❤ Glad Påsk

Hej hej!

När vi åkte till Karlskrona i torsdags sken solen från en blå himmel. Det kändes som om våren var här. Men nej, så var det inte. På långfredagen när vi vaknade så snöade det igen. Det var en riktigt grå och tråkig dag. Vi var knappt utanför dörren. Fy! Det fortsatte även att snöa på lördag morgon. Vad är det här? När vi satt med påskmaten framför oss visste vi inte riktigt och vi firade påsk eller jul :(
Nu är vi på väg hemåt igen och nu lyser äntligen solen! Underbart! Vi stannar i Kivik på vägen och tar en liten sväng på konstrundan.

GLAD PÅSK alla vänner!


❤ Färgglatt

Hej på er!

Vilket underbart väder vi har idag. Är våren på väg nu kanske...?

Idag åt jag en riktigt fräsch och färgglad fika. Nu är jag fullproppad med vitaminer inför påsken. Ska nog ta och jämna ut med lite påskgodis i helgen ;)

Ha en riktigt bra påsk!


❤ Paket

Hej hej!

Idag hade påskharen lagt dessa jättefina paketen i vår postlåda. Tack mormor och morfar ❤

I morgon är det skärtorsdagen. Ska bli så skönt med lång och ledig helg. Vi ska hämta pappan från jobbet tidigt och sen åker vi vidare till härliga Senoren.


❤ Dagens

Hej på er!

Nu har vi kommit in i morgonrutinen någorlunda :) Idag var jag inte ens stressad när vi skulle packa ut oss i vagnen. Vi hann såklart också med dagens mysstund ❤

Underbara prinsessor!


❤ Sysselsättning

Hej på er!

Idag var första dagen som jag hämtade Signe kl 14. Det tajmade Fredrik in med en dagstur till Borlänge. Vilket leder till många timmar ensam hemma med två barn.

Jag planerade i god tid var vi skulle hitta på. Som tur var sov Ester gott i vagnen efter hämtningen. Så jag kunde ängar Signe full fokus :)

Vi började med mellanmål som dagen till ära blev våfflor. Det ska vi inte göra till någon vana men idag var det ju självklart. Sen tog vi tag i lite påskpyssel. Vi pyntade riset och ritade några påskkort. Än så länge har tiden gått fort. Nu är det eftermddagsmys framför Musses klubbhus medan jag börjar med dagens middag.


♥ Syskonmys

Hej hej!
 
Så här ser det ut varje dag hemma hos oss! Så mycket mys och kärlek ♥ Vilka underbara barn jag har!
 
 
 
 
Ha en riktigt bra vecka! Snart är det påsk och långledigt för hela familjen. Myspys!
 
// Sara♥
 

♥ Helgmys

Hej på er!
 
Här har vi en bra helg med lite av det vanliga helg pillet. Plocka undan, vika lite tvätt, måla med Signe och pricken över iet kom våra vänner Anna-Sara och Jocke. Vi fixade en gemensam middag där de stod för förrätt och efterrätt och vi gjorde huvudrätten. Vi brukar inte göra så men denna gången ville AS hjälpa till med tanken på den nya situationen i vår familj :) Tack för det fina vän.
 
 
* Sill cheescake
* Kalvfilé med potatiskaka och rucculapeso
* Chokladmaräng med vaniljkräm
 
// Sara♥
 
 

♥ En månad

Hej hopp!
 
I dag den 22 mars är vår lilla prinsessa en månad! Oj oj vad tiden springer i väg. Känns som hon kom till oss förra veckan :)
 
Jag tittade igenom korten från när Signe var en månad. Då såg jag att Signe hade på sig samma klänning på sin en månader dag som Ester hade idag. Det hade jag ingen aning om utan det var en ren slump. Lite kul ändå!
 
 
 
Tyvärr är kortet på Signe av dålig kvalitet och Ester är från en annan vinkel, men ni ser lite ändå. Vissa gånger är de väldigt lika men oftast tycker jag inte det. Vad tycker ni?
 
 
Ha en skön helg!
 
// Sara♥
 
 

❤ Morgonmys

Hej hej!

