Klart

Hej hopp!

Nu är vi färdiga med Signes adventskalender. I år blir det en med lite smågrejer som hon gillar. Tex, klistermärken, tatueringar, penna och hårklämmor. Jag tror den kommer uppskattas. Själva kalendern har Fredriks mormor broderat. Det är roligt med ett sånt litet minne. Samma kalender hade Fredrik när han var liten. Nästa år får det nog hänga två paket per dag ;)






Vän

Hej! 

Jag är så tacksam att jag har min fina vän Line. Hon var här i går och sov över till idag. Hon har ett perfekt schema för att vi ska få ihop lite dater på vardagar.

Vi pratade och åt tillsammans. Det är bara så härligt med en vän som hon ❤️.

Hon hade julklappar med sig också. Det var poppis hos tjejerna.






Tack för klapparna och för att du kom och förgyllde vår kväll!


Advent

Hej hej!

Jag längtar till advent! Just nu letar jag inspiration till adventsljusstaken. Vad har ni för adventsljusstake i år?

Jag har köpt fyra höga vita ljus och ett rostfritt fat. Det är mest dekorationen jag saknar.

Dessa bilder hittade jag på Google.









Hjälpa till

Hej på er!

I helgen storstädade vi huset. Dammade, dammsög och våttorkade golvet. Fredrik rullade undan mattan och Ester var snabbt med på noterna och ville hjälpa till. Kärlek!




Ajabaja

Hej hej!

Vårt lilla busfrö vet väl när hon gör något hon inte får. Bita på sladdar och ta på blommorna i fönstret är några exempel. Hon börjar göra sitt bus och sen vänder hon sig om och skrattar stort :)




Tradition

Hej på er!

Jag och min vän Anna-Sara har en riktigt mysig tradition. Vi går någon gång per år på blomsterkurs. I torsdags var det äntligen dax. Temat var mys inför advent. Vi gjorde en fin låg bordsdekoration med ljus och en kompakt bukett med mossbollar.


Tack för att du kom och höll mig sällskap.



Skor

Hej hopp!

Min lilla ligist till dotter älskar verkligen skor. Ser jag inte henne, så vet jag bar hon är. I hallen bland skorna!

Tagen på bar gärning :)


Idag är hon dessutom nio månader! Det är lite speciellt. Nio månader innanför och nio månader utanför här hos oss. Vi älskar dig Ester Sara Marta ❤️



Inspiration

Hej på er!

Just nu lyssnar jag på triologin "fifty shades of grey". Så fort jag får chansen sätter jag hörlurarna i öronen. Jag tycker det är jättebra böcker. En riktigt tjejig kärlekshistoria. 



För ett litet tag sen lanserade Kappahl en underklädesserie som är inspirerade av böckerna. Jag blev såklart nyfiken på hur det kunde se ut. Det är riktigt fina och lyxiga underkläder.

Just nu är jag så trött och less på min amningsbh och vill inget hellre än att sluta amma. Då ska jag uppdatera min garderob på fina och lyxiga underkläder.

Tyvärr kommer ingen Kappahls fina serie passa. Tydligen måste man vara större runt om för att ha större kupa. Men ett elegant nattlinne kanske jag ska unna mig.










Härlig söndag

Hej på er!

Igår hade vi riktigt fint och soligt väder. Tyvärr hade Ester feber hela helgen. Men en promenad och lite lek i skogen medan hon sov gott i vagnen gjorde oss gott. 


Idag är Ester bättre fast näsan rinner med tjockt snor. Min lilla tjej. 

Ha en riktigt härlig vecka! Snart är det dax för advents pynt :) Längtar!



Tårta

Hej hej!

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Signes dagis är helt underbart!

Den här terminen har de haft Lilla Anna och Långa Farbrorn som tema. Vilket har medfört att barnen har lärt sig "läges ord". Stort, litet, långt, kort, över och under osv. Vilket bra sätt att lära ut! 

De har bl.a. ritat Lilla Anna och Långa Farbron och satt upp på väggen. Långa Farbrorn når från golv till tak :) De har gjort glittriga trolleristavar och hade avslutning på temat med tårta. Tydligen bakar Lilla Anna en jordgubbstårta i någon av böckerna. 

Detta lilla extra gör det vardagliga så roligt. Dessa "fester" som anordnas emellanåt pratar barnen om långt efteråt. Det bevisar hur mycket detta betyder för dem. 

Jag är så glad och tacksam för Stinsens förskola i Södra Sandby!




Välling

Hej på er!

Jag ammar fortfarande vårt lilla busfrö. Men jag börjar bli lite trött på det och har försökt med välling ett bra tag nu. Vi ska på fest om några veckor och mitt mål har varit att jag ska ha slutat helt tills dess. Då är hon nio månader och vid den tiden hade jag slutat amma Signe. Även om man inte ska jämföra så är det lätt hänt. 
Hon har fått en deciliter varje kväll i en månads tid men nej, icke. Hon ska inte ha den. Men efter ett litet uppehåll och några försök med ersättning istället så återtog jag vällingen nu i veckan. Och helt plötsligt slukade hon en deciliter i går och även i dag. Så kanske når jag målet om ett par veckor ;)







Natten

Hej hopp!

