm
Terese; 14 feb, 3 750g och 55cm
Linda O; 14 feb
Sofia I; 14 feb, 3 595g och 50cm
Sussi; 15 feb, 3 840g och 51cm
Evelina; 16 feb, 3 480g och 52cm
 
Här hittar du inlägget med den info ni fått angående bebisens vikt.
 
// Sara♥
 

❤ Vi gratulerar

Hej hej!

I dag är det ingen vanlig dag för det är pappa Fredriks födelsedag!

Grattis på 35 års dagen älskling!

Enligt Signe så måste pappa få en Pippi tårta :) Ja, vi får väl se vad det blir. Men det är klart det är allas högsta önskan att få en Pippitårta på födelsedagen :)


❤ Lyx

Hej hej!

Min man vet hur han ska göra sin höggravida fru glad. Det räcker med att baka vetebullar och frysa in. Jag älskar nämligen semlor och passar så klart på att äta några stycken nu :) Det är verkligen lyx att ta ut en bulle ut frysen och spritsa mandelmassa och grädde på, precis när jag känner för det ;) Tack min älskling!


❤ Vecka 40

Hej på er!

Ja, då var den här. Sista veckan (eller det hoppas jag i alla fall) som gravid. Allt känns bra även om jag har en del förvärkar emellanåt. Nu får den komma precis när den vill :) Eller helst inte på måndag, då fyller nämligen pappa Fredrik år. Men blir det då kan han i och för sig inte få en bättre present på sin 35års dag.

Välkommen älskade bebis ❤


♥ Signebus

Hej hej!
 
Ja, vår lilla tjej. Vad ska jag säga?! Hon är så fantastisk att jag blir tårögd. Tänk vad bra vi lyckats med henne. Säger tack för allt hon får och kramas och säger jag älskar dig mamma varje kväll vid nattningen. Underbara unge!
 
Hon älskar också att busa vilket gör det hela ännu mer fantastiskt. Tänk att hon har två sådana bra sidor. För visst är det bra med busiga barn som vill ta för sig och läsa sig saker? Det tycker jag i alla fall. 
 
Så här hittade vi henne i en sportaffär när vi gick på stan härrom dagen :)
 
 
 
 
 
Tack för att du finns i våra liv ♥ Vi älskar dig!
 

// Sara♥
 

❤ Min dag

Hej på er!

Idag var dagen som jag gissade på :) Men nej, inget än även om jag tycker mig känna ganska mycket sammandragningar och förvärkar. I morgon kommer Signes barnvakt, så då kan jag slappna av vilket förhoppningsvis kan sätta i gång det.

Efter att jag lämnade Signe på dagis la jag mig i sängen igen. Kände mig egentligen inte så trött. Men tänkte att somnar jag inte kan jag ju alltid läsa lite. Efter två timmar vaknade jag :) Vid halv elva hade jag dukat fram min frukost. Nästan lite busigt ;)♥ Maginfo

Hej hopp!
 
Jag glömde skriva ner status på magen efter BM besöket sist. Allt såg bra ut och min barnmorska sa att det är så härligt med livliga magar. Jag håller med! Denna gången ligger moderkakan bak så jag känner minsta lilla rörelse från bebisen. Det är så mysigt med de små knuffarna jag får. Jag tyckte jag kände mycket med Signe också men det är inget i jämförslse med denna bebisen.
 
♥-ljuden låg på 140 slag och mitt SF-mått på knappt 36. Jag vet inte om SF-måttet hör i hop med storleken på bebisen. I denna veckan med Signe låg jag på 37 och hon var beräknad 9% större än genomsnittsbebisen på 3 500g. Hon vägde också lite mer 3 645g. Denna är beräknad till 17% större...vilket borde bli drygt 4 000g. Alltså kan inte SF måttet ha med bebisens stolek att göra... eller så är det någon som räknar fel :) Jaja, det blir som det blir. Men det är roligt att spekulera. Mycket svammel nu, men som sagt allt såg bra ut och vi har en tid den 15 feb igen som jag hoppas jag slipper :)
 
 
 
// Sara♥
 

♥ Lyxstund

Hej hopp!
 
När jag fyllde år fick jag presentkort på en behandling på en salong här i "byn". Jag bokade klippning och färgning samt färgninga av fransar och bryn. Det var jag värd och det ska bli så skönt att se lite piggare ut utan att sminka mig :)
 
Förutom att ansiktet är uppblåst av gravidkilon så är jag nöjd med resultatet.
 
 
 
 
// Sara♥
 
 
 
 

♥ Gissningar

Hej på er!
 
Snart är det dax att börja stryka på listan med era gissningar... Det är inte så många som tror att jag ska gå över tiden. Tack för det :) Vore ju väldigt skönt om jag slapp!
 
