❤ Alfons

Hej hopp!

Idag var sista dagen i Göteborg för den här gången. Jag hade lovat Signe att besöka Alfons Åbergs kulturhus innan vi åkte hem. Jag hade ju lovat så det var bara att hålla det löftet ;) Det blev en ganska kort visit men hon verkade ändå ganska nöjd. Det kostade 75kr för barn över 2år och 125kr för vuxna. Det var mer än lekplats med små hus än fakta om Alfons. Jag vet inte vad jag hade väntat mig men när det är den typen av ställe tycker jag det är bättre att man betalar lite mer för barnen och att det är gratis för vuxna. Som vuxen gör man ju inte så mycket där. Men det var riktigt fint och välskött.





❤ Göteborg

Hej på er!

Jag och barnen är hos mina föräldrar några dagar. Varje dag har vi gått till lekplatsen i trädgårdsföreningen. Oj, vilken fin lekplats. Den kan jag verkligen rekommendera för er som bor i alla fall i närheten av stan. Den är värd att besöka. Den är helt nygjord, för i somras var den under uppbyggnad. Allt är designat som blommor och det ligger konstgräs på marken. Som sagt en underbar lekplats!



// Sara ❤


♥ Sötnöt

Hej på er!
 
Vill bara visa några bilder på min sötis. Nu för tiden kommer hon krypande till mig och vill gosa. Hon är ganska nöjd med livet nu när hon kan ta sig dit hon vill. Vilket ofta är till mig :) Det var ganska svårt att hinna ta kort på henne eftersom hon snabbt kom krypande aldelles för nära kameran. Så här kan en mys stund mellan oss se ut ♥
 
 
 
Ha en skön helg! Det ska vi ha :)
 
// Sara♥
 

♥ Syskonkul

Hej hopp!
 
Nu äntligen kan tjejerna leka lite med varandra. De är fortsatt väldigt snälla mot varandra och Ester avgudar sin syster ♥ Det är mycket brottning och allmänt gos. Men nu även detta :)
 
 
 
Mina underbara hjärtan! 
 
// Sara♥
 

♥ Äppelverkstad

Hej hej!
 
I helgen har vi tagit hand om våra äpplen. Vi har massor med stora fina äpplen i ett träd på tomten. Vi har tidigare varit dåliga på att göta något av dem. Några äppelkakor men inte mer. Så i år tog vi fart och gjorde mos, chutney, kräm, saft och såklart kaka.
 
 
 
// Sara♥ 
 

❤ BVC

Hej på er!

I dag var det dax på kontroll på BVC igen. Sju månader... ;)

Hon växer så det knakar, min lilla tjej. Nu är hon uppe i 7 901 gram och 68,5 cm. Jag som precis tycker vi börjat med storlek 68! Jaja, vi får se hur länge den passar. 

Som sagt innan så ligger hon långt fram i utvecklingen och klarade redan av saker som testad vid åtta månader. Annars är separationsångesten enorm just nu. Det är bara mamma som gäller. Det är ganska påfrestande för oss alla. Som tur är går det över. Men när vi är mitt i det känns det tufft. Kanske mest för Ester ❤





♥ Äventyr

Hej hej!
 
Vi har som sagt gjort pass till Ester och bokat en resa! Här ska vi spendera ett par veckor i januari. Yeay!
 
 
Lilla familjen ska packa väskorna och resa till Vietnam. Både stad och strand ska vi hinna med. Härligt! Ser framemot ledigheten tillsammans med mina hjärtan. 
 
// Sara♥
 
 
 

❤ Färdig

Hej på er!

Idag fick jag äntligen tid och hade ro att sätta mig framför symaskinen. Jag sydde färdigt kuddfodralen och sydde på ett kardborrband på fodralet till madrassen. Det är ju bra om det går att tvätta när man har två småtjejer i familjen. 

Det blev faktiskt riktigt bra. Jag fick tänka till lite för att alla sömmar skulle bli på rätt ställe. 




❤ Sjukstugan

Hej hopp!