Nu har det snart gått en vecka på den nya rutinen på morgonen. Det har gått bra. Det blir busfrukost framför tvn. Det är mitt knep för att få ihop morgonen. Då kan jag lämna Signe där med frukosten samtidigt som jag klär på Ester och fixar min egen frukost. Så får det nog bli i fortsättningen. Varför ändra på nått som funkar!? :)

Lite mys hann vi med innan dagis i dag. Det är väldigt viktigt att få sitta eller ligga jämte "bebisen" ;)


♥ Bästis

Hej hej!
 
I lördags blev Signes bästa kompis Neo storebror! Så underbart att våra små har fått varsin lillasyster ♥ Vi kommer få en fantastisk vår och sommar tillsammans med alla våra fina barn.
 
Ett stort grattis till Neo och hans föräldrar! Fina vänner ♥ Vi är så glada för er skull!
 
 
Nu är dessa spralliga och underbara ungar inte så små längre... Lycka!
 

// Sara♥
 

♥ Slappt

Hej på er!
 
Första riktiga dagen som jag är ensam med två barn på morgonen, med allt vad det innebär :) Allt gick bra med frukosten och lämningen. Skönt! Nu hoppas jag att det fortsätter så.
 
Men oj vad slapp jag varit i dag... inte gjort mycket vettigt. Suttit några timmar framför datorn och klickat runt samt kollat på två avsnitt av Homeland. Bytt blöjor, ammat och myst med Ester också såklart! Jag ska tillåta mig ha det så här ett tag. Inga måsten och massor med slapp i soffan med min lilla älskling i famnen. Så småningom kommer hon att behöva stimuleras och vi kommer säkert flänga runt på olika aktiviteter och ha tider att passa så det räcker. Men ändå känner jag det dåliga samvetet för tvätt och disk som ligger och väntar. Nu börjar även rastlösheten göra sig påmind i min kropp... Det går nog över snart när jag slappnar av med mannen ytterligare några timmar i soffan :)
 
 
 
// Sara♥
 

❤ Dubbel

Hej på er!

Vi har haft en härlig helg här hemma. I fredags gick jag, mamma och Ester på stan. Vi tog en fika och bara njöt av soligt väder och ledighet :)
Igår åkte hela familjen till Vellingeblomman på påsk utställning. Det var populärt med alla påskkärringar.
Idag har vi haft storstädning. Så skönt att få det gjort inför första veckan när jag ska vara ensam med två barn. Vi ha även hunnit med att måla, baka med lera och dansa runt bordet :) En underbar helg som har gett oss dubbelt så mycket kärlek helt enkelt!

Dubbelt upp i tjejer och dubbelt så mycket kärlek i mitt liv ❤




❤ Outfit

Hej hej!

Jag och mamma har kittat oss och köpt var sin helt ny outfit till kommande träningssäsong. Jag är så nöjd och känner mig peppad. Den första tiden kommer kläderna användas till härliga promenader. Bara solen och värmen kommer snart. I går var jag och mamma ute och gick i 45 minuter. Det var ganska skönt fast det var snö och minusgrader. Men nu får det räcka med jobbiga overaller och kyla.


♥ Mini prinsessa

Hej på er!
 
I dag är första dagen som Fredrik jobbar efter att vår lilla tjej kom till världen. Han har varit hemma länge men det känns samtidigt som, oj börjar vardagen nu?! Resten av veckan är min mamma här och myser med oss. Det känns skönt med lite mer ompyssling och hjälp innan det drar igång på riktigt. Ska bli mysigt att umgås med mamma några dagar. Lite god mat och shopping ska vi nog hinna med. Och så klart mys med barnen, det är nog därför hon är här egentligen :)
 
 
 
 
// Sara ♥
 

♥ Syskonkärlek

Hej hej!
 
Det är en sån otrolig glädje och lycka jag känner när jag ser mina tjejer tillsammans. Signe är så snäll mot Ester och har sån förståelse när hon ska äta eller är ledsen. Hon vill vara med och byta blöja och hon vill hålla i Ester. Hon har redan sagt att hon ska lära Ester att gå :) Gullunge!
 
Denna bild är från någon av de första dagarna. Man ser att Ester har ändrat utseende lite :) Så stolt storasyster!
 
