♥ Stress

Hej hej!

Jag har en liten stund över på lunchen och tänkte uppdatera er lite.

Som nog alla redan vet så har vi flyttat in i huset nu! Altt är huller om buller i hela huset. Det ända som är någolunda ordning på är köket och den inglasade altanen. Kläderna ligger fortfarande i resväskor och påsar. I vardagsrummet står alla möbler och flyttkartonger i en stor röra och vi sover i TV-rummet! Jag som hatar att ha oordning får stå ut ett tag till. :-)

I lördags överraskade alla Fredriks vänner honom och kidnappade honom för en riktigt rolig dag. Fredrik fattade inte ens när alla kommit in i hallen att de var där för svensexa. Han frågade vad gör ni här!! Haha! Han hade en riktigt rolig dag och av bilderna att döma så ser det verkligen ut så. Jag undrade där ett tag om det var den mannen jag ska gifta mig
med... haha!


Så här förvånad blev Fredrik när 14 grabbar stormade in i huset i lördags morse.


Det var klassiker tema på svensexan. Här springer han en runda i Lund.


Snygga skidor hade de skaffat till mini vasan i Lund.


Är det denna mannen jag ska gifta mig med?



Medan Fredrik hade en underbar dag/kväll/natt med sina fantastiska vänner så kämpade jag, mamma och pappa med huset. Jag målade taket i sovrummet två gånger, mamma målade hyllorna i linneskåpet vita (var bajsbruna innan) och pappa rev väv och panel i källaren. Fredrik tycket i alla fall att vi varit duktiga. Så nu vill vi få färdigt sovrummet så fort som möjligt så vi kan få iordning på ett rum i alla fall. Stress när vi kommer hem och sterss på jobbet så jag hinner klart med allt innan semestern.... nerdräkninge har börjat!

Ha en superdag!

//Sara ♥

♥ Dagen D

Dagen är här! Dagen då vi ska få nyklarna till vårt efterlängtade hus! Tänk att kunna gå ut på gräsmattan och allt annat som hör hus till. Ikväll ska vi fira! Det är en speciell känsla ska ni veta.







♥ Bilder från Midsommar



Här ser ni tårtan jag bakade. Gjorde en tredjedels sats eftersom vi bara var två. Den är kalasgod!



Midsommar picknick på en ö i skärgården.




Frukost i solen utanför "granngården" där vi bor under renoveringen av det stora huset.


// Sara ♥





♥ 1 dag kvar!

Hej hej!

Jag kan inte riktigt fatta det! Vi får huset i morgon! Yipppi! Flyttstädningen gjordes i går så vi var där och godkände den. Nu när huset är tomt ser man ännu mer vilka potentialer huset har. I går träffade vi även en konstruktör som ska göra en ritning på övervåningen. Vi behöver ha den både för att de olika snickarna ska veta hur vi vill ha det och för att de ska kunna räkna så exakt som möjligt på det samtidigt som vi vill ha en för det är svårt att se det framför sig hur det ser ut när man rivit ut allt och byggt upp nya väggar. Vi ska få den redan i början på nästa vecka så det är kanon.

Vi var även på Flügger Färg i går och tittade på vad vi ska ha för färg när vi målar innertaket i sovrummet och TV-rummet på entreplan. Vi ska även köpa färg till att måla innerdörrarna och fönsterkarmarna. Vi fick nämligen en rabattkupong på 30% på ett inköp. Därför tänkte vi köpa allt på en gång. Vi lånade även hem kataloger på tapeter. Vi har tänkt att tapetsera i sovrummet och TV-rummet. Vi f¨r se om vi kommer fram till nått som vi båda gillar ;)

I kväll packar vi det sista inför flyttlasset som går på fredag. Denna vecka önskar jag att dygnet ska ha många fler timmar. I dag var jag på jobbet kvart över sju för att kunna vara ledig på fredag. Jag ska hinna sköta jobb, packa inför flytten, träna så jag kommer i bröllopsklänningen och göra bröllopsprogram.... hjälp! Tur att jag har två helger framöver som ska ägnas åt hus och bröllop. Det löser sig, men det är mycket :)  

Ha en bra dag!

// Sara♥

p.s jag ska lägga in bilder från midsommar när jag hinner ;) d.s


Fina väggdekorer från myfirstroom.se


♥ Jordgubbstårta

Den här jordgubbstårtan ska jag göra till i morgon. Jag gjorde den för några års sen, även då till en midsommar så jag vet att den är jättegod. Prova den!


Jag har köpt färdig tårtbotten!

