❤ På väg

Hej hopp!

Nu sitter vi på tåget till Stockholm och en helg med hotell, maraton och restaurangbesök. Det här blir spännande i flera avseenden. Jag återkommer om vi har överlevt :)


♥ Altanmys

Hej på er!
 
Vi har börjat så smått att använda vårt uterum. Fast det inte riktigt är färdigt. Men lite picknick på en filt går ju bra ändå. Det var populärt hos båda barnen att vara ute under tak.
 
 
Trevlig helg!
 
// Sara♥
 

♥ Paj

Hej på er!
 
Vilken härlig dag det varit i dag. Vet ni vad? Jag har suttit stilla i en solstol och gjort ingenting i en timme i dag. Bra där Sara :) Köket ser ut som ett bombnedslag, men vad gör det. Jag var så värd att göra det jag gillar för en gång skull. Sola i lugnt och ro! Underbart.
 
I dag blev det paj till middag och om en stund ska älsklingen och jag äta rabarberpaj till kvällsfika. Det blir kanske att inviga uterummet. Det börjar arta sig och bli klart! Härligt!
 
 
Fortsatt underbar sommarkväll kära läsare!
 
// Sara♥
 

❤ Tillbaka

Hej på er!

Idag är Signe tillbaka på dagis. Skönt! Efter tio dagar var hon redo att träffa sina kompisar igen. Hon är fortfarande prickig men de är skorpor nu. Det var åtta barn som var hemma förra veckan med vattkoppor. Nu är det bara att hålla koll på lilla Ester om det dyker upp några koppor.

Signe fick världens finaste krya på dig present på posten i går av mormor och morfar. Ett par supersöta flipp flopp som hon ska ha när vi går till Sandbybadet i sommar. Det var så fina att jag också vill ha likadana :)


❤ Slut

Hej hej!

Att Ester är tre månader betyder också att jag har tagit den sista sprutan. För det här gången ;) Äntligen är det slut! Ungefär 300 sprutor har jag tagit i min stackarns mage. Nu kanske blåmärkena hinner lägga sig tills det är bad dax. Härligt!


❤ Födelsedag

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det lillasyster Sofias födelsedag hurra hurra hurra!

Grattis världens bästa syster ❤


❤ God morgon

Hej på er!

Här blev det en tidig morgon trots att Signe la sig sent. Det var längesen vi var färdiga med frukosten innan nio en söndag.

Mina älskade barn uppvaktade mig på morsdag i morse. En underbar lotion och ett smaskigt te. Tack älsklingar! ❤

Idag blir det att fortsätta på uterummet. Det är dax att lägga dit taket :) I morgon har vi äntligen blivit lovade leverans av glaspartierna.


♥ Grillkväll

Hej på er!
 
Varje år i mitten av maj ordnar dagis en gemensam grillkväll för alla avdelningar. Många år i rad har vädret varit fantastiskt bra, så även i år. Jag och tjejerna gick dit och grillade korv och pratade lite med andra föräldrar. Jättetrevligt, men det blev lite kaos när Ester inte ville ligga i vagnen och Signe skulle gå på toa stup i kvarten. Efter en timme gav jag upp och packade ner allt och alla i vagnen och gick hem. Väl hemma återgick allt till det vanliga lugnet. Tack och lov. Det tar lite tid att vänja sig vid att vara tvåbarns mamma :)
 
 
 
 
// Sara♥
 

♥ Nappar

Hej hej!
 
Som ni såg i inlägget om ALV så lämnade Signe sina älskade nappar till idolen Pippi. Det gick jättebra och ingen tvekan eller ånger. Första natten sov vi borta. Hon frågad efter dem några gånger och sa att hon behöver dem. Men somnade efter en liten stund utan problem. Dagen efter hittar jag de första kopporna på henne. Min lilla stackare. Men så sjuk som hon ändå är så har hon inte en gång frågat efter napparna. Vi är så stolta! Jag kan ärligt säga att om hon skulle vara ledsen över napparna nu när hon är sjuk kan jag inte lova att jag skulle kunna hålla mig. Det är så synd om henne. Så det är tur att hon är så duktig utan napparna så inte jag förstör det.
 
