Tips

Hej på er i fredagsmyset!

Jag vill tipsa om en fantastiskt god förrätt som jag bjöd min man på på alla hjärtans dag.

Räkcoktail med avokado, gurka, mango, lime, chili och rödlök. Syrlig och söt på samma gång.


Jag gjorde även en härligt pavlova med lemoncurd, grädde och god frukt till efterrätt.


Ät och njut!!



Kalas

Hej på er!
 
I lördags fyllde alltså vår lilla prinsessa ett år. Självklart hade vi kalas med massor av presenter och tårta. Här kommer lite bilder på födelsedagstjej.
 
 
 
// Sara♥
 

Wow

Hej hopp!

Jag höll på att missa säsongspremiären av mitt favorit program. Herregud, vilken tur att vi råkade bläddra bland kanalerna strax efter kl nio i går. Och vilken premiär sen! Längtar redan till nästa onsdag för att få se fortsättningen. (Jag är inte den som streamar serier som ni kanske förstår)





Vårnytt

Hej!

Nu har solen lyst flera dagar. Ååå vad det är härligt.

Butikerna har också fattat att våren snart är här. Det är underbart att gå och strosa i stan med Ester i barnvagnen och njuta lite extra av mammaledigheten. 

Ny härlig scarf med rosa små stjärnor. Den kommer bli bra till vårens promenader.




12 månader

Hej!
 
Jag var bara tvyngen att göra ett bildcollage på alla Esters 12 månader. Som hon har utvecklats. Nu är hon en liten tjej med vilja och hon är ganska tydlig med det också. Men vilken solstråle hon är! Hon är nästan alltid glad och älskar oss och sin syster så mycket. Hon visar massor med kärlek ♥
 
På ett års kontrollen var hon 74 cm lång och vägde 9 025g.
 
 
 
// Sara♥
 

Kan själv

Hej hopp!

Ja, vår stora tjej är inne i en märklig fas. Det går upp och ner om jag säger så. Hon är världens underbarast unge ena stunden och i nästa stund är hon en skrikande skitunge. Men jag älskar henne så mycket! Hoppas humörsvängningarna går över snart.

När hon gör saker och jag frågar om jag ska hjälpa får jag alltid nej. "Jag kan själv" Och för att undvika de djupaste dalarna i humör så får hon oftast prova själv. 

Här hjälper hon mig dela potatisen. Det gick kanon även om jag var nervös över kniven. 




Tyst

Hej hopp!

Som många föräldrar vet så ska man ana oråd när det blir tyst runt sitt barn. Framförallt om barnet är runt ett år, nyligen lärt sig gå och klättra på allt möjligt. Jag hittade henne högst upp på pallen i köket. Galna unge!




Kalaspyssel

Hej!

Ja, på lördag är det trott eller ej ett år sen Ester gjorde entré hos oss. Jag fattar inte hur fort tiden har gott. Vår lilla solstråle! Vilken liten härlig tjej hon är. Hon förgyller våra dagar.

Såklart ska hon ha ett kalas på lördag. Jag har förberett för en prinsesstårta. Min variant av prinsessan Esters tårta. 




Dockvagn

Hej på er!

Nu har det börjat! Bråken mellan systrarna Tyrberg. Allt som Signe håller i ska Ester också ha. Signe piper och Ester blir förbannad....ja, herregud. Jag måste gå en kurs i konfliktlösning. Det var bråk om dockvagnen i dag. Som tur är kan man avleda Ester ganska lätt. Så hon blev nöjd när hon fick en annan vagn och docka. Jag är glad så länge det varar.

Men visst är hon fantastiskt söt, vår lilla tjej?!


Dagen

Hej på er!

Vilket vårväder vi har här i Skåneland. I helgen har det varit runt 8 plusgrader och på väg hem från dagis idag såg jag att snödropparna slagit ut. Härligt! Snart kanske vi slipper jobbiga overaller och stövlar.

I dag har vi ett års kontroll med vaccination på schemat. Efter det hoppas jag min lilla pärla ska sova gott ett par timmar så jag hinner förbereda hennes tårta. Mer om den i ett annat inlägg.



Hur ser er dag ut? 
Ha en riktigt bra dag kära läsare! 

//Sara

Överraskning

Hej på er!

Ni som följer mig på instagram @fru_tyrberg fick veta att jag har världens bästa man. 

Signe berättade nämligen för mig i fredags morse att farmor och farfar kommer och hämtar på dagis. Nej, det tror jag inte, sa jag. Jo, det sa pappa säger Signe då. Hon lät så övertygad att det slog mig att det var nått på gång. Vi ringer pappa och frågar då. Och visst var det så. Jag skulle packa vad jag behövde för en kväll och natt plus badkläder och sen hämta Fredrik på jobbet klockan halv tre. Jag sa till Signe att hon var duktig som hållt det hemligt för mig. Ja mamma, jag höll det i min hand hela natten sa hon och höll upp sin lilla hand. Så underbart sött sagt!

Strax efter fyra checkade vi in på Brösarps gästgiveri. Vi badade bubbelpool och bastade. Sen åt vi en god trerätters middag och bara njöt av stillheten och varandra. Tack älskling för en underbar alla hjärtans dag present!







Müsli

Hej! 

Jag har provat att göra min egna GI müsli. Den blev supergod! Prova den!