Jordgubbstårta

Jordgubbstårta

Buffé nr 6 2006, sid 17

Ingredienser
Portioner: 15 personer

TÅRTBOTTEN
4 stora ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 msk hett vatten

FYLLNING
3 rabarberstjälkar (ca 350 g)
3 msk flytande honung
2 dl äppelmos
3 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar


Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker poröst.
3. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner mjölet i socker- och äggblandningen. Häll på vattnet.
4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner i smeten.
5. Smöra och bröa en stor, rund form (ca 30 cm i diameter) och häll i fyllningen. Grädda kakan ca 40 minuter, känn efter med en sticka om den är torr. När kakan svalnat, stjälp upp den på ett fat och dela den i tre bottnar.
6. Skala och skiva rabarberstjälkarna. Smält dem med honung i en kastrull på svag värme ca 10 minuter. Låt svalna.
7. Lägg rabarberfyllningen på understa bottnen. Lägg på den andra bottnen och bred på generöst med äppelmos. Lägg på den tredje bottnen.
8. Vispa grädden och fördela den över tårtan.
9. Ansa, skölj och skiva jordgubbarna, fördela dem över tårtan. Dekorera gärna tårtfatet med vackra blad, t ex från hallonbusken.

//Sara ♥


♥ Glad Midsommar


Ha en riktigt skön midsommar helg!



♥ Midsommar!

Hej hej!

Då vad den här, den svenska traditionen Midsommar. Som vanligt är det 15 grader och regn ute... Fast det är ju i Skåne. Jag hoppas att det är bättre på östsidan. Vi ska nämligen till paradiset på jorden. Sommarstället på Senoren i Karlskrona skärgård. Vi ska faktiskt inte göra nånting, vilket ska bli väldigt skönt. Förhoppningsvis är det i alla fall ok väder så vi kan åka ut med båten. Kanske blir det en golfrunda också.

Glad Midsommar mina kära läsare!

//Sara ♥


♥ Huskontraktet

Hej igen!

Nu är det bestämt. Vi ska skriva kontraktet på huset torsdag den 25 juni kl 16!! Då är det vårt. Yippi! Nu är det nedräkning.

//Sara ♥










♥ Vätternresultat

Hej på er!

Fredriks mål med vätterna var någonstans mellan 13 och 14 timmar. Jag kan inte fatta det riktigt hur duktig han var. Han kom nämligen i mål på 12 timmar och 12 minuter!!! Grattis min älskling! Du var jätteduktig. Bara två delar kvar på klassikern detta underbara 2009!!

10003 FREDRIK TYRBERG, LUND
Vätternrundan 2009
DepåResultat
Start 00:54
Gyllene Uttern 03:48
Fagerhult 06:49
Karlsborg 09:39
Medevi 12:21
Mål 13:06

Historiska resultat
LoppStartnrStarttidMålgång
Vätternrundan 2009 10003 00:5413:06


//Sara ♥


♥ Hultsfred

Hej hej!

Nu sitter jag hemma hos Martina och Patric och fixar med pysslet till bröllopet. Martina jobbar två timmar till, sen kommer hon hem till mig. Våra killar är ju som sagt och cyklar runt vättern. När jag gick upp i morse så hade M skrivit en lapp till mig att Patric hade brutit i Gränna medan min älskling fortsatte. Han är envis som jag vet inte vad ;) Jag fick ett sms från honom vid halv nio att han var i Hjo och skulle äta lassagne innan han fortsatte det återstående 12 milen. Du är så duktig min älskling ♥. Patric bröt för att det ösregnade och var svinkallt. Tydligen höll Fredrik värmen bättre. Jag återkommer med mer info när han kommit i mål om några timmar.

Ha en riktigt bra lördag!

//Sara ♥


♥ Vätternrundan

Hej hej!

I natt och i morgon ska min galna älskling cykla vätternrundan tillsammans med ännu en galning. Så i dag åker vi upp till Hultsfred där jag ska stanna hos Martina och äta god mat och sova gott medan våra killar cyklar 30 mil i regn och storm. Vi ska hämta dem i Motala efter ca 15 timmar!!! Jag fattar inte hur man kan göra detta frivilligt. Fast jag är stolt över honom ♥

 

♥ Flädie

Hej på er!

I går hade vi möte med Stina på Flädie Mat och Vingård. Om vi inte var helt övertygade innan så är vi verkligen det nu. Hon är riktigt proffsig och tillgodoser våra personliga önskemål. Det kommer blir så himla perfekt. Jag längtar efter att få bjuda alla våra nära och kära på tidernas bästa bröllopsfest ♥ 





foto: Frida Rundberg

             


♥ Grey´s anatomy

Hej på er!

När klockan var tjugo över nio i onsdags så blippade jag lite på tv och undrade om det var nått bra på tv nu när det sista Grey´s gick förra veckan....shit!!! Det var inte alls sista avsnittet förra veckan! Det var ju ett i går också. Jag missförstod helt och håller och blev jätte ledsen att jag misasde den första delen igår. Attans! Men jaja, jag förstod ganska snabb vad som hänt. Grey´s anatomy är i alla fall den bästa serien jag vet. Alla avsnitten är så himla bra. Jag både gråter och skrattar nån gång under varje avsnitt.



