Gott Nytt År

Jag vill kika in och önska er ett Gott Nytt 2014. Hoppas ni alla får en fantastisk kväll och en bra början på nya året.







Favorit

Hej! 

En skön slapp söndag och en favoritfilm på tv. Det blir inte många knop gjorda här idag. Kanske att jag byter kanal till Madicken börjar om ett par timmar :)

Klassiska filmer i mellandagarna är så härliga!




Julafton nr 2

Hej på er!

Annandagen idag. Sen och lång frukost. En liten sväng på stan och snart lutfisk till middag. En perfekt och härlig dag!

Äntligen kom tomten till Signes skräckblandade förtjusning :) Återigen massor med paket, god mat och en trevlig kväll!




God Jul

Jag vill önskar mina fina läsare en riktigt god jul! Ha nu en skön julhelg med mycket mat, godis och julklappar.




Juldessert

Hej!

I fredags gjorde jag är trevlig cheesecake med apelsin och pepparkaka. Jag kan verkligen rekommendera en syrlig efterrätt som komplement till allt sött godis vi smaskar i oss. Vi böjd våra fina vänner Josefin, Mats, Gabriel och Isac på en skinkmacka och julöl i fredags och denna dessert var uppskattad. Framförallt av Gabriel som tog om tre gånger :) Tack för att ni förgyller våra dagar, fina vänner!




Julafton nr1

Hej på er!

I helgen har vi firat jul :) Vi hade min familj på besök i två dagar. Vi har delat ut julklappar, ätit julmat och kalkon, mumsat godis och även åkt skridskor. En härlig julig helg. Jag är också väldigt glad att min farmor som är 92 år orkade följa med. Tack familjen för en bra jul!




Julklapp

Hej!

Fredrik är föräldrarepresentant på dagis så vi drog igång en liten insamling till Signes underbara dagisfröknar. 
Jag köpte varsitt armband från SOS barnbyar till dem. 

"Ett armband fyllt av mening, en liten pärla och en stor, ett barn och en förälder. Ett armband för att stärka familjeband som visar att du, eller någon du tycker väldigt mycket om, är en del av världens största familj. 

När du köper armbandet Lite SOS Barnbyar går alla intäkter till SOS Barnbyars projekt för att stödja barns rätt att få växa upp i en familj, med trygghet, respekt och kärlek. Läs mer om SOS Barnbyar och vart pengarna går på www.sos-barnbyar.se

Armbandet är designat och framtaget för att skapa Lite Kalabalik till förmån för SOS Barnbyar."







Min lilla

Hej på er!

Idag den 22a december är min lilla tjej 10 månader. Helt galet vad tiden springer i väg.
I fredags var vi på BVC med läkarbesök. Hon blev godkänd och väger ca 8600g. Det är inte långt kvar tills hon tar sina första steg. Nu står hon en stund utan att hålla i sig. Hon går utan problem upp för trappan och klättrar på allt hon kommer åt.
Hon vaknar fortfarande flera gånger på kvällen innan jag har lagt mig. Men sen sover hon ganska ok. Jag ammar fortfarande ett par mål på natten men hon somnar bra till en flaska välling. Efter resan ska jag ta tag i ammningen. Jag är ganska less på det nu.

Grattis på 10 månadersdagen lilla busiga tokiga solstråle.




Slut

Hej hopp!
 
Nu är den slut... så där ca 80 timmar senare...snyft! Fifty Shades of Grey, vilken triologi. Jag bara älskar den. En kärlekshistoria med lyckligt slut. Det kan inte bli bättre. Att det skulle vara tantsnusk är en överdrift. Visst det är detaljerade "kärleksmöten", men det är så mycket mer än det.
 
Jag lyssnar på mina böcker. Jag slukar dem kan man säga. Det är perfekt på promenader, när jag diskar eller hänger tvätt. Att jag skulle få tid att sitta ner med en bok, det skulle inte hända. Därför är det perfekt att lyssna. Jag lånar dem på biblioteket och laddar in dem helt lagligt i datorn och för över dem till mobilen. Det är ett tips till er andra föräldrarlediga.
 
Nu ska jag sätta tänderna i den aktuella "Gone Girl". Eftersom vi snart åker på semester vill jag har några fler böcker på lager. Är det någon som har nått hett tips? Jag gillar deckare/spänningsromaner och riktigt tjejiga kärlekshistorier. Jag har reserverat Liza Marklunds senaste "Lyckliga gatan", men tvivlar på att den blir min innan vi åker.
 
 
Bild från piratförlaget
 
// Sara♥
 

Babysim

Hej på er!
 
Som jag tidigare skrev så var Fredrik ledig i måndags. Vi åkte alla till babysim med Ester och Fredrik fick simma och jag tog kort. Det var sista gången och vi har bestämt att göra uppehåll i simningen nu. Nu är hon så stor att hon också tycker det är kul att åka till badhuset med hela familjen. Vi ska ta oss i kragen att försöka göra det med tjejerna lite mer regelbundet i vår. 
 
 
Nästa gång hon badar är i 30 gaders värme :) Som vi längtar!
 
// Sara♥
 
 

Lucia

 
Trevlig Lucia!
 
 
 
 
 
Ha en riktigt mysig dag.
 
// Sara♥
 

Julpyssel

Hej på er!
 
Som ni märkt hade vi tidigare en dag med julpyssel tillsammans med våra vänner AS och Jocke. Vi gjorde bla kransar, pepparkakshus och egen glögg. En jättetrevlig dag och kväll. Det får vi göra om nästa år. Tack för att ni kom, kära vänner!
 
 
 

Måndag

Hej på er!

Vilken härlig dag vi hade i går. Dagis var stängt och Fredrik var ledig. 

Vi uträttade många ärenden så som vaccination, julklappar, babysim och träning för oss båda. 

Fler sånna dagar! Tänk att förlänga helgen med en dag. Underbart!

Mina tjejer på väg till dagis i morse.




Planering

Hej hopp!

Mitt i allt julstök måste vi ju också planera vår resa. Jag börjar bli lite stressad över packningen. Vad har barnen för sommarkläder i sina respektive storlekar? Det är lite att gå igenom. Hur mycket mat och välling ska med? Blöjor? Ja, ni fattar. Det är fortfarande endel frågetecken.




Aktivitet

Hej på er! 

Förra veckan var jag ute på med jobbet på en riktigt trevlig aktivitet. Vi spelade boule och åt middag på ett jättemysigt ställe på Drottningtorget i Malmö. Konceptet finns tydligen i Stockholm också. Det var kul att få lite vuxentid och prata av sig om skvaller med fina kollegor :) 

I morgon är det dax igen. Då är det årets julfest! Ska bli så kul att komma iväg lite och att klä upp mig :)




Pärla

Hej på er! 

Signe har som ni tidigare sett en adventskalender med småsaker. Första paketet innehöll pärlor och pärlplatta. Hon har inte pärlat något hemma tidigare. Men oj så duktig hon var. Två fina hjärtan till mormor och farmor gick i rasande fart ❤️.

Min stora fina tjej!




1a advent

Hej vänner!

Då är december och första advent är här! Vi har en mysig morgon med fina vänner, vinterstudion och adventskalender. Precis som det ska vara. Det är bara snön som saknas :)

Ha en riktigt bra dag!


Här är min adventsljusstake! Jag blev riktigt nöjd. Ljusen kan brinna LÄNGE utan att dekorationen brinner upp.


RSS 2.0