"Jag vill sova jämte bebisen"
 
Puss på dig älskade syster
 
Våra älskade tjejer ♥
 
// Sara♥
 
 
 

❤ Godmorgon söndag

Hej på er!

Igår la sig Signe efter melodifestivalen. Vi hade hennes bästa kompis Neo och hans föräldrar här på lite mys. Jättetrevligt! Nu väntar vi med spänning på att Neos lillasyster ska titta ut ;)

Tack vare att Signe la sig efter 22 igår fick vi sovmorgon till runt nio ;) Även om Ester gumman gnytt och gnällt lite så var det riktigt skönt.

I fredags blev Ester två veckor! Tiden rusar fram. Och mina gravidkilon rasar av mig. Bara tre kilo kvar ;) Så skönt att det går fort. Jag ser fram emot när jag får börja träna upp kroppen igen. Men ni ska jag bara njuta.

Föresten... Efter det fina vårvädret i onsdags så är det snöstorm här idag :( Buu, ingen mer snö!


♥ Skidor

Hej på er!
 
I förra veckan åkte vi på vår första utflykt som en familj på fyra stycken. Vi hade en underbar eftermiddag i Vallåsen med sol, fika och skidåkning för Signe och Fredrik.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var perfekt att passa på att göra denna utflykt när vi ändå är hemma båda två och slipper trängas på helgen med hundra andra skidfantaster. Det var sista skidturen för det här säsongen. Signe har varit jätteduktig dessa tre gånge hon har provat på. Det viktiga är ju att det är roligt. Vi har slutat direkt när hon velat för det ska inte vara ett tvång. Men som sagt hon har tyckt det varit jättekul. Kankse blir det en skidsemester nästa år :)
 
// Sara♥
 
 

❤ Härlig dag

Hej hej!

Oj, vilken underbar dag vi hade igår! Signe var hemma från dagis och vi var utomhus i sex timmar. Termometern visade 10 grader och solen sken från en blå himmel, helt fantastiskt! Vi grillade korv till lunch och uteleksakerna åkte fram. Vi fick sånna vårkänslor att vi klippte äppelträdet och sopade rent på garageuppfarten. Underbara vår!


♥ Blommor

Hej hopp!
 
Vi har fått så fina presenter och blommor i samband med Esters födelse. Här är några av alla fina buketter som har prytt vårt hem.
 
 
Tack för allt fint kära släkt och vänner!
 
// Sara♥
 

♥ Present

Hej hej!
 
När Ester var född tog Fredrik med sig Signe till affären så hon kunde välja en present till sin syster. Det var ingen tvekan om vad hon ville köpa. En bok skulle det vara. En rosa bok som luktar jordgubb blev det.
 
Här läser hon för Ester ♥
 
 
// Sara♥
 

♥ Nybadad

Hej på er!
 
Första badet är alltid speciellt. Denna gången var det lite extra då Signe var med och badade henne. Så underbar storasyster hon redan är. Väldigt omtänksam och vill hjälpa till med det mesta.
 
 
 
 
Det är så skönt efteråt när man får en varm handduk runt sig. Lilla fina tjejen ♥
 
Signe ville ju såklart också bada i baljan så det lär bli så varje gång vi ska duscha nu för tiden. Men det får väl vara ok. Eftersom vi inte har något badkar nu så är det klart det är roligt att bada i baljan. Så stor du blev plötsligt ♥
 
// Sara♥
 

♥ Förlossningsberättelse

Hej på er!
 
Nu har jag äntligen tid att sitta ner och skriva en förlossningsberättelse. Jag vet att många som tycker det är kul att läsa. Jag tycker det är bland det bästa att höra om andras upplevelser om förlossningen.
 
Som jag skrev tidigare så gjorde jag en hinnsvepning på BF den 15 feb. Det hjälpte troligen inte mer än att slemproppen lossnade och jag fick mer förvärkar. För på måndagen den 18 feb var vi inne på förlossningen för kontroll då jag tyckte att jag började få regelbunda sammandragningar. Det gjorde inte int men var nervös då allt gick så fort med Signe så jag vågade inte chansa. Men det hade inte hänt något under helgen. Jag var fortfarande öppen 2-3 cm och hela tappen var kvar.
 
