♥ Sparkar

Hej hej!

Igår va det liv i magen ska ni veta ♥ Det va riktiga sparkar och buffar från den lill* i magen. Jag tror den blev glad när jag berättade att dens kompis var född :) Till och med Fredrik fick känna en spark i går, han blev så glad! Jag låg mest bara och tittade på magen och det syndes till och med utanpå :) Vilken känsla ♥! Kärlek!


Om vi inte hörs i morgon så önskar jag er en riktigt trevlig nyårsafton och ett GOTT NYTT ÅR!

// Sara♥




♥ Hon har gjort det igen

Hej hej!

Min syster är super! Hon har ytterligare en gång hamnat på första sidan på blogg.se! Fattar inte hur hon lyckas. Denna gång har hon skrivit om det är mobbat eller modigt att gå på bio ensam.

 





♥ Grattis!


Jag vill bara gratulera min underbara vän och kollega J och hennes P som fick en liten son idag! Ett stort grattis! Jag är så glad och lycklig för er skull ♥



♥ Barnmorskan

Hej hej på er!

I dag ska vi till barnmorskan! Alltid lika kul tycker jag. Det är första besöket efter ultraljudet. Vet inte vad som ska göras med antar att det är lite prover som ska tas och kanske lyssna på Gnuttens hjärtljud ♥.

Vi tog kort på magen hos mina föräldrar i fredags (20+6). Ursäkta den fina byxranden mitt på magen :)



Tiden går fort fortfarande som tur va. Sparkarna känns mer och mer för varje dag. Fredrik har fortfarande inte lyckats pricka in några sparkar så han börjar känna sig lite avundsjuk :)

Mamma hade plockat ner mina och min systers små kläder från vinden när vi kom till dem i jul. Så himla söta... vissa saker går att använda oavsett vilket kön det blir men vi kommer självklart ha mer om det blir en flicka.

Ha en toppendag! Här i Malmö lyser solen nu och det känns nu helt plötsligt som vår.

// Sara♥


♥ Julafton

Hej hej mina vänner!

Hoppas ni har haft en underbar julafton! Det har jag. Vi har myst hela familjen hemma hos mamma och pappa. Det är så underbart att komma hem och bli ompysslad :) Vi har ätit god mat och mina snälla föräldrar hade köpt både räkor och varmrökt lax till lilla mig.

Vi fick jättemånga bra julklappar som tex brandvanare till alla tre våningar och tidningsprenumeration på Mama och Föräldrar & Barn.

Efter julklappsutdelningen blev det traditionsenlig spelkväll.





Nu sitter vi och håller koll på vädret då vi ska åka på släktmiddag hos Fredriks pappas släkt i morgon. Det ser väl inte så lovande ut med snö hela natten och dagen i morgon. Vi får se om vi beger oss hemåt istället.


Ha en fortsatt trevlig julhelg!

// Sara♥

♥ GOD JUL

 

Jag vill önska alla mina läsare en riktigt god jul och en trevlig helg!

 

 

// Sara♥

 

 


♥ 4:e advent

Hej hej!

Vi har haft en riktigt julig 4:e advent i helgen. Vi firade jul i Karlskorna hos mina svärföräldrar. Vi tände i brasan och såg snön utanför fönstren. Mys!


Jag steker lök till Janssons.


Julfin vid det mumsiga julbordet.


Julklappsutdelning med "tomtebrus" i glaset.


Skottning utanför huset behövdes efter att det kommit flera decimeter snö under helgen.


Snöig promenad upp till affären. Vi är ovana vid snö, men visst är det mysigt?


Det va lika mycket snö hemma. Fredrik va ute i fler timmar och skottade i går kväll för att vi skulle få in bilen på uppfarten.

Nu är det inte många dagar kvar till riktiga julafton. Hoppas snön får ligga kvar.

Ha en riktigt bra dag!

// Sara♥


♥ Fler bilder på fönstren

Hej på er!

Hoppas ni haft en riktigt bra helg med all snön.

Här kommer fler bilder på förnstren.







Tegelstenarna ska tvättas såklart så det blir fint igen. Sen ska alla andra gamla fönster målas vita så det blir samma färg på alla fönster.


Fönstret i Gnuttens rum. Det blir väldigt lågt så bebisen kan ganska tidigt stå där och spana på grannen :)


Fönstret i trappan. Blir fint att det kommer in ljus där så inte tappan känns så mörk och trist.


Nästa steg i bygget är badrummet. Kanske börjar kakla i mellandagarna. Jippi!

Efter helgerna kommer målarna och spacklar och målar tak och väggar för oss. Ska bli så skönt att bara börja flytta in när det är klart om drygt en månad.

// Sara♥




♥ Fönstren

Hej igen!

I går kom jag och Fredrik hem med samma buss. Vi höll varandra i handen när vi gick på vår gata och kollade upp på kupan, där fönstren var insatta. Så fint det blev! Eftersom det är badrummet som ska vara där är vi lite intresserade av hur insynen från gatan blir, men efter en kolla från gatan så verkar det lovande. Duschen är längst in i badrummet så det ska inte blir nått problem. Skönt!

