♥ Borsta håret

Hej på er!
 
Signe har börjat intressera sig för att borsta mitt hår. Även när vi duschar ska hos sköja ur mitt hår. Så här såg det ut efter kvällsrutinerna.
 
 
Sorry för en dålig mobilbild.
 
Det gäller att inte vara håröm :)
 
// Sara♥

♥ Lök

Hej på er!
 
I helgen köpte vi lite tulpanlökar som jag och Signe satte ner i jorden. När Signe undrade var det var för något och jag sa att det kallas lök. Då var hon snabb att tala om att hon inte tycker om lök. Ja, det är inte lätt med alla ord och dess betydelse. Duktig var hon i alla fall när vi planera dem. Ska bli kul att se hur det växer till våren. Jag älskar tulpaner.
 
 
Det börjar bli extra kul att göra saker tillsammans med Signe då hon gärna vill hjälpa till. Duktiga lilla tjej!
 
// Sara♥
 

♥ Kompismys

Hej på er!
 
I fredags gick färden till Halmstad och min bästa vän Line. Där blev vi bjudan på god mat och dryck. Alltid lika kul att ses. När jag berättade att vi skulle till Line och Max var hon tydlig att berätta att hon tycker om Line :) Sötunge!
 
Efter några timmar där åkte vi hem igen. I vanliga fall är det en bra väg att köra, rakt fram i 15 mil. Men efter en stund började det regna och sen övergick det i snö. Det var ganska mycket trafik fast kl var 23. I i alla fall en halvtimme körde vi 70km /h på motorvägen. Tur att det inte höll i sig längre. Då hade det varit jobbigt att ta sig hem.
 
Signe visar hur spelet på paddan fungerar.
 
Tack fina vänner för en mysig stund.
 
// Sara♥
 

♥ 24+0

Hej hopp!
 
Det är så mysigt nu när magen börjat växa och vi kan säga att det är en bebis där inne. När vi satt i soffan i veckan tror jag Signe kände en spark. Det är ju svårt att förklara för henne att det var bebisen som rörde på sig. Men hon ryckte till just när bebisen sparkade till på hennes lilla hand ♥
 
 
 

Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det
Om du har extra tungt arbete kan du ha rätt till gravidpennning (tidgare havandeskapspenning) från 60 dagar innan beräknad förlossning. Vill du kunna planera i god tid kan du skicka in din ansökan om gravidpenning redan nu till försäkringskassan.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.
http://www.familjeliv.se/

Tänk vilken kärlek man kan känna redan nu till ett ofött barn, Det kommer bli underbart att ha två små liv att älska.

 

// Sara♥

 


♥ Höstlek

Hej på er!
 
Jag och Signe passade på att njuta med lite höstlek i helgen som var. Det är underbart att vara ute och leka med henne. Tyvärr orkar jag mindre och mindre, framför allt att böja mig ner. Men det går fortfarande ganska bra att vara själv med henne.
 
Nu bildbombar jag er med fina bilder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min lilla mystjej! Jag är så glad att just du finns hos oss.
 
// Sara♥
 
 

♥ Överflöd

Hej hopp!
 
I helgen var jag ute i trädgården och höstrensade. Bla klippte jag gräset för sista gången detta året. Sen rensade jag upp i mina planteringslådor. Jag sådde ju grönskaer i våras och det blev visst lite över :)
 
 
 
Jag tog in några stycken och slängde sen resten. Det är omöjligt att vi ska kunna äta upp så mycket morötter.
 
// Sara♥
 
 

♥ Konster

Hej på er!
 
På väg hem från dagis härrom dagen säger Signe, titta vad jag kan! Åsa gör så (hennes förskolelärare) Vi kan nog inte hålla henne borta från någon form av jympa eller dans till våren. Ska bli så kul att se henne när vi väl hittar något bra vi kan hitta på till våren.
 
 
Tyvärr är inte bildkvaliteten så bra, då det gäller att vara snabb om man ska hinna fånga hennes konster på bild.
 
// Sara♥
 

♥ King size

Hej hopp!
 