 
Linda S; 6 feb, 3710g och 52cm
Mamma Sara; 7 feb, 3 850g och 52 cm
Anna; 7 feb
Line; 8 feb, 3 755g och 52 cm
Moster Sofia8 feb, 3 867g och 55cm
Hanna W8 feb
Kerstin; 10 feb, 3 550g
Marie B; 11 feb, 3 750g och 52cm
Pappa Fredrik; 12 feb, 3 950g och 53cm
Petra; 12 feb, 3 350g och 53cm 
Larson; 12 feb, 3 812g och 52 cm
Terese; 14 feb, 3 750g och 55cm
Linda O; 14 feb
Sofia I; 14 feb, 3 595g och 50cm
Sussi; 15 feb, 3 840g och 51cm
Evelina; 16 feb, 3 480g och 52cm
 
Här hittar du inlägget med den info ni fått angående bebisens vikt.
 
 
 
// Sara♥
 

♥ Storasyster

Hej hopp!
 
Vi håller på som bäst att förbereda inför bebisens ankomst. Bla har vi laddat batteri på kamera och videokamera. Vi kom då på att vi varit dåliga på att filma Signe. Men efter lite letande i datorn hittade vi en hel del klipp från när hon var mindre och inte kunde gå. Signe tyckte det var riktigt roligt att se och jag tog även fram hennes böcker från första året som jag satt in kort i. Oj, vad det var intressant. Hon satt och bläddrade i dem jättelänge. Jag tror hon är redo att bli storasyster nu ♥
 
 
 
 
 
I julklapp fick Signe två böcker om att bli storsyster. En heter "Snart har vi en baby" av Gunilla Hansson. Den är superbra. Vi hade bara läst den två gånger när Signe återberättade delar av den helt utan att vi pratade om bebisen. "Bebisen kommer ut mellan mammas ben när den ätit och växt färdigt". Lilla gumman, det kan inte vara lätt att förstå allt. Men vi märker att hon förstår att det är något som händer. Hon säger själv till om hon är stor tjej eller som i bland även liten tjej :) Jag kan tänka mig att den lilla Signe kommer visa sig lite oftare sen. Det är bara att acceptera att det kommer bakslag. Dela mamma och pappa blir ju något helt nytt.
 
 
 
// Sara♥
 
 

♥ 10 dagar

Hej hej!
 
Nu närmar det sig... 10 dagar till BF i dag ♥
 
Både jag och Fredrik är inställda på att den kommer tidigare.... vi får väl se. Skulle jag gå över blir det en lång väntan. Men det är ju inte så mycket vi kan göra åt det :)
 
 
Du är på dag 270 av 280. (96,4%)
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 3 fulla dagar (v38+3).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 15 feb 2013 
Du har 10 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
 
 
 
 
// Sara♥
 

♥ Helglek

Hej på er!
 
Vilken fantastisk skön och slapp helg vi haft. En liten sväng på Nova i går var allt jag var utanför huset. Massor av lek och mys med Signe, vilket hon uppskattar stort. Just nu ska vi mest sova med hennes dockor... det klarar jag av :) Det är värre när vi ska ha fika på en filt på golvet, men vi brukar kompromissa med att jag sitter på en stol. Det är mycket med dockorna överlag, de ska sova, äta och gå promenader till affären osv. Det är så kul att se hennes fantasi.
 
Bilder på oss under leken :)
 
 
 
 
 
Vi ska alla har varsitt täcke och läsa bok är ett måste :)
 
// Sara♥
 

♥ Drömmer

Hej hej!
 
I dag drömmer jag mig bort till blå himmel, strålande sol och turkost vatten....
 
 
 
Ha en fortsatt skön söndag!
 
// Sara♥
 

♥ Mammaträning

Hej på er!
 
Jag har redan börjat kolla efter träningsställen där jag och bebisen kan träna. Jag är så sugen på att komma i gång igen. Min syster tränar som en tok och jag blir grymt imponerad och inspirerad av henne. Nu dröjer det ju länge innan jag kan ge mig på den typ av träning och även mammaträningen får jag väl vänta med ett tag. Men så fort jag känner mig redo ska min kropp och kondition få sig en omgång.
 
Jag kankse ska ta hjälp av den här mamman?
Tänk att hon har fött fem barn...
 
 
 
 
// Sara♥
 

♥ Ledig

Hej!
 
På min första lediga dag är det kontroll hos Barnmorskan som gäller, sen även den sista föräldrarutnildningen. Så min riktiga ledighet börjar egentligen på måndag :)
 
Förhoppningsvis är det sista besöket hos BM, men vi har bokat in ett den 15 feb också... just på BF ♥ Jag återkommer med info om magens status.
 
Nu är det bara väntan och förberedelser som gäller.
 
 
 

RSS 2.0