Så här ser det ut innefrån just nu. Ska ta kort från utsidan också.






I dag sätts resten av fönstren in. Ska bli så kul att se hur det blir i Gnuttens rum och i trappan där vi valt smala lite längre fönster 60x140. I vårt sovrum har vi 80x140, så vi får ganska smala element under fönstern. Men det blir toppen.

Ha nu en riktigt bra helg. Det ska vi ha!

Stor kram till er.

// Sara♥




♥ Halvvägs!!

Hej hej!

I dag är det en stor dag! Halva graviditeten är avklarad! Jippi!



Du är på dag 140 av 280. (50%).
Du är i vecka 20.
Du har gått 19 fulla veckor och 6 fulla dagar (v19+6).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 7 maj 2010
Du har 140 dagar kvar till beräknad förlossning.


Jag kom i håg att fixa med mag bilden från förra torsdagen (18+5). Så här såg jag ut då, nu har det gått ytterligare en vecka. Bebisen växer mycket i magen just nu och det märks kan jag säga :)



Det kommer en ny magbild nästa vecka och då ska jag inte vara så sen med att lägga ut den. Fast det blir nog efter juldagarna.

Ha en riktigt bra vinterdag!

// Sara♥


♥ Snö

Hej på er!

Nu är det verkligen vinter och vitt här nere. Det är flera minusgrader och några centimeter snö på marken. Men som alltid när det kommer snö i södra Sverige så blir det kaos.

Denna bilden var i sydsvenskan i dag.



Jag tycker om när det är minusgader och snö för då ligger snön kvar och lyser upp i mörkret. Det värsta som finns är när det snöar och sen regna bort sekunderna senare.

Så här fint är det när det är riktigt kallt.


I morgon ska vi åka till svärföräldrarna och fira jul med dem. Vi ser framemot att sitta framför brasan med snö utanför fönstren.

Ha en bra dag!

// Sara♥


♥ Så olika

Hej på er!

Skrev precis ett långt inlägg som försvann!! Grrr! Ska försöka återskapa i mitt minne.

Som Jennie påpekade så har jag glömt att visa er magbilden från förra veckan. Sorry! Ska försöka göra det i kväll. Vi ha ju fått en ny BF, jag är på hel vecka på lördagar nu istället för torsdagar men vi fortsätter nog att ta kort varannan torsdag. På lördag har jag gått 20 hela veckor! Halva graviditeten avklarad! Jag kan inte fatta att tiden gått så fort. Tycker det va förra veckan vi gjorde gravtest!

I lördags träffade jag Fredriks kusin som ska ha sitt andra barn den 13 februari. Hon har mått dåligt sen inprincip dag ett. Känslig för lukter och ett gnagande illamående. Och jag som mår så bra, eller i alla fall som vanligt :) Om jag inte hade haft magen så skulle jag inte veta att jag va gravid! Tänk så olika det kan vara. Jag har ju i o f mina sprutor som jag tar varje kväll. Jag har nu klarat av ca 50 st sprutor och det börjar bli en rutin. Jag mår ju inte dåligt av dem som tur va. Hoppas det fortsätter så här andra halvan också!

Jag är riktigt stolt över mig själv som inte köpt en enda bebispryl än! Jag har haft efter julen som riktilinje... så snart kommer det nog hem nån body eller filt :) Vi har ju självklart börjat kolla på vagn och säng och andra lite större saker. Vi får se vad vi slår till på. Gnutten, vi längtar så efter dig ♥!

Ha en bra dag mina kära läsare!

// Sara♥


♥ Vinter i Skåneland

Hej på er!

Hoppas helgen har varit bra. Det har den varit här. Lugn men ändå hunnit med att umgås med trevliga släktingar och mysa i soffan.

I fredags va Fredrik på julfest med jobbet och jag gosade upp mig i soffan med varma mackor och idol på tv:n. Erik va bäst!

Efter en skön sovmorgon på lördagen åkte vi in till Malmö för att hämta hem vårt kakel och klinker till badrummet där uppe. Det blir så himla fint. Stora vita plattor på väggarna och gråsvarta på golvet med en pelare gråsvarta i duschen. På onsadg kommer fönstren! Det kommer blir så kul att se hur det blir när dem är inne.

På eftemiddagen begav vi oss julfina till julbord på Elisefarm golklubb utanför Lund med den delen av Fredriks sälktingar som bor här i Skåne. Det var jättetrevligt och ett mysigt ställe. När jag körde hem på kvällen/natten så började det snöa och har gjort det till och från hela tiden sen dess. Så i morse var det vitt på marken men som alltid så smälter det bort under dagen. Vi kanske kan få en vit jul i Skånelandet också.

Stor kram till er!

// Sara♥


♥ Häftig upplevelse

Hej på er!

Förlåt att jag inte skrivit och berättat om ultraljudet. Men allt var bra med barnet, så vi är lyckliga.

