Tågresa

Hej på er!

Just nu sitter jag och tjejerna på tåget mot Göteborg. Mormor är ledig i morgon, så vi passar på att ta en extra dag i favoritstaden.

Vi bokade snabbtåget. Tar bara drygt två timmar. Helt perfekt! Vilket tåg dessutom. Så fräscht och massor med plats. Eftersom det är mitt på dagen så är det ont om folk också. 

En bild på oss jag la ut på instagram @fru_tyrberg




Kontrast

Hej på er!

Det har snöat i mer än ett dygn nu. Och äntligen var det en decimeter på gräsmattan :) Signe gick ut innan mig när vi skulle traska till dagis i morse. Hon gjorde massor med fina snöänglar :)

Vilka kontraster! För en dryg vecka sen plaskade hon i poolen och drack god jordgubbsjuice i solen. 









Premiär

Hej hopp!

En sak som jag gillar med varje ny "period" på året, är alla säsongspremiärer som drar igång.  Jag gillar att kolla på tv på kvällarna när barnen har lagt sig. Gärna med en kopp te i handen.

Idag hade ett av mina favoritprogram premiär. Familjen annorlunda. Det är ett sånt där skönt avslappnat program som man kan slötitta på. Sen är det bra att se kaos hos andra och inte bara hos sig själv :)




Vår resa, del två

Hej!
 
Nu kommer fortsättningen...
 
På den femte dagen tog vi tåget vidare mot kusten och Mui Ne. Där bodde vi på Pandanus Resort. Vi trivdes väldigt bra där fast vårt hotell låg en bra bit från stan. Men taxi var billigt så när vi ville till stan så var det inga problem.
 
Vi höll oss mest vid poolen och badade och solade. Barnen trivdes väldigt bra med det.
 
Massor med mys vid den stora härliga poolen.
 
Några halvdagarsutflykter gjorde vi. Nedan ser ni bilder från dem olika.
 
 
Vi bodde bara några minuter från de röda sanddynerna, där vi hyrde en "pulka" och åkte på sanden.
 
 

 En morgon åkte Fredrik tidigt in till byn för att se hur fiskemarknaden gick till. Havet kryllade av små fiskebåtar.
 
 Vi tittade på något som kallas fairystream. Havet hade gjort landskapet jättefint. Där Signe står kom det varmt vatten från jordens kärna.
 
 
 
Vi besökte även en liggande Buddha. Det mest spännande med den utlykten var de rosa "äggen" vi åkte upp på berget med samt de vilda små aporna vi stötte på.
 
 
Kvällarna blev tidiga och vi har sovit ganska mycket. Väldigt skönt för en småbarnsfamilj som denna. 
 
Vi besökte många härliga restauranger i Mui Ne och våra tjejer skötte sig så bra.
 

Vi har haft en riktigt härlig resa som skapat många minnen och nya erfarenheter. Vi är så glada att vi gjorde det och ångrar ingenting. Upplägget blev perfekt för oss. Barnen har varit pigga och glada. Det är det viktiga för oss.,
 
Nu är vi tillbaka i vardagen och det är riktigt härligt det också. Fredagsmys och lugna härliga kvällar hemma är inte fy skam det häller. 
 
// Sara♥
 
 

11 månader

Hej hopp! 

Igår blev vår lilla älskling hela 11 månader! Ojoj, bara en månad kvar till ettårs dagen. 
Det händer mycket med den lilla just nu. Framförallt har jag äntligen lyckats sluta amma. Trodde aldrig jag skulle hålla på så här länge. Första natten utan var hon skit förbannad på mig och Fredrik och Signe fick gå ner i lekrummet och lägga sig. Men det går framåt. I natt sov hon riktigt bra. Somnde i sin säng kl19, vaknade för välling 21.30 sen sov hon i sin säng till 04.15!! Så härligt! Dagen började iof tidigare än förr men det är helt ok när jag får sex timmar sammanhängande sömn.
Hon går nu också! Hon väljer till och med att gå. Hon kryper bara när hon har ramlat. Hon är så duktig! 
Den ena framtanden spricker fram vilken dag som helst. Men än så länge har hon sina två små gryn där nere.






Vår resa, del ett

Hej hej!
 
Då ska vi se om jag kan skriva ner lite om vår resa. Vi var borta i 18 dagar och åkte på nyårdagen, alltså den 1a januari. Vi mellanlandade i Dubai och sov där en natt. Så resan dit blev uppdelad på ett bra sett. Sex timmar till Dubai och sen sex timmar till Ho Chi Minh.
 
