♥ U2

Hej igen!

Tänkte bara berätta att vi ska på U2 på Ullevi i morgon med våra underbara vänner och toastpar Sussi och Johan.

I morgon är det bara TVÅ VECKOR kvar! Det var inte längesen vi räknade ner med månader nu är det veckor... ja, eller dagar (15).



♥ Underbar dag!

Hej på er!

Nu ska jag berätta om min perfekta och underbara dag med mina bästa vänner. Jag vill börja med att tacka min kära syster och min underbara vän Line! Tack så jättemycket jag är supernöjd med min dag. Ni gjorde ett riktigt bra jobb. Sen vill jag självklart också tacka alla andra vänner som kom och gjorde min dag så bra. Så tack allesammans ♥.

Jag tänkte berätta i stor drag vad vi gjorde och vad som hände...

Det började med att jag såg Anna på stan och jag hade precis fått ett sms från hennes svärmor att de var i Karlskrona och skulle på marinmuseet. Hmmm... tänkte jag. Ska jag springa i kapp? Nä, det gör jag inte... men när jag kom tillbaka till kontoret mailade jag Fredrik och skrev att jag har sett några på stan som jag nog inte skulle ha sett... då blev han tydligen nervös och skickade sos sms till Sofia och Line. Vi var nämligen bjudna till A-S och Jocke på fredag kvällen. Det är klart jag misstänkte att det skulle bli men tycket det var konstigt eftersom vi skulle sova över i Helsingborg. Men efter en trevlig kväll på stan i Helsingborg med några glas vin så knackade det på dörren kl 9.00... Det är klart jag misstänkte det, men de hade verkligen annordnat det bra.

Vi började på ett spa på Råå utanför helsingborg där vi alla fick en skön ansikte/händer/fot behadling. Jag fick dessutom en superskön bodyscrub....tack tejer för det ;) Vi fortsatte in till Helsingborg där vi åt lunch.

Efter lunchen gick färden vidare till Malmö där det var chokladprovning. Väldigt gott och hon som höll i det var riktigt duktig och verkligen äkta på nått sätt.

Min kollega Jeanett var med och hon hade fixat så vi kunde vara på kontoret och äta lite ost och kex samtidigt som vi gjorde iordning oss inför kvällen. Jag blev riktigt ompysslad och både frisör och sminkös :)

Nästa händelse var jag tvungen att dricka luet extra inför sa de... undrade ju självklart va detta var för nått. Jag blev körd till en fotograf... sen berättar jag inte så mycket mer om det. Men jag undrar vad som händer med bilderna.... det har jag inte fått nån info om!!!

Efter en fartfylld och händelserik dag så var vi nu hungriga och degav oss till lilla torg i Malmö där vi åt god mat och drack och drack och drack.....

Natten avslutades hemma i mitt hus... där vi i alla fall var tre som fortfarande höll i gång till klockan 04.00!!!

Tack igen för en superdag!!


Här är vi på väg till Trivas Spa på Råå. som ni ser hade vi dessutom toppen vädet!


Här blir jag omsysslad och piffad inför kvällens bravader.




Mina vänner hade roligt under fotograferingen, det hade jag också haft om jag var i deras kläder :)



Johanna bjöd på den starkaste shoten som fanns i baren...tack!



Skål!




Mina vänner hade också kul ser det ut som.




Ha en bra helg alla glada vänner!!

//Sara ♥


♥ Möhippa

Hej hej!

I lördags var min möhippa!! En helt underbar dag med alla mina kära vänner. Tack så mycket för att ni var med och gjorde dagen så bra. Jag hinner inte skriva om den just nu så jag hänvisar till min syster så länge.

Ha det bra!

// Sara♥

♥ Veckan som gått

Hej på er!

Oj då, va dålig jag har varit på att uppdatera. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt.

Vad har hänt sen sist då? Jo, klänningarna var så underbara som vi trodde och vi har nu lagt upp dem och sytt in dem. Vi ska hämta dem på torsdagen innan bröllopet. Det tycker jag känns tajt men alla säger att det är lugnt, så då är det väl det :)

Vi ska lämna in ringarna för polering och gravering i morgon. Vi vill göra det med god marginal då vi har ett par vänner som råkade ut för tråkigheter när det skulle gravera sina ringar. Så nu kommer vi vara utan ring ett tag, det kommer nog kännas konstigt då både jag och Fredrik har på dem jämnt. Men snart så har jag två och en av dem gnistrar så fint ♥.

