♥ Sista dagen

Hej på er!
 
Idag är det den sista januari och även min sista dag att jobba på väldigt länge... Jag har en fantastisk arbetsplats, älskar mitt jobb och mina fina kollegor. Jag kommer så klart sakna er! Men nu är det min tur att vara hemma. Det är så roligt med oss tjejer som jobbar på PwC och är i samma ålder ungefär. Vi har aldrig jobbat alla på samma gång. Det har alltid varit någon som varit mammaledig. Så kommer det nog att fortsätta ett bra tag framöver också. Så när jag kommer tillbaka är det någon annans tur att gå hem :) Det ska bli kul att se vem det blir ♥ Jag har mina aningar :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu intar jag soffan med serier och en kopp te.
 
På återseende kära kollgor!
 
// Sara♥
 

♥ Tungt

Hej hopp!
 
Nu är jag i vecka 38, idag 37+4, och det är tugnt nu. Det är väldigt stor skillnad på att vara gravid första gången och nu andra. Signe måste lämnas och hämtas från dagis, maten måste handlas och lagas. Det är ju inte bara vi nu, utan vi har även vår fantastiska dotter att ta hänsyn till. Jag kan inte bara sätta mig i soffan när jag kommer hem. Maten hoppar ju inte fram på bordet precis.
Men vet ni?! I morgon jobbar jag min sista dag på väldigt länge... Jag ska bosätta mig i soffan några dagar framöver och inte lyfta ett finger (om jag nu inte blir rastlös och får något sånt där berömt städryck) Sen får vi se också hur länge jag hinner vila. Vem vet, bebisen kankse vill ut snart ♥
 
 
Visar så länge en bild från när Signe var alldeles ny färsk ♥ Längtar tills jag är där igen.
 
 
 
Ha en riktigt bra dag mina vänner!
 
// Sara♥
 

♥ Myskväll

Hej hej!

I söndags efter att mormor och morfar åkt hem så hade vi en riktig myskväll. Thaimat och film i soffan. Signe älskar när vi är samlade hela familjen i soffan. Varje dag när vi kommer hem från dagis ber hon om att vi ska mysa med henne i soffan. Sötunge! ♥

Så här mysigt hade vi! Kärlek på hög nivå.

 

 

Ha en riktigt bra dag!

 

// Sara♥

 


♥ Nytt

Hej på er!
 
Vi renoverade hallen innan jul och beställde även en ny ytterdörr. Äntligen! Men den blev ju såklart försenad och kom aldrig på plats innan jul. Men i förra veckan fick vi den insatt. Lycka och glädje! Det blev så himla bra. Vad tycker ni?

Det är lite småfix runt om innan det är helt klart. Men i det stora hela så sitter den där och ser fin ut.

 

 

 

 

 

// Sara♥

 


♥ Gissningar

Hej på er!
 
Jag tänkte jag skulle sammanställa gissningarna så här långt. Släng gärna in en gissning du också :)
 
Linda S; 6 feb, 3710g och 52cm
Mamma Sara; 7 feb, 3 850g och 52 cm
Anna; 7 feb
Moster Sofia; 8 feb, 3 867g och 55cm
Hanna W8 feb
Kerstin; 10 feb, 3 550g
Marie B; 11 feb, 3 750g och 52cm
Pappa Fredrik; 12 feb, 3 950g och 53cm
Petra; 12 feb, 3 350g och 53cm 
Terese; 14 feb, 3 750g och 55cm
Linda O; 14 feb
Sussi; 15 feb, 3 840g och 51cm
Evelina; 16 feb, 3 480g och 52cm
 
Här hittar du inlägget med den info ni fått angående bebisens vikt.
 
 
We♥it
 
 
Ha en fantastisk helg! Det ska vi ha. Lugnt och skönt med mormor och morfar på besök.
 
// Sara♥
 

♥ Minnen

Hej på er!
 
När jag var gravid med Signe gick vi till en fotograf för att ta lite fina bilder på mig och magen. Denna gången var Fredrik fotograf här hemma. Självklart ville vi ju ha Signe med på bilderna. Här kommer några av alla fina bilder.
 
 
 
 
 
 
// Sara♥
 
 

♥ Skidpremiär

Hej på er!
 
I söndags fick jag egen tid i fler timmar då Fredrik åkte med Signe till Vallåsen för att prova på skidåkning. Det var tydligen väldigt kul och så fick man ju fika :) Pappan var i alla fall väldigt nöjd med utflykten. Det var så klart Signe också. Hon har redan sagt att hon vill åka mer. Få se om vi kommer i väg en sväng när vi är föräldrarlediga om några veckor :)
 
På bilderna ser det ut som om det gick riktigt bra. Fredrik fick till och med en liten film på henne där hon åker en liten bit själv :) Stolt mamma och pappa!
 
 
 
 
// Sara♥
 

♥ Magmys

Hej hej!
 