Jag har åkt på en dunderförkylning :( Jag snorar, nyser och känner mig tung i kroppen. Även Ester verkar ha åkt på nått. Ingen feber men snorig. Signe mådde bra i morse så hon är på dagis som vanligt. 

Nu myser jag i soffan framför hela Sverige bakar. Ester leker på golvet. Härliga nöjda unge ❤ 

Ikväll blir det tacos här, som det säkert blir i många hem runt om i landet. Ser framemot en lugn kväll i soffan med min älskade familj. 

Jag måste bli frisk till i morgon då jag ska på mysig Afternoon Tea hos min fina kollega Caroline. Det ser jag verkligen framemot!





♥ Pass

Hej hopp!
 
Vi har varit hos Polisen och fixat pass till vår lilla tjej. Vi ska snart ut och resa :) Det ska ansökas om visum också. Mer om det sen....
 
 
 
 
 
 
// Sara♥

♥ Min fina

Hej på er!
 
Tänk att min fina lilla tjej snart är sju månader. Hon kan redan sätta sig upp från liggande, krypa och resa sig mot saker. Varför har hon så bråttom? ♥
 
Ester sötisen i sin fina stol.
 
 
 
I dag har vi en mysdag. En skön morgonpromenad hann vi med efter dagis. Men efter en tuff natt med två barn som sovit dåligt behöv det en lugn dag. Vi är inte vana att vara vakna på natten så när det händer blir vi lite chockade. Det blir tidigt i säng i kväll. 
 
Ha en riktigt skön höstdag!
 
// Sara♥
 
 

❤ Homeland

Hej på er!

Vi var lite sega i starten när det gäller serien Homeland. Vi hörde från flera håll att det var en bra serie och när vi väl fick tummen ur hade två säsonger redan gått på SVT.

Eftersom vi är lite oteckniska och kanske lata :) Eller jag vet inte vad jag ska skylla på, så köpte vi första säsongen på Tradera. Nu är äntligen andra säsongen släppt på DVD och jag köpte den förra veckan. Nu har vi Homelandmaraton här hemma ;) Den tredje säsongen börjar ju snart så vi måste ju hinna se ikapp.

Det är verkligen en serie i vår smak.




 
 
 

❤ För fort

Hej hopp!

Vi har ytterligare en underbart solig dag. Nu är vi på väg till fina vännerna Anna-Sara och Jocke. Ska bli så kul! 

Igår fångade jag Ester på bild när hon rest sig upp. Stopp! Det går för fort! Hon är inte ens sju månader och kan både krypa och resa sig upp. Helt galet! Var tog min bebis vägen?❤ 





❤ Mellis

Hej hej!

Vilket underbart väder det är i dag. Är det sista rycket innan hösten tro? 

Ester har börjat få in lite rutin på maten. Jag vet inte om något mål ersätter amningen. Jo, kanske föresten. Jag ger henne lite gröt till frukost. Men den går inte hem. Det blir kväljningar om jag inte tar mycket fruktpure samtidigt. Idag fick hon en joggi till mellis. Det var gott ;) Middagen funkar bäst med nestles burkar. Där är det mindre bitar än i semper. Det ska nog gå bra med hennes mat tillslut. 



// Sara❤


❤ Legoland

Hej på er!

Som sagt så hade vi en toppenhelg på Legoland tillsammans med barnens farmor och farfar. Vi fick det i julklapp förra året. Perfekt med sånna julklappar ;) Grejer har vi så det räcker. 

Det var underbart väder och barnen var glada. Var mer kan man begära?!





❤ Bakar

Hej hopp!

Ikväll gör jag något som jag älskar. Jag bakar! En skön kväll med två barn som sover och en man i London. Då passar jag på att tänka på mig själv. I dessa tider finns inget bättre än en äppelkaka.

Dessutom börjar mitt favvo program i morgon, Hela Sverige bakar! Jag kommer sitta bänkad :)

 

 

 

//Sara


❤ Min stund

Hej på er!

Efter en kul helg på Legoland (mer om det i ett annat inlägg) och morgonens babysim tar jag vara på min stund på dagen. Ester sover och huset är uppochner :) Men en latte och mama kommer först idag!




