♥ Sommrig helg

Hej på er igen!

I helgen ska det blir riktig sommarvärme i hela landet. Vi får besök av Fredriks kusin och hennes sambo från Hultsfred. På lördag ska killarna cykla Ringsjön runt som uppvärmning inför Vätternrundan om några veckor. Vi tjejer ska nog mest sitta på balkongen och njuta av solen och prata. Kan även hända att jag kan få lite hjälp med mitt pyssel inför bröllopet.




Ha en riktigt bra fredag!

//Sara ♥


♥ Offert

Hej hej!

Nu i veckan fick vi den första offerten! Skit, det är dyrt att renovera. (Jag visste det, men ändå!) Vi hade våra tankar om hur mycket det skulle kosta med den summan som offerrten visade var vår slutsumma, när allt är klart och vi kan börja möbler där uppe. Tyvärr så blev vi inte så nöjda med offerten för vi anser att det inte är nått som ingår. Inga möbler till badrummet, inget kakel och ingen isolering till taket. Den största delen är arbetskostand. Och visst vi får dra av hälften men ändå. Vi belv lite chockade. Men den andra snickaren ska skicka sin offert i början på nästa vecka. Vi får se vad den säger. Är den ganska lika så är det ju så mycket det kostar helt enkelt. Jag hör av mig om det. Vi började i alla fall titta lite på vad vi vill ha för inredning i badrummet. Vi är nog ganska överrens som tur vad. Vi ska i alla fall ha två handfat och en stor spegel. Vi gör nämligen iordning oss samtidigt på morgonen och är då ivägen för varandra typ hela tiden. Vi är inte ute efter nått extra, utan nått vi kommer tycka om om tio år också. Det ska ändå vara kvalite på sakerna så det håller. Vi tror vi kan hamna på knappt 50 000 för materialet i alla fall. Det är mycket beslut ska ni veta. :)


Så här ser badrummet ut på entreplan. Som ni ser kommer det vara endel beslut när vi ska göra om detta också. Men det blir nog till nästa höst. Vi får leva med detta underbara kakel och inredningen så länge. Vi får se hur länge jag står ut med det.






♥ Prästen

Hej hej!

Mötet med prästen gick jättebra. Hon, prästen, var väldigt trevlig och vi fick förtroende för henne. Hon ville veta lite hur vi träffades och om vårt liv. Sen fick vi öva på löfterna och hur vi skulle gå in. Anledningen varför vi gör detta relativt tidigt är för att prästen ska ha semester och börjar inte jobba förrän veckan innan vårt bröllop. Då kände jag att jag ville ha koll på alla beslut som ska tas om själva vigseln innan hon går på semester. Men som sagt allt gick bra och vi har verkligen valt en mysig och fin kyrka.

På söndag ska vi även träffa kantorn och lyssna på psalmer och den eventuella utgångsmusiken. Det är alltid bra att ha hört hur det låter innan. Men vi har nog bestäm oss för psalmerna. Vi vill bara höra dem en gång till. Det kommer bli kanon.

//Sara ♥


♥ Stockholm

Hej på er!

Jag berättade inte så mycket vad vi gjorde i Stockholm förra helgen. När vi kom på torsdagen så vad det fint väder och vi gick runt lite på Götgatan och hamnade tillslut på en uteservering med ett glas rosé. Det var riktigt mysigt.

Både fredagen och lördagen bjöd på mulet och regnit väder. Därför blev det en heldag på stan innan konserten på fredagen. Både jag och Fredrik köpte ny jacka. vi har dem på oss på bilderna från förra inlägget. Som svar på din fråga A-S, min jacka är från Esprit och den köpte jag på Ålhens City. :) Jag är riktigt nöjd med den. Fredrik hade lite svårare att bestämma sig för en jacka så han köpte två och lämnade tillbaka en på lördagen innan vi åkte hem. men han blev också nöjd tillslut :)

På lördagen träffade vi upp familjen Olhson-Gunnarsson-Kristensen och gick på Nordiska museet med dem. Vi avslutade vår dejt på TGIF med suveräna burgare. Tack för en trevlig eftermiddag!