 
// Sara♥
 
 

❤ Status

Hej hopp!

Oj vilken omgång Signe åkt på. Hon måste ha fått den värsta sorten av vattkoppor. Igår gick febern upp till nästan 40 grader. Hon var helt utslagen och verkligen kokhet. Fy vilken känsla det är när barnen är sjuka och jag inte kan göra något åt det. Hon har prickar på precis hela kroppen, framförallt i ansiktet och runt hals och nacke. Men också på konstiga ställen som under fötterna, tårna, mellan benen, fingrarna och i hårbotten. Stackars lilla Signe!

I dag mår hon lite bättre då febern är nere på knappt 38 grader. Hon leker lite och vi har fått i henne lite pannkakor och chokladboll.

Hon är fortsatt ofattbart duktig när det gäller napparna. Hon lekte i sitt rum och kom ut efter en stund med en napp i handen. Ååå nej, tänkte jag. Men hon sa bara denna glömde jag lämna till Pippi. Så gav hon den till mig. Jag är så enormt stolt över henne!


♥ Släkt

Hej hopp!
 
Det kommer ta ett bra tag till innan våra barn får några kusiner. Men däremot har Fredrik en stor släkt som vi har en nära relation till. Där har barnen sysslingar som bara är några år äldre. Det var helt underbart i helgen när vi träffades och alla barnen lekte så fint ihop. Signe fick så mycket uppmärksamhet och många som ville passa henne.
 
 
 
 
 
Tack för en trevlig tillställning som alltid.
 
// Sara♥
 
 

♥ 3 månader

Hej!
 
I tre månader har hon varit hos oss nu. Vår lillasyster ♥ Underbara lilla tjej som redan sover så bra på nätterna.
 
Men hjälp av rutiner i familjen så har även Ester fått in lite rutiner på hur hon vill ha det med sömn och mat. Vi tre tjejer vaknar mellan sju och halv åtta. Äter frukost och går till dagis vid nio. Då somnar Ester igen och kan sova ett par timmar till i vagnen. Hon vaknar runt elva tolv och vill ha mat och brukar somna igen efter någon timme i min famn eller i babygymmet. När vi sen går och hämtar Signe vid två somnar hon igen i vagnen och sover ett par timmar till. Hennes vaken period är på eftermiddagen och tidig kväll, ganska lägligt till Fredrik kommer hem. Timmen mellan åtta och nio på kvällen brukar vara en skrik period. Troligen har hon ont i magen då. Efter skrik kan hon antigen somna eller ligga i soffan och prata med oss. Du äter innan vi somnar för natten mellan tio och elva. Sen sover hon i sin säng ca sex timmar och brukar vakna för mat runt kl fem på morgonen. Hon somnar om och vakanr när vi ska gå upp runt sju. 
 
Idag väger hon ca 5,8 kg och är 60 cm lång.
 
 
// Sara♥
 

♥ ALV

Hej på er!
 
I fredags var Fredrik ledig då vi för ett tag sen planerat in en resa till Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld. Vilken hellt underbart dag vi fick. Strålande sol och högsommar värme.
 
På vägen stannade vi och åt frukost picknick i Fredriks lilla hem by Virserum.
 
Vi började hos Lotta. Det är en stor favorit hos Signe. Här hade hon nog kunnat stanna och lekt hela dagen.
 
 
Den andra favoriten är ju Pippi. Även om det svalnat lite så är det nog ändå den första stora kärleken.
 
 
 
Ester skötte sig så bra trots värmen och sov bra hela dagen. Däremot åt hon dåligt vilket jag kände under kvällen och natten sen.
 
Det var perfekt att åka en vardag innan högsäsong. Ganska lite folk så vi kom fram där vi ville, både på teatrarna och restaurangerna. Innan vi åkte hem ställde vi upp kameran och tog en familjebild framför Villa Villerkulla. Vi var helt ensamma där. Det hade inte hänt i juli.
 
Tack för denna gången. Vi kommer tillbaka nästa år!
 
// Sara♥
 
 
 
 
 
 

♥ Besök

Hej hej!
 