Det nyaste tillskottet till vårt fantastisk hem är denna stora och fina säng. Vi hade tidigare en 160 cm bred säng som vi köpte på Ikea för drygt sju åre sen. Det var helt enkelt dax att slå på stort och statsa på en 210 cm bred säng i stället. Vi har nämligen en liten tjej som kommer in till oss varje natt runt tre tiden. Vi tror inte att hon helt plötsligt kommer sluta med detta, vilket avgjorde vårt val. Vi är jättenöjda och sover gott hela familjen.
 
 
 
Nu ska vi bara hitta fina och bra sänglampor. Kankse ska vi önska oss av tomten :)
 
// Sara♥
 

♥ Fanten

Hej på er!
 
När Signe döptes fick hon en sparbössa i form av en elefant av min farmor Greta. Så fort hon hittar mynt någonstans i huset säger hon att hon ska mata fanten. När hon gjort det är den mätt i magen ;) Sötis!
 
 
 
Vårt underbara lilla charmtroll ♥
 
// Sara♥
 

♥ Höstmys

Hej på er!
 
Varje år vid denna tiden brukar vi ha glöggpremiär med årets årgångsglögg. I år fick jag då nöja mig med en saftglögg. Men det är det värt ♥.
 
 
 
 
Nu ska vi ha en mysig familjehelg hemma i vårt underbara hus. Äntligen en lugn och skön helg tillsammans med mina fina hjärtan.
 
Trevlig helg allihopa!
 
 
// Sara♥
 

♥ Brio Smile

Hej hej,
 
Jag är helt frälst i Brios nya vagn, Brio Smile. Den är en utvecklad variant av den vagn vi redan har, Brio Sing. Den är smalare, lufthjul, fullt liggläge i sittdelen och en sufflett som skyddar bra. De saker som jag tycker varit mindre bra med Sing har nu åtgärdats och blivit Smile :)
 
Nya BRIO Smile gör allt möjligt. Eftersom sittvagnen har fullt liggläge och kan kompletteras med Happy mjuklift, förvandlas den lätt till en fullfjädrad kombivagn. Knäledschassit och den smala konstruktionen gör den till en dröm att hantera. Smile är ett komplett system om du så vill. Komplettera bara med babyskydd, mjuklift eller liggdel så är du redo för det mesta.

 
 
 
 
 
Vi får väl se hur det går efter min övertalningskampanj där hemma :)
 
// Sara♥
 

♥ Sparkar

Hej hopp!
 
Något jag har saknat är de små sparkar och buffar som ett litet barn ger i från sig i magen. Nu är jag där igen och det är fantastiskt. Att känna rörelse och liv är så härligt! Längtar efter vår bebis ♥
 
 
// Sara♥
 

♥ Skoj

Hej hej!
 
Ibland måste man fula sig och ha lite skoj :) Tex när man är på utbildnindg med fina Petra.
 
 
 
Vi lär oss faktiskt lite också. Vi äter och leker inte alltid :)
 
// Sara♥
 

♥ Gröna tomater

Hej hej!
 
I våras odlade jag lite grönskaker från ett litet frö. Framför allt såg jag väldigt mycket framemot tomaterna som jag vårdade inomhus den första tiden. Men eftersom sommaren varit som den varit så har ju dessa stackars tomater inte hunnit bli röda. I veckan var det minusgrader och jag får helt enkelt chansa med att plocka ner dem och lägga in dem i värmen i fönstret.
 
 
 
 
Det har gåttnågra dagar sen jag tog kortet. Och de har börjat bli lite mer åt det röda håller. Jag håller tummarna för att vi ska kunna äta egen odlade tomater så småningom.
 
// Sara♥
 

♥ Såstaholm

Hej på er!
 
Just nu njuter jag av ensamheten på ett hotellrum. Jag har haft en bra kursdag på Såstaholm hotell & konferens. Om en liten stund serveras en tre rätters middag så här på en helt vanlig måndag :)
 
 
 
 
Ibland är livet lite extra skönt!
 
// Sara♥
 

❤ Ny frisyr

Hej hej!

I veckan var jag och Signe hos frisören för att förnya och förbättra oss lite :) En nöjd och duktig liten tjej konstaterade att tjejen klippt henne :)

Även jag bytte utseende ned lite mörkare nyans så här till höst och vinter.


❤ Hemma

Hej på er!