På söndagen satte vi oss i bilen och körde hem till mina föräldrar för att fira min kära syster som fyllde 21 år. Hon är en stor tjej nu :). Vi åt tårta och god mat.







♥ Möte med prästen

Hej hej alla vänner!

Idag har det varit en helt vanlig dag med jobb och träning. Tänk att dagarna och veckorna går så fort! Nu är det bara en månad kvar till vi flyttar in i huset. Vi har tillgång till övervåningen redan på måndag den 1 juni. Vi kanske kör över lite kartonger under juni så vi inte behöver flytta allt på en helg. Vi måste ju vara ute och färdig städade den 1 juli, då nya hyresgäster ska ta över vår lägenhet. 

I morgon ska vi träffa prästen och kantorn inför vår vigsel. Det ska bli spännande. Framförallt att höra vår tänkta utgångsmusik på orgel!! Vi ska även prata igenom psalmer och texter som ska läsas. Vi har verkligen ingen aning där så det känns skönt att få hjälp med det. Vi ska även komma ihåg att fråga några praktiska saker. 




Jag har även boka in ett möte med Flädie mat- och vingård nu. Tänk att det ska ta sådan tid innan man kommer till skott! Men nu är det gjort och vi ska träffas den 11 juni. Nu börjar det närma sig känner jag. Framför allt när man har dessa möten och det bara är detaljplanering kvar! Skit! ♥ Men kul är det!

Ha en toppen kväll så hörs vi snart igen!

//Sara ♥


♥ Bilder från Stockholm

Hej på er!

Hoppas ni haft en riktigt bra helg. Det har vi haft. Vi har gått på stan, ätit och druckit gott! Här kommer lite bilder från helgen.














Ha en fortsatt bra kväll så hörs vi om vad som händer i veckan.

//Sara ♥

♥ Bonde söker fru

Hej igen!

I morgon presenteras de nya bönderna i "Bonder söker fru" på TV4. Jag är svag för denna typ av program. Det har nog att göra med att det handlar om kärlek! Jag ser framemot att följa bönderna i deras jakt på kärleken under hösten.


Ha en riktigt skön helg!

//Sara ♥





♥ Huvudstaden

Hej hej!

I morgon åker jag och min älskling till Stockholm för att ha en mysig helg. Fredrik fick biljetter till Laura Pausini av mig när han fyllde år. Denna konsert är på fredag på Cirkus. Det ska bli kul att gå på en sån typ av konsert.



Vi ska även göra stan och det blir säkert nått shoppat också! Jag går gärna i inredningsbutiker och drömmer om vårt hus. På fredag kväll ska vi även gå ut och äta något riktigt smarrigt. I morgon tänkte jag att vi skulle köpa räkor eller nått annat romantiskt och äta hemma i lägenheten. Vi får se vad min älskling tycker om det.

♥ Bilder från vinprovningen

Hej på er!

Helgen har varit bra. Hoppas ni också haft en bra helg.

Vi hade väldigt trevligt med min kollega och hennes kille i fredags. Då bjöd vi på grillad fläskfilé med klyftpotatis och portionskladdkaka med jordgubbar och glass. Det var en uppskattad meny. Tack för en trevlig kväll. Det får vi göra om snart.

I går hade vi vår vinprovning. Det blev väldigt lyckat. Vi provade två vita viner och tre röda. Alla "deltagare" fick välja sin favorit och sen räknade vi ihop resultatet. Som tur var så valde jag och Fredrik samma vita och samma röda! Hade varit lite jobbigt om vi valt olika ;) Nu ska vi ringa i veckan och bestämma ett möte med vår fest arrangör. Tack för att ni kom och att ni ville hjälpa oss med detta.