Förra veckan kom min bästa vän Line hit mitt i veckan. Så himla trevligt och det passade så bra i hennes schema att åka hit. Signe älskar att leka med henne. Det blev hemmagjord thai och ett glas vin på en tisdag. Det är lyx det. Det får vi boka in fler gånger!
 
 
 
Line ska dessutom bli Esters gudmor ♥
 
// Sara♥
 

❤ Vattkoppor

Hej på er!

Ja, då var de här. Små vattenfyllda blåsor runt Signes nacke, hals och rygg. Några mellan benen också som måste göra riktigt ont när hon har en kissig nattblöja på sig. Min lilla stackars tjej. Detta kom väldigt lägligt när hon slutade med nappar i fredags. Men som tur var är hon inte så sjuk. Hon har varit så himla duktig med napparna. I går vid läggningen konstaterade hon mest att hon inte hade några nappar, utan att Pippi har dem nu. Vår duktiga fina tjej!! Vi är så stolta. Det är bara att hålla tummarna att hon inte får feber nu och frågar efter napparna.

Idag har vi varit ute lite grann. En timme på lekplatsen och en glass i solskenet. Det piggar upp och det är bäst att passa på då det verkar bli sämre väder senare i veckan.


❤Söndag

Hej på er!

Idag är det mysdag här hemma. Efter en fredag på Astrid Lindgrens Värld och ett 40års kalas igår, är det välbehövligt med en slapp dag hemma.
Dessutom tror jag Signe har fått vattkoppor :( Hon har ingen direkt feber. Men hon har flera värskefyllda små blåsor i nacken och på ryggen. Det blir nog en hel vecka hemma med båda mina prinsessor.

Nu blir det hemmagjord pizza och rabarberpaj! Mums!


♥ Fjäril

Hej på er!
 
Jag har sett lite på Eurovision semifinalerna och är helt såld på den lilla fjärilen som tittar fram lite här och där. Så himla fin och vilken bra idé med ländernas flaggor som en fjäril. Där har designern lyckats.
 
 
 
 
 
Hur tror ni det går i kväll? Danmark var bra. Hoppas på den :)
 
Trevlig kväll!
 
// Sara♥
 

❤ Träning

Hej hopp!

I dag på träningen fick jag sällskap under hela passet. Sötisen höll sig vaken och låg och tittade på mig och alla bebisar runt omkring.

Nästa vecka är sista veckan med mammajympan. Typiskt, nu när jag kommit igång. Jag får helt enkelt komma på nått nytt nu under sommaren.



♥ Eurovision

Hej hej!
 
Eurovision är i stan. Verkligen i stan. Oj, vad mycket folk det var i Malmö. Dessutom massor med aktiviteter och uppträdanden. Jag hämtade Signe lite tidigare från dagis i dag och så åkte vi in till Malmö. Hela stan är täckt av fjärilar. Verkligen en jättefin logga.
 
Signe fick en fjäril målad i ansiktet i Metro vagnen. Isadora målade hennes naglar rosa med glitter. Panduro hade en hörna där barnen fick designa och måla sin egen fjäril. En superdag i värmen. Synd bara att det blåser storm. Men man jan väl inte få allt antar jag.
 
 
// Sara♥
 

❤ Sofia

Hej på er!

Idag har min stora tjej namnsdag. Hon heter Sofia efter min syster. Så grattis på namnsdagen mina två Sofior ❤


♥ Tårtan

Hej hej!
 
Efter önskemål ska jag lägga upp bilder på Hello Kitty tårtan som jag jobbade ganska mycket med för att få den perfekt till min älskade treåring.
 
 
Jag gjorde även Hello Kitty cupcakes till hennes lilla kalas med farmor och farfar tidigare samma vecka.
 
Allt blev mycket populärt och välgodkänt av min underbara treåring!
 
 
Ha en fortsatt bra dag! Det ska vi här i vårvärmen :)
 
// Sara♥
 
 
 

❤ Ensam

Hej på er!

Jag har gjort mig en kopp te och slagit mig ner i soffan. Signe har redan somnat och Fredrik har gett sig ut på en lång löprunda. Nu hoppas jag att Ester slår igen sina fina ögon också, så jag får en stund för mig själv.