När man är van vid att få sova iallafall helt ok på nätterna så blir man nästan chockad när det mönstret bryts. I natt vid fyra började Ester bli missnöjd. Igen gråt med tårar men ett missnöjt skrik. Efter en timme med alla möjliga försök att få henne att somna om så fick jag gå upp med henne. Hon var fortfarande missnöjd och jag visste inte vad jag skulle ta vägen. Vid kl sex fick Fredrik ta över och efter bara en liten stund somnade hon i hans knä :) Sen sov hon till halv nio. Då är jag ännu mer tacksam för att den stora dottern sover så bra. Det blev sovmorgon till kl åtta innan Signe ville upp.
Jag är tacksam att jag unnade mig att sova med Ester mitt på dagen. En timmes vila gjorde susen på denna mamman. 


Här ser ni hennes två små tänder:) Min lilla busunge!

Nu hoppas jag på en bättre natt ;)




Träningen

Hej på er!

Att få ihop vardagen med allt som ska göras, det är verkligen inte lätt. Dessutom måste både jag och Fredrik få träna ett par pass i veckan för att må bra. 
Sedan ett par månader tillbaka har jag kommit igång ganska bra. Förra veckan fick jag faktiskt ihop fem pass på tre dagar. Det var en bra vecka, så bra kommer det inte vara varje vecka.
En bra och rolig rutin är innebandyn på tisdagar. Så himla kul att jag är igång med det igen efter nio års uppehåll. Även om det bara är spel på en kul nivå och utan regler så är det ändå en underbar känsla. 




Utflykt

Hej!
 
Vi har bestämt att vi ska försöka åka och bada med barnen så mycket som möjligt nu innan resan. Det är skönt om de har lite vattenvana när vi väl är där. Det lär ju bli en hel del bad. Kollade hur vädret brukar vara i januari. Runt 29 grader.... jippi! Längtar!
 
För övrigt är en badhuset en perfekt helgutflykt!
 
 
// Sara♥
 

Du och jag

Hej på er!
 
Tänk att man kan älska en annan människa så mycket så det nästan gör ont. Och tänk att man kan älska två precis lika mycket! Det var en stor fråga hos mig innan vår lilla Ester föddes. Hur ska jag kunna älska nästa barn som jag älskar Signe. Men det är inte svårt alls! Kolla bara in henne så förstår ni. Min lilla stjärna! Du är så perfekt!
 
 
Ha en fortsatt bra fredag och ta vara på er lite extra i helgen.
 
// Sara♥
 

Filur

Hej hopp!
 
Min lilla tjej är en riktigt filur och skojare. När vi hade en resväska liggandes här uppe i hallen klättrade hon snabbt upp på den och satte sig till rätta. Sen skrattade hon nöjt och tittade med stora ögon på mig, som om hon ville kolla så det var ok. Världens sötaste!
 
 
Fredag i morgon igen. Oj vad veckorna flyger fram. I morgon ska vi ta barnen till en vaccinationscentral så de får sina hepatit A sprutor. Undra hur det ska gå med Signe? Det lär vi märka i morgon. Dessutom är Ester ganska förkyld så vi får väl se om hon får ta sprutan.
 
Njuta av helgen!
 
// Sara♥
 

Höstbilder

Hej hopp!
 
Innan stormen Simone tog alla löv som fanns kvar på träden var jag och barnen i en liten fin dunge och tog kort. Det är lättare sagt än gjort när ingen av dem är still någon längre stund. Jag ska faktiskt försöka gå en kvällskurs i grunderna för fotografering till våren. Är då trött på att fokus hamnar helt fel på fina kort. Jag måste lära mig hur man gör.
 
Men är är resutatet av denna härliga stund i alla fall.
 
 
 
 // Sara♥
 
 
 

Höstfint

Hej hopp!
 
Jag var iväg till blomsteraffären för att handla hem lite växter. Jag gillar att ha det fint omkring mig. Blommor gör verkligen att jag trivs. Jag planterade bara lite ljung och pryndnadskål. Men det blev fint och livar upp i höstmörkret.
 
 
 
 
 
 
Hoppas ni haft en strålande helg mina vänner!
 
// Sara♥
 
 
 

Halloween

Hej på er!

Vill önska er en bra Hallowen och alla helgons dag!

I onsdags vid halv tio på kvällen knackade det på dörren. Utanför stod tre killar i svarta capear. Mitt hjärtat slog några extra slag och jag sprang och hämtade godis innan jag öppnade. Killarna hade även svart tyg för ansiktet och var ca 14 år gamla. Det var tur inte Signe var vaken för det var faktiskt lite läskigt. Jag hann och tänka att det kan vara vem som helst där under (eftersom jag inte kunde se deras ansikte). Jag gav dem lite godis och hann och säga "jaha, det är i dag man går runt". Sen var de snabbt därifrån. Fredrik uttryckte "jag förstår att de inte vill visa vem dem är när de är så gamla och går runt och tigger godis". Jag håller med. Vi har ingen tradition på "trick or treat" men kan tycka det är gulligt när små barn kommer med djävulshorn och vill ha godis.
Senare samma kväll hör vi en smäll på fönstret och några djävla ungar kastar ägg på vårt stora fina fönster! Fredrik springer ut i strumporna men hann inte se nått. Han tog på sig och gick en runda för att kolla men kom snart hem igen. Vad ska det vara bra för?! Ett ägg! Fy! Det är ju skitäckligt! Det vara bara att hälla vatten och ta bort det värsta. Jag får beställa fönsterputs snart. Jag fattar inte. När jag var liten var jag rädd för att nudda någon annans tomt. Var finns respekten hos dagens ungdomar? Det måste ju ändå varit större killar för vilket barn får vata ute vid tiotiden!?

Nu kommer snart mormor och morfar för att vara här hela denna alla Helgona helgen. Det blir mys. Signe ser verkligen framemot det.





RSS 2.0