Jag fick dessa fina liljekonvaljer av mina underbara favorit tjejer!
Tack Ella och Alva!



♥ Helgen

Hej på er!

I kväll kommer min kollega och hennes kille på middag. Vi har tänkt grilla så vi får hoppas det är lika fint väder då som nu. Ska bli rinktigt kul att umgås lite utanför jobbet.

I morgon kommer Fredriks kusiner och deras familjer hit för vår lilla vinprvning. Det blir ju självklart en god middag till också. Är alltid så kul att träffas så det ska bli riktigt trevligt.

På söndag ska nog Fredrik spela golf, men jag vilar mitt ben över helgen också. På tal om mitt ben så känns det bättre och jag tycker nog att svullnaden har gått ner lite. Vi får helt enkelt avvakta och se vad som händer. Är ju ändå på nått sätt glad om det nu inte är en propp till. Det va ju sista gången förra gången lovade jag mig själv. Synd bara att jag inte kan styra över det.

Ha en toppen helg!

//Sara ♥


♥ Hemligt

Hej igen!

Varför jag inte skriver speciellt mycket om bröllopet är för att vi har valt att hålla detaljerna hemliga. Men tro mig det finns mycket att visa för er, men det får bli efter 15 augusti. På fredag är det bara tre månader kvar!! Det är fortfarande mycket kvar att fixa. Just nu är det mycket med festprogrammen och bordsdekorationer. Det finns som tur var ganska mycket inspiration att se på internet. 

På lördag ska vi i alla fall ha vinprovning som jag nämnde tidigare. Efter det ska vi boka ett möte med Flädie Mat och Vingård för att gå igenom hur vi vill ha festen. Det ska bli kul.

Nu ska jag sova. God natt på er!

//Sara ♥

♥ Bygglov

Hej hej!

Fredrik blev äntligen klar med ritningen till bygglovet i fredags. Väldigt skönt att få in det, så nu är vi i systemet i alla fall. Vi får väl se hur lång tid det tar.

Vi har även bestämt att vi ska isolera taket utifrån med nån slags cellplast för att spara så mycket yta invändigt som möjligt. Det ska bli spännande att se hur det blir. Det är tydligen en ganska ny metod. Men när vi sökt på internet så har den bara fått bra betyg. Framförallt så verkar den hålla värmen kvar i huset och det är ju det vi vill.

Nu är det bara en månad kvar till flytten. Vi ska snart börja packa våra saker. Vi har inte så mycket men det tar sin tid i alla fall.

Ha det toppen!

//Sara ♥

♥ Falskt alarm?

Hej på er!

Läkaren ringde i dag efter att hon tittat på röntgenbilderna från Stockholm, där jag var förra gången. Enligt dem bilderna så hittar de inga nya aktiviteter, som de kallar det, utan bara rester från den förra som jag hade i juni 2008. Alltså vill läkaren avvakta och se om svullnaden går ner men gör den inte det på en vecka så ska jag nog ändå behandlas. Hon sa att det i så fall är en väldigt lite propp som inte syns på bilderna. Men som både hon och jag då undrar är vad det kan vara i så fall. Det är fortfarande oklart, men jag ska vila från träningen den här veckan så får vi se vad som händer. Men en ska som är söker och det är att symtomen är dem samma, svullen, rodnad och öm om jag kommer emot. Jag vet inte om jag är glad eller vad jag är. Jag borde vara det så det är jag väl egentligen. Är väldigt nöjd om jag slipper trycka i mig stark medicin igen. Jag skriver igen om vad som händer.

Ha en bra kväll!

//Sara ♥

♥ Blodpropp?

Hej hej!

Vi har haft en riktigt mysig helg med besök från våra kära vänner Emil och Kristin från Karlstad. I lördags gick vi en sväng på stan i ett somrigt Lund. Vi satte oss även på en uteservering och åt en räkmacka och drack några glas vin. I söndags åt vi en god frukost i solen på balkongen. Tack underbara vänner för en trevlig helg! Så synd att det är 60 mil emellan oss.