♥ Födelsedagen

Hej på er!
 
Efter barnkalaset på lördagen kom mina föräldrar och syster för att fira Signes födelsedag. Enligt tradition sjöng vi för henne och hon fick paket vid sängen. Hon fick massor med fina presenter. Tex en rosa cd spelare, kläder, rosa hörlurar, Hello Kitty hus och en balanscykel.
 
Sen blev det inte så mycket mer firande då vi ville passa på att bygga på uterummet när min pappa kunde hjälpa till.Det gick ingen nöd på Signe då hennes älskade moster Sofia höll henne sällskap hela dagen då vi byggde.
 
 
Jag återkommer med fler bilder på vårt byggen och såklart på den efterlängtade Hello Kitty tårtan.
 
// Sara♥
 
 
 

❤ Långlediga

Hej på er!

Det är härligt med några korta veckor så här innan sommaren. Hemma hade vi nog inte känt av ledigheten eftersom Fredrik spelar en golftävling hela helgen. Därför bestämde vi tjejer att vi skulle åka till min syster i Göteborg.

Igår var vi en heldag på Liseberg. Det var vi inte ensamma om. De har satsat stort på småbarnen i år och det var flera nya karuseller till de minsta. Signe var så duktig fast det var ganska mycket köande. Inget gnäll eller andra utbrott. Ester skötte sig också exemplariskt och sov sig igenom i stort sett hela besöket. Det var en perfekt och lyckad dag med alla mina tjejer!


♥ Utemys

Hej på er!
 
Nu när vi har så härligt väder försäker vi vara ute så mycket som möjligt efter dagis. Vissa dagar vill även Ester komma upp ur vagnen och se vad vi hittar på.
 
 
Ha en riktigt skön långhelg och hoppas att vi alla får njuta av vackert väder.
 
// Sara♥
 

♥ Barnkalas

Hej hej!
 
Vi prickade in en perfekt dag för Signes barnkalas. Sol och ca 15 grader varmt. Det blev utelek och korv i trädgården, tårta och fískdamm. Ester sov sig igenom hela kalaset. Det var tydligen skönt att sova ute i vagnen till härliga barnröster.
 
 
 
 
 
 
 
En nöjd och glad tre åring efter det efterlängtade Hello Kitty kalaset. Vi älskar dig!
 
// Sara♥
 

♥ Valborg

Hej hej!
 
Vi hade ett litet Valborgsfirande med en familj härifrån byn. Jättetrevligt med grillat, vin och massor med lek och bus. Vi gick ner till byns gemensamma firande med ankrace och majbrasa. Supermysig kväll med toppenväder.
 
 
Ha en fortsatt mysig kväll. Här byggs det uterum nu när Signe somnat. Det gäller att vara effektiv :)
 
// Sara♥
 

❤ Återträff

Hej på er!

I går fyllde Signe tre år! Väldigt stort för oss alla ❤ Jag visar bilder i ett senare inlägg.

Förra veckan var jag och Ester på återträff med alla mammor och barn som vi gick föräldrarutbildning med. Så kul att se vad det var för små krabater som gömde sig i magarna. Vi satte dem på rad i soffan. Sötisar!


❤ Dukat

Hej på er!

Solen skiner från en blå himmel. Så det fick bli premiär för ett glas rosé till fredagsmyset idag. Jag dukade upp på bordet ute på altanen :) Vilken härlig känsla! Det får nog även bli premiär för årets första middag utomhus.

Ha en skön fredagskväll!


❤ Firad

Hej hopp!

Lika fantastiskt väder idag! Underbart!

Idag har Signe blivit firad på dagis. Prinsesskrona, hissad flagga och glass. De är underbara på Signes dagis. Tänk att de gör en egen dag till alla barnen. All heder till Förskolan Stinsen.




❤ Kalas nr 1

Hej hej!

Igår var det en underbar vår dag. Härligt med en ledig dag mitt i veckan :) Dagen bestod av målning. Sen började vi fira Signes 3års dag med hennes farmor och farfar. Tack för fina paket!


RSS 2.0