Signe har lite svårt att förstå att hon inte kan sitta i mitt knä längre. Hon brukar göra det när vi tittar på tv. Då lutar hon sig bakåt och har huvudet vid mitt bröst ungefär. Fastän det borde vara väldigt obekvämt för henne så fortsätter hon att vilja göra så. Efter fler tillsägelser och förklaringar gick hon tillslut med på att sitta brevid mig. Det är inte lätt att förstå allting, lilla gumman ♥. Kompromissen blev så här. Super mysigt!
 
 
 
Vi vann nog på det båda två! 
 
Oj vad magen ser spetsig ut på den bilden :) Haha!
 
// Sara♥
 

♥ Risotto

Hej på er!
 
Som ni vet älskar jag att laga mat och gör gärna det lilla extra till min man och mina fina vänner. I fredags gav jag mig på att göra risotto för första gången. Jag har varit lite skeptisk mot att laga det. Det har verkat så svårt. Men efter att ha blivit bjuden på det några gånger och sen sett det på tv så vågade jag prova det till vår fredagsmys middag.
 
Det var en variant med getost och sparris i. Det blev verkligen kalasgott. Högsta betyg av Fredrik är inte illa ♥
 
 
 
// Sara♥
 

♥ Gissa

Hej!

Nu börjar det närma sig med stormsteg, 26 dagar kvar till BF. Jag tänkte att det är dags för er att gissa vilken dag vår älskade bebis kommer till världen. 

Skriv dag, vikt och längd samt ditt namn i kommentarfältet. Så gör jag en sammanställning löpande under tiden gissningarna kommer in. Ska bli kul att se vem som får mest rätt! Hoppas ni är med mig på det! 


BF enligt sista mensen: 9 feb, BF enligt UL: 15 feb. Beräknad vikt enl UL 2 i v 35+5: 3 100 g. 
Signe föddes 39+4 och vägde 3 645 g och var 52 cm lång.
 
 
 
 
 
 
Lycka till!
 
// Sara♥
 

♥ Sängar

Hej på er!
 
Som jag skrivit innan, köpte vi ny säng till Signe förra helgen. När hon kom hem i tisdags blev hon överlycklig över sin nya "kitty" säng :) Hon tackade så mycket, som hon alltid gör när hon får saker. Där har vi lyckats ♥ Vi förklade att hon var stor nu och att bebisen skulle få hennes gamla säng. Det verkar ha gått hem än så länge. Ja, jag vet att jag fjäskade lite med henne genom att köpa Hello Kitty lakan :) Men vad gör msn inte för att förändringar ska gå så smidigt som möjligt?
 
 
 
 
Jag bäddade samtidigt vaggan som vi även hade till Signe första tiden. Den är ärvd inom släkte. Fredrik har också haft den som nyfödd. Självklart är tyget uppdaterat sen dess. Det är många på Frediks sida som tillbringat sina första månader i denna söta korg.
 
 
Nu ska nog båda våra hjärtan sova gott!
 
// Sara♥
 
 

❤ Bak

Hej på er!

Nu var det ett tag sen jag hade ork till att baka. Men idag gjorde jag chokladmuffins med bitar av vit och mörk choklad i. Efter besök hos MVC i eftermiddag blir det fika :)

Helgen blir åter lugn då Signe är lite febrig och förkyld. Sen orkar jag inte göra några längre utflykter nu för tiden. Ikväll blir det fredagsmys med familjen samlad framför tvn. Jag har köp hem fläskfilé, vi får se vad vi gör med den.

Ha en riktigt bra och mysig helg!


♥ Disney on ice

Hej hopp!
 
Signe fick av sin farmor och farfar att gå på Disney on ice. Vi sa till henne att hon skulle se på prinsessor, musse pigg och kalle anka som åkte skridskor. Det blev så klart en succé.
 
På med prinsessklänningen och stolt i väg :)
 
Vilka äventyr vår tjej får vara med om utan oss. Detta växer hon så mycket av, vårt lilla hjärta.
 
 
 
// Sara♥
 

♥ 1 månad

Hej hopp!
 
I dag är det den 15 januari... vilket betyder 1 månad kvar till BF ♥
 
I helgen bäddade jag vaggan och la ner bebiskläderna i byrån. Vi köpte även ett paket av mini blöjor :) Nu ska jag bara packa väskan till förlossningen. Nu är den så välkommen ♥
 
Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.
 
 
 
 
 
// Sara♥ 
 

♥ Mina hjärtan

Hej hej,

I morgon kommer mitt lilla hjärta äntligen hem. Fem dagar i från mig får räcka för den här gången. När vi pratade med henne förut lät hon så stolt. Tänk vad länge hon kan leva på detta. Vår lilla tjej ❤

Men snart kommer hon inte vara den minsta i vår familj längre. Snart är vår bebis här. Vad vi längtar hela familjen ❤

Mina två hjärtan!

 

// Sara♥


❤ Helgen

Hej på er!

I fredags åkte Signe med sin farmor till Tyskland för att hälsa på sysslingarna Alva och Agnes. Jättekul för henne såklart och ensamt för oss. Men helgen har flutit på snabbt och vi har fått massor gjort.

Julen är bortstädad och vi har gjort några ärenden. Bl.a. har vi köpt en säng till Signe, hängt upp lite tavlor och sorterat i skåp och lådor. Är det detta som kallas att boa? :)

Nu är Fredrik och kör en långrunda på rullskidor och jag ska ta mig ut på en liten promenad och köpa årets första semla.