Flygresan gick jättebra. Vi har så duktiga tjejer ♥
 
I Ho Chi Minh stannade vi fem nätter vilket blev fyra hela dagar i staden. Den femte dagen blev en resdag vidare mot kusten.
 
Äntligen var vi framme! Middag på hotellet innan vi kröp i säng.
 

Första dagen var vi riktiga turister och såg bla Återföreningens palats och Notre Dame katedralen.
 
 
Det var riktigt varm och Signe blev svettig i solhatten. Hon provade även att äta ris med pinnar :)
 
När vi kom till hotellet på eftermiddag var det skönt att svalka sig i poolen.
 

Dag två hade vi bokat en utflykt till Cu Chi tunnlarna med en resebyrå som låg på vår gata. Vi skulle bli hämtade 7.30 men det blev snarare kl 9. Det gjorde inte så mycket för vi var de sista som de hämtade upp. Skönt att slippa sitta i bussen men barnen när den hämtar upp på andra hotell.
 
Det gick bra att ha med barnen hit, även om jag hoppade över endel för att stanna med Ester. Vi var alla nöjda med utflykten.
 

Dag tre och fyra var det fokus på shopping. Vi besökte bla Ben Than marknaden. Det blev en hel del handlat. Mest till Fredrik och Signe. Men som ni ser så var jag nöjd ändå :)
 
 
Vi hann även med att prova på den Vietnamesiska maten. Det mesta var väldigt gott och inte alls så stark som thaimaten.
 
 
 Fortsättning följer....
 
 
 
 

Frukost

Hej!

Oj, vilken kylig och kall morgon vi har här. Mörkt är det också! Det är inget vi är vana vid. Lite tända ljus och massor med vitaminer så ska nog den här dagen bli bra.


Snäckorna i ljusstaken kommer från stranden i Vietnam. 

Kram på er!



Hem ljuva hem

Hej på er! 

Som ni säkert förstått så har vi varit i väg på vår resa. Det är därför det varit så tyst här inne :)

Oj, vad gott jag sovit i natt. Efter nästan tre veckor i stenhårda sängar var det skönt att krypa ner i min egen säng i går. Lätt jetlagad somnade jag kl 20. Ester somnade för natten redan vid 17. Det var omöjligt att hålla henne vaken.

Resan hem var lång. Från dörr till dörr ca 30 timmar. Det känns skönt att ha dagen i dag och komma iordning.

Vi har haft det toppen! Soligt, varmt och massor med bad. Men framförallt har vi varit tillsammans hela familjen. Jag ska såklart berätta om resan. Det blir i ett annat inlägg. Jag ska ladda in alla korten och sortera och minnas tillbaka. Jag återkommer om det. Så länge får ni hålla tillgodo med några instagrambilder från resan.
















Födelsedag

Hej på er!
 
Idag är det ingen vanlig dag för i dag fyller jag år :) Ska bli spännande att se vad dagen har att erbjuda. Grattis till lilla mig!
 
 
 

Tjejligan

Hej hopp!
 
Måste bara visa er våra fina tjejer. Alva och Agnes är barnens sysslingar, men eftersom de inte har några kusiner och för att vi står den familjen väldigt nära, räknar vi dem som kusiner :) Fast ålderskillnadern är ganska stor leker dem jättbra. Jag är så glad att vi har dem alla ♥
 
 
 
// Sara♥
 

Steg

Hej!
 
Många gissade på att Ester skulle gå innan jul. Så blev det inte riktigt, men nästan. Just under julhelgen tog hon sina första steg. Hon går inte än men varje dag tar hon fler och fler steg. Hon står mycket helt själv och tar några steg helt själv mellan soffan och bordet. Vår duktiga lilla tjej. Bara tio månader gammal!
 
 
 

Sammanfattning

Hej på er!
 
Ja, en sammanfattning av året som gått hade suttit bra nu. Det hade dessutom varit kul att gå igenom årets bilder för att minnas. Jag orkar och hinner inte just nu. Men det kankse kommer såsmåningom :)
 
Men det som helt klart var det bästa med året 2013 är att vår lilla tok Ester föddes. En helt underbar liten tjej, som vi alla älskar av hela våra hjärtan.
 
 
 
God fortsättning på 2014 och hoppas året bjuder på nya utmaningar och massor med kärlek ♥
 
// Sara♥
 

Nyår

Hej på er!
 
Hoppas året har börjat bra för er. Vi hade en fantastisk nyårsfest med våra bästa vänner. God mat och dryck, trevligt sällskap till långt in på småtimmarna. Bättre än så kan vi inte ha det.
 
 
 
 
 
 
 
 
// Sara♥
 
 

RSS 2.0