♥ Första flyttlasset

Hej på er!

I går körde vi ut det första flyttlasset till huset. Det bestod av ett nyinköpt begagnat köksbord och fyra stolar. Vi vill inte köpa några nya möbler innan vi renoverat köket. Men vi har i dag ett ganska stort köksbord så vi var tvugna att köpa ett mindre som vi kan ha tillfälligt. Det blev detta runda bord. Min älskling är en riktig affärsman så vi fick bord och fyra stolar för 500 kr! Ett riktigt kap om jag får säga det. Visst det är begagnat och lite skavt men det ska ju som sagt bara vara tillfälligt.

Vi har pratat med mäklaren nu om att skriva kontraktet på tordagen den 25 juni!! Vi ska bra kolla med vår bank att det är ok för honom. Eftersom det är på vår bank vi ska vara. Vi har tagit ledigt på fredagen sen så vi kan flytta ut allt på fredagen. Ska bli så himla kul! Längtar så mycket. Men jag längtar ännu mer tills allt är renoverat så som vi vill ha det. Fredrik träffade en tredje snickare i går och han skulle försöka få färdrigt offerten innan midsommar. Vi får väl se om han lyckas överträffa våra förväntningar. Snickarna hittills har ju inte direkt varit snabba, allra minst hållt vad de lovat.

Ha en kanon kväll!

//Sara ♥






♥ Packhelg

Hej på er!

I helgen har vi tagit det lugnt och bara varit hemma. Vi har bla packat och börja lite smått med bordsplaceringen till bröllopet. 

Just nu kollar vi på tennisfinalen och i kväll ska vi på bio och se änglar och demoner.

Här kommer lite bilder från helgen.

Fredrik funderar på bordsplaceringen.



Här ser ni min nya hårfärg.




Ha en riktigt skön söndag!

//Sara ♥



♥ Egen tid

Hej på er!

Min älskling är i Luxemburg med jobbet och kommer hem ikväll. Han åkte i onsdags så jag har haft några kvällar för mig själv. Visst är det konstigt att när man blir ensam hemma så får man städ ryck. Är det fler som blir sånna? I onsdags så tvättade jag, diskade upp allt som låg framme i köket samt vek tvätt. I går tvättade jag lite till samt började packa. Jag borde ha gjort som säkert Fredrik skulle ha gjort, satt mig i soffan och kollat på tv ( i hans fall vid datorn) ;-). Men jag får sån energi att göra sånt när jag är ensam hemma. Riktigt konstigt.

I går var jag även hos frisören och klippte mig minimalt samt gjorde ljusa slingor. Jag har färgat håret mörkt några gånger nu men jag vill vara blond till bröllopet. Jag blev nöjd så det känns bra. Jag måste nog fylla i utväxten innan bröllopet, men vi får se hur mycket solen tar på håret. Jag visade även några uppsättningar för frisören så hon vet hur jag vill ha det. Hon sa att det passar bra för mitt hår så det känns lugnt och bra.

Ha en bra dag!

//Sara♥


♥ Offertnytt

Hej igen!

Det här med att få offerter var svårare än vi trott. Vi trodde att snickare var angelägna om att få jobb nu i finanskriser men det verkar inte som om de är så intresserade. Kan vara pga rotavdraget, både som positiv och negativ effekt. Den positiva effekten kan vara så att snickarna har fått endel jobb och inte behöver ta allt. Den negativa effekten är att snickarna själva måste sköta rotavdraget from 1 juli och tack vare det tycker de att det blir krångligt att ta jobb från privatpersoner. Vi vet inte men nått måste vara fel när det tar två månader att få en offert.

Fredrik ska i alla fall träffa ytterliger en snickare nu på måndag. Vi bestämde oss för det när den först offerten var extremt hög utan att nått direkt ingick i priset. Pappa kollade med några gubbar på sitt jobb och de trodde att så som offerten var utformad så skulle slutsumman för jobbet hamna på dubbel så mycket som den redan var summerd till :( Hjälp!!



I går fick vi även redan på att de som bor i vårt hus nu ska flytta in i sitt nya hus redan den 14 juni så vi kan förhoppningsvis skriva kontraket fredagen den 26 juni!! Så himla kul!! Mina föräldrar har tagit ledigt den fredagen så har vi bara packat färdrigt så kan vi nog flytta det mesta redan på fredagen. Jag längtar!!!



♥ Nationaldagen

Hej hej!

På lördag är det Sveriges nationaldag och det ska vi fira med att vara hemma och bara vara! Eller ja, vi ska packa, pilla med bröllopssaker, kolla ut fotografiplats till bröllopsfotot samt träffa kantorn igen. Så inte rikigt bara vara, men nästan.





RSS 2.0