♥ Kärlek

Hej hej,
 
Ni kommer inte tro mig nu. Men den är äntligen min!! En superfin Brio Smile. Jag var tydligen ganska bra i min övertalning här hemma. Snart kommer den hem till oss också så jag får känna och klämma ordentligt. Jag kunde helt enkelt inte släppa den ur mina tankar efter att vi råkade på den i en babyaffär. Jag valde en svart. Vi har faktiskt inte haft någon svart vagn tidigare.
 
 
 
 
 
 

♥ Nedräkning

Hej hej!
 
Ja, nu har nedräkningen börjat på allvar. På lördag går jag in i vecka 36. Helt galet! Vad har tiden tagit vägen?
 
Det börjar i alla fall bli tungt och osmidigt att röra sig. Det är nu jag märker hur ofta jag egentligen böjer mig ner. Det är inget jag tänkt på tidigare. Men snart är det dax. I helgen ska jag börja packa BB väskan. Kläderna är tvättade och en byrå är införskaffad. Vi är nog ganska redo. Så redo vi kan bli att bli tvåbarns föräldrar.
 
Du är på dag 244 av 280. (87,1%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 5 fulla dagar (v34+5).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 15 feb 2013.
Du har 36 dagar kvar till beräknad förlossning.
 
 
 
// Sara♥
 

♥ 28

Hej på er!
 
I dag blir jag 28 år! Tvåbarns mamma vid 28... jag känner mig fortfarande ganska ung :) Det känns skönt!
 
Vi får se vad dagen har att bjuda på. Mys med min fina familj står på schemat om inte min man har andra planer. Man kan aldrig veta med honom :)
 
 
 
 
 
 
Ha en bra dag mina vänner!
 
// Sara♥

♥ Dekoration

Hej hej!

Som ni säkert vet älskar jag att hålla på med blommor, bakning och annat som har med dekoration att göra. Därför köpte jag denna fina bok till mig själv i julklapp. Eller ja, den var från Signe :)

Här ska jag nog få inspiration inför våren.

 

// Sara♥


❤ Vardag

Hej hej!

Då var det vardag igen. Jobb, dagis och vardagsbestyr.

Efter två veckor från jobbet tyckte kollegorna att jag vuxit lite :)


❤ Roll lekar

Hej på er!

Nu är två veckors ledighet över och i morgon är vi tillbaka till jobb och dagis. Det har varit så skönt och faktiskt känts som en lång ledighet. Men ändå känns det jobbigt att gå tillbaka till jobbet bara för att "sitta av tiden". Jag har lämnat över mina uppdrag och har inte ansvar för någon rapportering nu i januari. Jag kan förhoppningsvis finnas till för dem som behöver min hjälp och så hoppas jag att dessa tre veckor går fort! Jag är redo för mammaledigheten nu ❤

Under "lovet" har vi som är självklart umgåtts mer med Signe än på väldigt länge. Vi har bl.a. insett hur mycket roll lekar hon leker. Massor med dockorna som ska äta, sova och gråta. Hon ska handla, ringa mormor lite snabbt och sova :) Underbara unge, vilka härliga skratt vi fått oss!

 

 

// Sara♥

 


♥ Julklappar

Hej på er!
 
Jag måste bara visa er några av mina fina julklappar. Jag är så nöjd med allt i hop. Signe fick ju som sagt massor med saker så det känns inte lönt att visa något av det :) Hon är också nöjd med allt så klart. Tack alla för fina saker.
 
 
// Sara♥
 

♥ Premiär

Hej hej!
 
I julklapp fick Signe bland annat ett par skridskor av min syster. Det har betytt mycket i våra liv så därför känns det speciellt att lära Signe att åka. Vi packade väskan och begav oss till Heden där det fanns en fin is. Jag stod så klart vid sidan om men det ryckte i benen :)
 
Vår duktiga lilla tjej. Det var så klart svårt att stå men hon tyckte det var kul och pratade mycket om det efteråt. Jag har lovat att vi ska åka sen när bebisen har kommit. Hon har redan frågat när det är. Dessutom har hon konstaterat att pappa ska passa bebisen då :) Sötunge ♥
 
 
 
// Sara♥
 
 

♥ Syskon lika

Hej,
 
Jag var inne på Villervalla.se för ett tag sen och hittade jättefina nattkläder. Jag klickade hem första syskon lika kläderna. Så sött. Tänkte Signe ska få sitt nattlinne när hon hälsar på oss på BB. Så får hon känna sig lik sitt syskon. Tror det kan fungera. Är ganska nervös inför hur Signe kommer reagera märker jag. Det blir säker bra, men kan vi göra något för att underlätta för henne så gör vi det.
 
 
 
 
 
 
I dag har jag lagt in första maskinen med bebiskläder. Nu återstår en byrå och en skötväska så jag kan sortera vad vi ska ha med till förlossningen. Det börjar närma sig... Spännande!
 
// Sara♥
 

RSS 2.0