Den stora saken vi har kvar är vilken vals musik vi ska ha. Det är jättesvårt. Jag vet inte vilka låtar som passar till vals. Ska väl antagligen vara någon viss takt. Eller hur Martina? ;) Jag är ju helt tondöv så det är inte lätt som ni förstår. Sen vill vi ha en ganska lätt låt där man hör takten bra. Vi hade tänkt gå en timmes lektion i bröllopsvals, men det kostar en förmögenhet och danslärarna som vi pratat med hävdar att vi måste ta flera lektioner. Vi kan ju dansa även om det kanske inte är helt rätt ;) Har ni några förslag på valsmusik så skriv gärna i kommentarer. Väldigt tacksam för förslag!

Annars så är det mest festprogrammen som hägrar nu. Sitter lite varje kväll, men kvällarna är korta då jag är hemma vid sju tiden och alla vardagliga sysslor ska göras. Det är synd att inte dem försvinner när man är mycket annat att göra ;)

Här kommer några bilder fårn när Line och Sofia var hos oss förra veckan.

//Sara ♥






































♥ Klänningar

Hej igen!

Idag kommer min kära syster Sofia och underbara Line till mig! Ikväll ska vi mest bara umgås och prata. Det behöver jag! I morgon ska vi till Atelje MB och prova våra klänningar. Det ska bli så kul, nu var det flera månader sen vi var där och man glömmer nästan hur den ser ut. Sen ska det bli superkul att se mina tärnors klänningar. Dem har vi beställt i rätt färg, så de har bara provat dem i andra färger. Jag ska inte avslöja hur de ser ut mer än att vi beställt dem hos Forever Yours. Min klänning är från Sweetheart gowns och den 'är underbar! Ska bli så kul att visa bilderna sen efter den 15 augusti.

Ha en bra dag!

//Sara ♥


♥ Muffins

Hej på er!

Det finns både för och nackdelar med att ha köpte ett 50 år gammalt hus. En av fördelarna eller nackdelarna, beror på hur man ser det, är att trädgården också är 50 år gammal. Vi har jordbubbar, rabarber, vinbär och hallon bara för att nämna lite av vad som växter runt knuten. Jag tänkte att jag måste utnyttja vad som ingick i köpet! :) Så i helgen när jag var ensam hemma så bakade jag dessa muffins.

Rabarber- och jordgubbsmuffins

Portioner: 12 stycken

150 g smör eller margarin
2 dl ljust muscovadoråsocker 
2 ägg
1 citron 
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver
125 g jordgubbar
125 g rabarber

Topping
2 dl crème fraiche
ca 1 dl citronmelissblad
3 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
jordgubbar


 

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Rör matfett och muscovadoråsocker smidigt. Rör ner äggen ett i taget. Skölj citronen och riv av skalet från halva citronen. Rör ner skalet, mjölken och mjölet blandat med bakpulver. Ansa och skär rabarbern i ca 1/2 cm bitar och skär jordgubbarna i mindre bitar. Vänd till sist ner rabarber och jordgubbar i smeten.
3. Klicka ner smeten i mellanstora muffinsformar.
4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
5. Mixa hälften av crème fraichen med citronmelissbladen. Blanda i resten av crème fraiche, florsocker och vaniljsocker och vispa det tjockt med elvisp.
6. Bred toppingen på muffinsen och lägg på en jordgubbe och citronmeliss.

Jag hoppade över toppingen, men den verkar ju iof god!

//Sara ♥


♥ Sovrummet

Här kommer några bilder från renoveringen av sovrummet!




Fredrik tar bort tre lager gamla tapeter med en "ångmaskin"


Här sätts "cover" tapeten upp för att dölja de ojämnheter som blev trots Fredriks slit med bredspackling.



Fondtapeten sattes upp utan problem. Man ser i alla fall inte bucklorna :)



Jag målar runt fönstret för att fräscha upp den vita färgen.


Så här blev resultatet!



Som ni ser så är inte tapeten så gul som "cover" tapeten från de första bilderna.








♥ Vansbro

Hej hopp!

I kväll åker min älskling till Hultsfred för att i morgon åka vidare till Vansbro med Patric. De ska spela golf i morgon och på söndag ska våra galningar simma Vansbrosimmet! 3km tror jag det är. Ska tydligen ta runt en och en halv timma att simma 2km medströms och 1km motströms.