Det va som sagt en riktig häftig upplevelse att se vårt barn som lever inne mig ♥. Den sparkade, kliade sig på näsan och drack under den timmen vi fick se på. Jag har ju inte känt så mycket sparkar än (men några) och mina kollegor har sagt att min moderkaka säkert ligger framtill så att det är därför. Så var det, så förklaringen varför jag inte känt det lilla livet så mycket är för att det ligger en tjock moderkaka i vägen. När bebisen har växt till sig yttterligare lite så kommer jag känna sparkarna tydligare. För det rörde sig verkligen där inne kan jag lova :) Den vägde knappt 200g och var ca 18cm lång.

Det är många som tror att det är en pojke som växer i mig. Framförallt min man, mamma och syster! Men vi ska inte ta reda på könet så det kommer bli en överraskning den 7 maj (om den vill komma på sin BF). Vi fick datumet flyttat två dagar. Men den 5 eller 7 maj det känns som det kvittar. Den kommer när den kommer ändå.





♥ Ultraljud

I morgon är det är spännande dag för familjen Tyrberg! Vi ska nämligen på ultraljud och ska äntligen få se det lilla livet som växer inom mig. Ska bli så kul! Längtar!

Jag har väntat på att Gnutten ska göra sig till känna genom att sparka lite lätt. I förra veckan kända jag nått som jag inte känt innan, men det är ju hur svårt som helst att veta att det är Gnutten som rör sig och inget annat. Men i går va jag helt säker på att jag kände Gnutten röra sig. Det va en riktig härlig känsla. Jag låg i soffan och kollade Grey´s anatomy när det liksom kittlade inne i magen. Konstigt känsla som är jättesvår att beskriva!



Ultraljud är ljud med en frekvens högre än den översta gränsen för människans hörsel. Ultraljud definieras ofta som ljud med våglängd mindre än 17 millimeter i luft, det vill säga med frekvens högre än 20 kHz. Någon övre frekvensgräns finns inte definierad. Ultraljud vid graviditet görs för att fastställa graviditetens längd, fostrets hälsa, och antal foster.

Wikipedia


Håll nu tummarna för att att ser bra ut i morgon.

Ha en riktigt bra dag!

// Sara♥


♥ 2:a advent

Hej igen!

I helgen va det 2:a advent! Shit va tiden går fort. Jag är i o f glad för det :)

Vi köpte lite julklappar och badrumsbelysning i helgen. Vi hann även med att göra knäck och griljera skinka! Så i lördags åt vi vårt första julbord i år.






Vi hann även greja lite på övervåningen och fixa med julkort.

Så här ser det ut för tillfället där uppe.


Fredrik gjorde rent murstocken med saltsyra! Så det gällde att ha alla möjliga skydd. Jag va bara där uppe för att ta kort :)


Ett litet kryp in och takfönster i hallen.


Hallen där ni också skymtar dörren till Gnuttens rum.


Hallen och trappan ner.


Trappan upp. Väggen till förrådet är uppsatt och två fack i väggen är gjorda för att få liv i den höga tråkiga väggen.


Här står jag i Gnuttens rum och tar kort ut mot hallen. Det blir bra med plats även om takhöjden är något begränsad. Det är tur att det dröjer några år innan bebisen har växt så mycket att den slår huvudet i taket :)

Hoppas ni hade en trvlig andra advent mina vänner!

// Sara♥


♥ Konferensen

Hej på er!


Tre dagar på Torekov hotell var ju självklart helt underbart. På onsdagen hade vi en riktig slappdag med lunch, spabehandling och relax i spat. På kvällen åt vi en god middag innan vi tre gravida började gäspa vid 22. Stackars T, hon tyckte säkert vi va jättetråkiga som ville gå och lägga oss. :)

På torsdagen blev det lite sovmorgon med frukost kl 8.30. Sen kom chefen och några från en redovisningsbyrå som vi samarbetar med. Under torsdagen blev det seriös konferens med prat om framtiden och praktiska lösningar. Senare under eftermiddagen kom två skattekonsulter och pratade om skatte-  och momsnyheter under nästa år. Kvällen avslutades även den med en god middag med trevligt sällskap.

Fredagen blev även den en slapp och skön dag med frukost kl 8.30. Vi tre tjejer stannade kvar till lunch och åkte sen hem utvilade till våra män :)

// Sara♥


♥ Torekov hotell

Hej på er!

Jag har glömt att berätta att vi, jag och mina kollegor ska till Torekov hotell i morgon och stanna tills på fredag. Ska bli så skönt med spa, god mat och trevligt sällskap. Vi kommer även ha en konferens på tordagen. Vi är så värda detta efter en riktigt tuff period på kontoret. Ibland behövs nått sånt här för att ladda batterierna. Jag ska ju jobba knappt fem månader till :)

Vi var där samma tid förra året och var jättenöjda, så i år kommer vi tillbaka med ytterligare en dag.





Bilder lånade på torekovhotell.se


Vi fick även boka var sin behandling.
Detta ska jag njuta av i morgon:

Frejas mammakur
Underbar och avstressande behandling för den gravida kvinnan. Motverkar hudbristningar och trötta, svullna ben. Kroppspeeling och fuktinpackning samt avslutningsvis skön
kroppsmassage.

Ha en riktigt bra dag, det ska nämligen jag ha!

// Sara♥



RSS 2.0