De kommande dagarna tyckre jag att jag inte könde något speciellt. Det var nog en inställning då jag beskedet om falska värkar tidigare under veckan. Men på torsdagen den 21 feb sa jag till Fredrik när han kom hem från jobbet att i dag har jag haft lite känningar. Ingen av oss tog det på något allvar för det hade jag ju sagt flera dagar. 
 
Men under kvällen fortsatte jag att känna lite svaga regelbundna värkar. Inte så att det gjorde ont men det var där och störde liksom. Vi nattade Signe som vanligt vid 19 tiden och gick sen och la oss vid 22.30. Vi somnade båda ganska snart men vid tolv vaknade jag av att det gjorde ont. Oj då, tänkte jag nu kankse det är på riktigt. Jag började klocka värkarna och det var mellan tio och sju minuter emellan. Jag gick upp efter en timme i sängen och duschade varmt och värmde en vetekudde. Jag gick och la mig igen och klockade värkarna igen. När klockan blev två väckte jag Fredrik och sa att nu är det på riktigt! Jag har haft värkar i två timmar och det är mellan sju och fem minuter emellan.
 
Jag ringde förlossningen och berättade som det var. Hon frågade då hur länge en värk varade... ja, 40-50 sek svarade jag då. Ok, sa BM du ska bara räkna värkar som är drygt en minut. Ok, tänkte jag men det vet jag ju inte förrän efteråt. Men vi satte oss i soffan men en macka och klockade som bara den :) Värkarna blev inte längre är 50 sek men nu kom det var fjärde minut. Kl tre ringde jag igen och vi fick komma in.
 
 
Kl 03,30 var vi inne och jag kopplades upp på ctg. Värkarna kom nu var tredje minut och undersökningen visade att jag "bara" var öppen 4 cm och tappen var 2cm lång. Jag trodde hon skojade när hon sa att jag inte riktigt var igång med förlossnigen. Jag fick stanna och jag sa till Fredrik (mest för min egen del) att detta kommer inte gå så fort som men Signe.
 
Efter en stund med ctg fick jag bada. Men jag kom knappt i badet. Jag stod på knä och fick intensiva värkar hela tiden. Efter en liten stund kom BM in och sa att det ser jobbigt ut. Mmmm sa jag och tog mig upp ur badet. På väg tillbaka till rummet fick jag så kraftiga värkar att jag fick åka rullstol. Tillbaka på rummet 04.30 fick jag lustgas och blev undersökt och var då öppen 6cm. BM kände bebisens huvud så vattnet hade tydligen gått under tiden jag badade.
 
 
 Efter några värkar med lustgas tycker jag att det trycker på. Kl är nu 04.50. BM är i rummet hela tiden och grejar och förbereder. Hon undersöker mig kl 05.00 och då är jag öppen 9 cm. Jag har alltså öppnat mig 3 cm på 30 minuter! Inte konstigt att jag tycker det är intensivt.
 
 
 
 BM lägger mig på sidan men det tycker inte bebisen om så hon föreslår att jag ställer mig på knä i sängen och hänger på ryggstödet. Det hjälper till att få bort den sista kanten när bebisen trycker på med hjälp av tyngdkraften. Det dröjer inte länge innan Fredrik får hjälpa till och trycka på larmknappen. Jag får krystvärkar nästan direkt och efter två stycken är hon ute. Ester kom till oss 05.07. Drygt en och en halv timme efter att vi blev inskrivna. Helt galet!
 
 
 
Jag tror faktiskt jag är gjord för att föda barn :) Visst gör det ont, framförallt när det blir så intensivt under tiden jag öppnar mig. Men att ha en förlossnig som tar fem timmar från att det börjar göra ont tills barnet är ute. Det är överkomligt :) Underbara perfekta lilla Ester ♥
 
 
 
Efter att vi vilat och ätit den berömda brickan med mackor och cider, duschat, vilat och myst fick vi checka in på patienthotellet. Där stannade vi till lunch på lördagen. Efter ett och ett halvt dygn längtade vi hem till storasyter.
 
 
En förlossning är det mäktigaste man kan vara med om, så är det bara ♥
 
// Sara♥
 

RSS 2.0