Varken jag eller Martina följer med på denna deläventyr. Jag ska vara hemma i huset och småpilla lite. Får se vad jag hittar på :)





♥ Kommentera

Hej igen!

Tänkte bara säga att jag ser att jag har en del trogna läsare, men det vore kul om ni kommenterade emellanåt så jag vet vilka ni är.

Ha en skönt fredag!

// Sara♥


♥ igen :(

Hej på er!

Jag glömde berätta vad som hände i helgen.

Jag kände samma dumma känsla i mitt vänster ben som jag gjort många gånger tidigare :( Men i förra veckan så va vi ute med jobbet en sväng och åkte bla "segway". När jag skulle hoppa av den där saken så slog jag i benet. Därför tänkte jag att jag nog hade blåmärke från det. Eftersom det bara var två månader sen jag kände samma sak så känner jag mig lite "tjatigt" när jag upptäcker symtomen. Men under lördagen blev det värre och jag tänkte att nog är det en propp igen. Under söndagen hade jag stödstrumpor på mig och upplevde att svullnaden avtog. I måndags ringde jag till avdelningen på sjukhuset och ubdrade om de kunde kolla på det. Men svaret jag fick var att jag kan bara komma dit när blodproppen är konstaterad och det kan den bara blir på AKUTEN!! ÅÅÅ så jobbigt! Sitta på akuten hela dagen var jag inte så sugen på. Men väl där och när jag berättat mitt ärende så tog det inte tre minuter innan jag fick träffa läkaren (tom innan jag träffade en sköterska). Läkaren kände på mitt friska ben för att känna hur det va och sen på mitt "sjuka" och sa att det behövs inte röntgas ens, jag känner proppen här. Jaha?! sa jag. Nu helt plötsligt va det jättelätt att se medan det förra gången var hur svårt som helst. Men i vilket fall som helst så är den en liten ytlig propp som ligger precis under huden. Jag fick en spruta med blodförtunnande medel och sen skulle jag smöja med zon!! Tydligen är det som om jag har en inflammation i venen ochdet ska hjälpa att smörja zon då. Det har hjälpt då svullnaden, rodnaden och det ömma har gått ner. Nu är det nästan tur att det inte är 30 grader då det är väldigt varmt med stödstrumpor!! Nu är jag säker på att det var en liten ytlig propp även då för två månader sen men venerna är så tunna och små där nere vid vristen att det inte syns på kontraströntgen. Jaja, jag får väl helt enkelt vänja mig vid att få små proppar i mitt vänster ben. Men så länge det är ytliga och stannar ner vid vristen i vänster benet så får jag väl vara nöjd.

Stödstrumpor resten av livet!!! Tjohoo!!

Kram till er!

// Sara♥


♥ Förlåt!

Hej på er!

Jag ber så mycket om ursäkt för att jag inte skrivit på jättelänge. Hoppas ni har förståelse? Vi har upp över öronen med saker som ska göras.

Men efter drygt en veckas renovering så är sovrummet färdigt.... nästan i alla fall :) Vi väntar på en såg så vi kan såga snygga hörn till listerna. Men annars är det klart. Vi är så nöjda och stolta. Det blev superfint och vi har gjort det alldeles själva ♥. Ni får tyvärr vänta med bilder för vi har inte fått internet hemma än. Men det kommer senast onsdag denna veckan. Vi skruvade ihop sängramen i går vid halv tolv sen stupande vi i säng efter ytterligare en sen kväll med renovering. Ni som inte vet vad vi gjprt så har vi målat taket (fyra gånger!), tagit bort tapet, spacklat väggarna, slipat väggarna, satt upp cover tapet samt tapetserat. Sen har jag även målat dörrkarmen och runt fönstret. Sen efter allt detta måste det ju storstädas :) Men som sagt vi sov i vårt nya sovrum i natt och vi sov riktigt bra.

Idag ska vi äntligen få ordning på resten av huset. Vi ska flytta in soffan och TV´n i TV-rummet samt lägga in alla kläder i garderoben. Som det ser ut nu kan vi inte ens gå i vardagsrummet då det är fullt med möbler och flyttkartonger. Vi har valt att vänta med att renovera TV-rummet till hösten då det inte är ganska ok tapeter där samt att vi behöver få ordning i huset och ta tag i bröllopsbestyret igen :) Bara 39 dagar kvar! ♥

Ha en superdag!

// Sara♥


RSS 2.0