Recept på min GI müsli 

350 g havrekärnor
1 dl hasselnötter
1 dl valnötter
1 dl mandel
1 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1 msk kanel
1 msk olja
2 msk vatten
2 msk flytande honung
1 dl kokosflingor
70g blåbär
35g gojibär

1 sätt ugnen på 200 grader. Hacka nötter och mandel. Blanda havrekärnor med nötter, frön, kanel, olja, vatten och honung.

2 sätt in i ugnen och rosta i cirka 20 minuter. Rör om då och då så inte müslin bränns.

3 ta ut plåten och blanda ner kokos och torkade bär. Förvara i en burk med lock. 





















Kärlek

 
Vill bara kika in och önska er en fantastisk alla hjärtans dag och massor med kärlek.
 
 
Bild lånad här
 
 
 

lika?

Hej på er!
 
Nu när snart Ester är ett år, kan jag inte låta bli att jämföra foton på Signe. En del säger att de är lika, medan andra håller med oss om att de inte är lika. Vad tycker ni? Mina två små ett åringar. Precis lika fina ♥
 
 
 
 
// Sara♥
 

Förändring

Hej hopp!
 
Det är snart ett år sen min andra lilla fina tjej kom till världen. Vilket år och vilken utveckling ett barn är med om på bara ett år. Vilken förändring jag har gått igenom. Några kilo lättare och nu en pigg (ok, lite trött) och glad tvåbarns mamma. Man lär så länge man lever :)
 
 
 
 
Kram på er!
 

Födelsedag

Hipp hipp hurra på din födelsedag idag! Ett stort grattis till världens bästa make och pappa.

Grattiskramar från dina tre tjejer






Present

Hej på er!

När vi kom hem från vår resa låg det ett brev i brevlådan. "Save the date 7 feb". Det var min kära syster som låg bakom det hemliga brevet. I fredags var det den 7 feb :) Jag tog tåget till Göteborg och hade en trevlig helg med min lillasyster. Vi åt tapas på Pinchos och gick på konsert med Veronica Maggio. Sen sov jag över hos henne och fick sova första natten utan Ester på nästa ett år. Jag sov faktiskt riktigt bra och vaknade strax innan nio. Tack fina syster för en härlig tjejkväll.





Premiär

Hej på er!

För ett par veckor sen var Signe med på en tipspromenad i paprikaklubben på ica. Nu i veckan ringde dem och sa att hon vunnit. Jättekul och hon blev så glad. Framför allt över orden att hon vunnit ett pris ;) Priset var två biobiljetter till Disneys nya film Frost. Faktiskt väldigt lägligt då vi pratat om att se den med henne. Hon fick välja om mamma eller pappa skulle följa med. "Min pappa ska följa med mig" Attans jag som ville se den ;) Jag får vänta tills den kommer ut på film.

Det ska bli kul och se hur det går och vad hon tycker om bio. Vår stora tjej!!





Laddad

Hej hopp!

I dag börjar det! OS i Sotji! Invigningen är i kväll och i morgon lördag är det skarpt läge direkt med Charlotte Kalla. Härligt! Perfekt att vara föräldrarledig just nu kan jag meddela :)

Jag har köpt OS bilagan så jag kan ha full koll.

Nu kör vi!




Knäcke

Hej på er!

I veckan gjorde jag ett grymt gott GI knäcke. Det kan man äta som godis. Så gott är det ;)


Recept GI knäcke

200g solroskärnor 
100g linfrö 
100g sesamfrö
100g havrekli
2 tsk salt
5-6 dl vatten

Sätt ugnen på 160 grader. Blanda solroskärnor, linfrö, sesamfrö och kli (jag slängde även i lite pumpafrön) Blanda med vatten och låt svälla några minuter.
Fördela röran tunt på ugnsplåtar med bakplåtspapper med hjälp av en slickepott. Ställ en plåt överst i ugnen och en plåt nederst, och grädda ca 35 minuter.
Byt plats på plåtarna och grädda 35 minuter till. Låt svalna och bryt sedan i bitar.
Ät och njut!!




Flitig

Hej på er!

När jag för ett tag sen kom hem efter veckans tredje träningspass åkte Fredrik iväg för att träna. Nu har jag nattat två barn och ska hoppa in i duschen. Det gäller att ligga i om man ska få ihop vardagspusslet. Sen blir det mys i soffan framför familjen annorlunda.

Trött och nöjd mamma!


Tok

Hej hopp!

Ja, nu är vår Estertok överallt. Uppe på pallen mitt i köket... Halvvägs upp i trappan... Ja, på massor av fel ställen. Många blåmärken blir det. Just nu har hon det tredje blåmärket på kinden på kort tid. Men så härligt det är med två gående barn. Så stor hon plötsligt blev. Älskade fina lilla Ester! 




Snart

Hej på er!

Herregud!! Snart fyller vår lilla sessa ett år. Helt galet, vart har tiden tagit vägen?!

Vi är i Gbg hos mormor och morfar i helgen. Jag sprang in på Lagerhause och kollade in om det hade något fint till kalaset. Man kan lita på dem :) Till en ganska liten peng har jag detaljerna fördiga. Sen får vi se hur helheten blir. Men det ska nog ordna sig.








RSS 2.0