I torsdags började jag känna nått konstigt i vänster benet. Misstänkt  samma symtom som det andra blodpropparna. I fredags började benet svullna upp och i lördags började det göra ont att gå. Så vi beslöt att åka in till akuten i dag. Det gick förvånads värt snabbt. Allt gick på fem timmar. Det är skillnad från sjukhusbesöket i Stockholm förra året. Eller hur, Line? :) Läkarna kunde inte riktigt uttala sig om det var en ny propp eller om det var de gamla propparna som spökade, så jag ska träffa specialister i morgon. Så vi får se hur det slutar. Men tre proppar och 24 år, det går inte ihop! 

Så här såg väster benet ut i morse.


Jag skriver senare i veckan och berättar hur det går.

Ha en bra kväll!!

//Sara ♥




♥ Vinprovning

Hej hopp!

Vi har äntligen fått vinlistan från Flädie nu. Så nu kan vi börja bestämma oss för vad vi vill ha. Maten är bestämd till största delen. Det är bara förrätten som fortfarande är lite svävande. Vi har iallafall fått vinförslag som passar till maten. Två förslag till fördrink, två till förrätten, fyra till huvudrätten och två dessertvin. Så det blir många flaskor att prova. Först tänkte vi ha vinprovningen med Fredrik föräldrar men vi kom på att vi inte kan dela på 8 flaskor på en kväll. Då känner vi nog inte vad dessertvinet smakar tillsist :). Vi bestämde oss därför att bjuda in Fredriks kusiner från Karlskrona och Torslanda för en vinprovning. Då blir vi ändå åtta stycken som kan "smaka". Har man väl köpt alla flaskorna så vill man ju kunna dricka upp dem och inte hälla ut för att vi inte klarar av att dricka mer. Det blir nog kanon och kusinerna ställde mer än gärna upp på detta.

//Sara ♥


♥ Bygglov

Hej igen!

Nu när jag kommit igång är det lika bra att fortsätta och berätta vad som hänt den senaste tiden.

Fredrik har varit jättedukig med att rita in kupan på vårt hus inför bygglovet. Men när han åkte ner med det till kommunen så var det självklart fel!! Nu får han göra om allt. Så kan det va. Men nu vet han hur han ska göra i alla fall :)

Vi har inte fått någon offert än från någon av de tre snickarna. Det verkar vara svårt att beräkna. Det är ju en ganska omfattande renovering så jag antar att det vill göra så noga som möjligt. Det får ju stå för sin offert sen om vi väljer just dem. Vi får se hur det blir, väldigt spännade. Vi har iallafall ritat att kupan blir 2.40. Vi får hoppas det räcker till badrummet. Jag ska scanna in bilden som Fredrik ritat så ni får se hur det "kanske" blir.

Ha en fortsatt bra dag!

//Sara ♥


♥ Valborg

Hej hej!

Nu har det gått ytterligare en tid. Det här med att hinna blogga när man jobbar heltid, tränar, planerar bröllop och pratar med snickare det va nog ganska optimisktiskt :)

Men vi hade en underbart mysig valborgshelg med sol, släkten och bröllop. Valborgsmässoafton firade vi med Fredriks moster och hennse familj som hade kommit ända från Umeå. Vi gick till brasan för att se den, men det var eldningsförbud så det blev ett firande utan eld. Det gick ju bra det me. Den 1 maj tog vi det mest lugnt och satt i solen på förmiddagen. Senare så åkte vi och hjälpte Fredriks kusin att förbereda inför det stundande bröllopet. Vilket blev väldigt fint och roligt. Tack Helena och Micke för en toppen dag!

Återkommer med bilder från denna sköna valborgshelg. Tänk att jag skriver det hela tiden. :) att jag ska återkomma med bilder, haha.

Ha en riktigt bra dag!

//Sara ♥

 

 

 

 


RSS 2.0