❤ Barndomsminnen

Hej hej!

Ett kärt barndomsminne som jag har är när jag, min syster och mamma cyklade ner till vägen och plockade björnbär. Sen åt vi björnbär med mjölk och grädde till kvällsmat. Det var så gott!

Jag har tagit med Signe några gånger nu och plockat björnbär med henne. Hon tycker om att äta dem längst vägen men är inte lika förtjust när vi kommer hem :)


♥ Inköp

Hej!
 
Det är inte ofta jag köper kläder till barnen nu för tiden. Signe har stått still på storlek 92 i över ett år och Ester har så mycket kläder från Signe och sina sysslingar att det inte behövs. Men i veckan kunde jag inte låta bli att uppdatera garderoben lite :)
 
 
 
// Sara♥
 

♥ Promenad

Hej på er! 
 
Vi har en jättefin skog bara ett par kilometer hemifrån. Vi är tyvärr dåliga på att utnyttja den. Men just när det börjar bli höst, då är vi som bäst på det. Härliga färger på träden och frisk luft. Det är underbart! En liten promenad hann vi med i veckan. 
 
Min underbara älskade familj ♥
 
 
 
// Sara♥
 

❤ Uterummet

Hej på er!

Jag har lovat er bilder på uterummet. Men ville egentligen vänta tills inredningen är klar. Jag ska fixa lite mer blommor, något sidebord, en matta och lite ljus. Ev ska en ljuskorona upp i taket. Men det efterfrågades på instagram och efter fina komplimanger övertalades jag ;) Tack Lina för att du gillar vårt hus!

Soffan har vi designat och snickrat ihop själva. Jag har sytt fodral till en madrass och ska sy ytterligare tre fodral till kuddarna. Men ni ser ju ungefär hur det kommer bli. Vi ska även ta hit en elektriker som ska sätta lite spottar runt om så vi får lite fin belysning.

Här kommer ett antal bilder från olika vinklar :)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
// Sara♥
 

♥ Fika

Hej hej!
 
När jag hade fina mammor och barn på besök bjöd jag på fika. Det blev mackor och en god äppelkaka med vaniljsås. Väldigt uppskattat. Det är så kul att träffas allihopa. Denna gången hade jag dragit ihop båda föräldrargrupperna, både MVC och BVC. Jättekul nu när de börjar bli medvetna om varandra. Sötisar. Ester hade uppvisning och rullande runt som bara den, medan de andra satt snällt och stilla i sina mammors knä :)
 
 
 
// Sara♥
 

♥ Babysim

Hej hopp!
 
På måndagar simmar vi med Ester. Förra veckan var dagis stängt så då åkte vi dit hela familjen och jag passade på att fota. Det blir ju inte så många kort när jag är där ensam med lilltjejen. Hon älskar det precis som sin storasyster. Det blir mycket sånger och ramsor samtidigt som vi övar olika grepp för att få bebisarna att bli vattenvana. Det är en väldigt mysig stund tillsammans med vår bebis :)
 
 
// Sara♥
 

❤ Pyssel

Hej hopp!

En dag som denna när regnet öser ner blir det pyssel efter dagis.

Dessa två fina bokstäver har jag klätt in med olika söta papper. Dom står nu i fönstret i tjejernas lekrum. Det blev så fint!


❤ Släkten

Hej hej!

Varje år första helgen i september har vi en rolig tradition i släkten. Då samlas den delen av oss som spelar golf, och har en tävling. Fredriks mamma är tio syskon och fem av dem med familjer brukar vara med. Jag är inte med och spelar i år av förklarliga skäl. I år går släktgolen i Karlskrona ute på Trummenäs GK.
Så vi som inte spelade åkte på en liten utflykt till Wämöparken. Alla barnen tyckte det var toppen. Det var sju springande barn i åldrarna 3-10 och två småttingar i vagn. Vi var ett härligt gäng!

När vi kom hem festades det på hemgjorda chokladbollar. Mums!


Uppdatering:

Efter två rundor kom Fredrik tvåa med ett slag efter morbror Matz. Bra jobbat älskling!

 


RSS 2.0