Idag jobbar jag hemifrån. Det är så skönt att sitta i myskläder och jobba :) Det har varit lite för mycket på sista tiden så nu har jag bestämt att jag ska utnyttja möjligheten att jobba hemifrån. Jag ska försöka få till det en dag i veckan framöver. Jag och min kropp behöver det :)


❤ Rosa bandet

Hej!


Jag känner att jag vill bidra med lite extra rosa denna månaden. Det lilla jag hittills gjort är att jag köpt rosa kanelbullar, årets fina rosa band och Lindex rosa läderarmband.

Alla kan göra något!


Ullared

Hej hopp!


I helgen gjorde vi en utflykt till Ullared med hela familjen. Vi fick tag på en hel del. Lite förbrukningsvaror, julklappar och uppdatering av babyprylar.♥ Äppelkaka

Hej hej,
 
Förra veckan bakade jag och Signe en jättegod äppelkaka med citron och kardemumma. Väldigt lyckad. Det är extra gott när äpplerna är plockade i vår egna trädgård. Ev gör jag en repris i veckan och bjuder mina fina kollegor. Vi får väl se.
 
 
// Sara♥
 

♥ Fredag

 
Nu tar vi helg!
 
 
Världens sötaste lilla kanin ♥
 
// Sara♥
 

♥ Familjehelg

Hej på er!
 
Nu till helgen ska vi ha en riktigt mysig helg i Gbg. Brunch, shopping och kalas. Det kommer bli kanon. På söndag ska vi släpa med hela familjen till Ullared. Tom morfar ska följa med. Jag antar att det är tiden med Signe han ser framemot. Att den spenderas på Ullared är nog en bortglömd detalj.
 
 
 
 
Är det någon som har tips på vad vi "måste" köpa när vi är där?
 
Jag återkommer med bilder från helgen samt alla fynd vi kommer att göra :)
 
// Sara♥
 

♥ Tapet

Hej hej!
 
Vi funderar på att fixa iordning lekrummet så det blir mer lekfullt. Just nu är det en fondtapet från när vi hade det som sovrum när vi flyttade in i huset för tre år sen. Det finns ingen förvaring till leksakerna och dem står mest uppradade längs väggen. Jag förstår att Signe inte leker så mycket där inne. Vår tanke är att Signe och bebisen så småningom ska dela sovrum på övervåningen och att rummet där nere ska fungera som lekrum för dem. Då gäller det att vi tänker till så det blir roligt och inspirerande att vara där.
 
Vi har tittat på denna tapeten.
 
Whole wide world
 
Vi ska kolla runt lite till innan vi bestämmer oss. En bra förvaringmöbel måste vi också hitta samt en mjuk härlig lekvänlig matta. Men det är kul att bli inspirerad och se på bilder hur andra har tänkt och gjort.
 
// Sara♥
 

♥ Stockholm

Hej på er!
 
I helgen tog vi tåget till Stockholm. Tågresan gick jättebra. Det blev fredagsmys med film och ostbågar. Det uppskattades enormt av vår tjej. Väl framme på hotellet vid 22 tiden, kröp hela familjen ner och sov gott hela natten.
 
På lördagen gjorde sig killarna redo för Lidingöloppet och jag tog Signe med mig på stan. Inne på H&M bland barn- och mammakläder var det någon som tyckte sig behöva min mobil :( Varför kan man inte få ha sina grejer i fred? När jag sansat mig och gått till en 3 butik och spärrat mobil och simkort, tog jag mig ut till Lidingö för att se Fredrik springa i mål. Det var bara att chansa på att vi skulle hitta varandra där i vimlet.
 
 
 
Det visade sig att Fredrik sprungit bättre än väntat så han var redan i mål när vi kom dit. En riktigt nöjd och stolt man med tiden 2.28.44. Du är bäst min älskling ♥
 
 
 
Traditionsenligt gick vi ut och åt på kvällen. Trevligt och mysigt som alltid att åka på klassiker delarna med Signes gudföräldrar Martina och Patric.
 
 
 
 
 
Signe älskade att spring fram i korridoren på hotellet. Älskade unge!
 
 
Nu är Fredriks andra klassiker genomförd. Grattis och bra jobbat älskling!
 
// Sara♥
 
 

RSS 2.0